Victor Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Nawet nie będę tego komentował bo nie mieszkam w PL ale 50 koła € wypłaty jednorazowej za urodzone dziecko to absurd na skalę światową . https://www.infor.pl/twoje-pieniadze/swiadczenia/7527478,koniec-z-13-i-14-emerytura-oraz-800-plus-a-zamiast-tego-wyplata-208-tys-zl-za-urodzenie-dziecka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Cześć Paweł - "klub jagielloński" to (cytat ze strony tej organizacji, której filarami są (jak sami piszą) republikanizm, konserwatyzm, katolicka nauka społeczna. A więc organizacja z gruntu niebezpieczna, nasycona i podporządkowana ideologii. Absurdem jest w ogóle istnienie takich niebezpiecznych tworów w dzisiejszych czasach. Ale... ja nie mam złudzeń Pawle. Ludzie statystycznie to banda tępych ssaków, które w imię doraźnego zysku, durnej idei czy też za pieniądze zrobią wszystko. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu teraz te tępe ssaki będą robić dzieci w imię doraźnego zysku, przyszłość Uni europejskiej to migracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 200k na fajki, browary i paznokcie, to będzie dobra zabawa😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Oczywiście, wolę sterowanych migrantów niż geny merkantylnych dzieciorobów. Procesów społeczno-ekonomicznych nie da się na dłuższą metę zatrzymać czy cofnąć - takie działania zawsze kończą się najpiękniejszą i najbardziej dopracowanymi przez cywilizowanego człowieka rzeczami czyli konfliktem i wojną. Natomiast racjonalne działania polegają na kontrolowaniu i kierunkowaniu. Alternatywą jest trumpizm czyli bezmyślna i chaotyczna miotanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Proponuje już zacząć budować sierocińce i inne okna życia.....które po "skonsumowaniu" premi się zapełnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 38 minut temu, Mitek napisał: Oczywiście, wolę sterowanych migrantów niż geny merkantylnych dzieciorobów. Procesów społeczno-ekonomicznych nie da się na dłuższą metę zatrzymać czy cofnąć - takie działania zawsze kończą się najpiękniejszą i najbardziej dopracowanymi przez cywilizowanego człowieka rzeczami czyli konfliktem i wojną. Natomiast racjonalne działania polegają na kontrolowaniu i kierunkowaniu. Alternatywą jest trumpizm czyli bezmyślna i chaotyczna miotanina. To daj przykład i przyjmij pod dach 5 imigrantów. miesiac później podziel się z nami wrażeniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 4 godziny temu, Mitek napisał: Oczywiście, wolę sterowanych migrantów niż geny merkantylnych dzieciorobów. Procesów społeczno-ekonomicznych nie da się na dłuższą metę zatrzymać czy cofnąć - takie działania zawsze kończą się najpiękniejszą i najbardziej dopracowanymi przez cywilizowanego człowieka rzeczami czyli konfliktem i wojną. Natomiast racjonalne działania polegają na kontrolowaniu i kierunkowaniu. Alternatywą jest trumpizm czyli bezmyślna i chaotyczna miotanina. "Oczywiście, wolę sterowanych migrantów". Mitek, nie ma takich, to albo złudzenie, albo cyniczne oszustwo. Na Zachodzie już to "przepracowali". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu no i dalej nad tym pracują 8 minut temu, artie40 napisał: Na Zachodzie już to "przepracowali". statystyczna europejska kobieta rodzi 1,5 dziecka w życiu a afgańska 4,8 czyli czysty zysk dla ludzkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, artie40 napisał: "Oczywiście, wolę sterowanych migrantów". Mitek, nie ma takich, to albo złudzenie, albo cyniczne oszustwo. Na Zachodzie już to "przepracowali". Hm. Mam, różnych kolegów i koleżanki, w pracy też są osoby z innych krajów i jakoś nie ma tragedii. A jeżeli możesz powiedzieć jak często stykasz się z migrantami bezpośrednio, rozmawiasz itd. bo może po prostu moje doświadczenia nie są miarodajne? Pozdro Edytowane 4 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Mitek napisał: Hm. Mam, różnych kolegów i koleżanki, w pracy też są osoby z innych krajów i jakoś nie ma tragedii. A jeżeli możesz powiedzieć jak często stykasz się z migrantami bezpośrednio, rozmawiasz itd. bo może po prostu moje doświadczenia nie są miarodajne? Pozdro Polska jest jeszcze "nienasycona" więc i problemy występują w małej skali. Jakoś popularność AFD i FN we Francji pokazuje, co się dzieje jak procent imigracji rośnie. Zaklinanie rzeczywistości pt. bo ja nie mam problemów to nie najlepsza droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano teraz Udostępnij Napisano teraz Cześć Czyli opierasz się na przekazach medialnych oraz rosnącej popularności partii jednoznacznie faszystowskich? Rozumiem, że Ty masz problemy? Szczerze mówiąc nie znam w Polsce większego ośrodka o przemieszanej społeczności niż Warszawa i mieszkając tu problemów nie widzę - wręcz przeciwnie. Jeżeli mam jakieś obawy co do działań niezgodnych z prawem, agresywnych itd. to zawsze są to osoby spod znaku skrajnej prawicy zaprawionej narodowo a ofiarami padają zazwyczaj niewinni ludzie i to bez względu na kolor skóry, wyznanie czy cokolwiek. Po prostu ci którzy się nie spodobają. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi