Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, lubeckim napisał: Nazwałeś mnie swego czasu publicznie faszystą. Opinia twoja i twojej rodziny na mój temat obchodzi mnie tyle, co opinia dresa z BMW, który mnie strąbił i zbłyskał długimi -> Uzupełnię: jest mi ona obojętna. Nieco tendencyjna definicja Mizogini: >>Słowniki definiują mizoginizm jako „nienawiść do kobiet”[8][9] oraz jako „nienawiść, niechęć lub nieufność wobec kobiet”[10].<<. Tak owszem, jestem nieufny i niechętny wobec kobiet. Nie lubię spędzać czasu z kobietami. Ale to jest jakiś problem? PS. Nie, nie jestem gejem. Szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy Cię nazwałem faszystą ale uznaj to za komplement bo to określenie jakoś ściśle zdefiniowane. Ale jednak jesteś po prostu zwykłym śmieciem mającym innych w poważaniu. Życie ci to zwróci - oby ja najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minute ago, lubeckim said: Nie lubię spędzać czasu z kobietami. Ale to jest jakiś problem? Jak dla mnie żaden. Twoja orientacja też mnie nie obchodzi. Jedyne co mi przeszkadza to obraźliwe komentarze, bazujące na płci. Jesteś mądry i oczytany. Chyba możesz odebrać te proste słowa niskokontekstowo i nie dorabiać jakiejś lipnej ideologii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, lubeckim napisał: Nazwałeś mnie swego czasu publicznie faszystą. Opinia twoja i twojej rodziny na mój temat obchodzi mnie tyle, co opinia dresa z BMW, który mnie strąbił i zbłyskał długimi -> Uzupełnię: jest mi ona obojętna. Nieco tendencyjna definicja Mizogini: >>Słowniki definiują mizoginizm jako „nienawiść do kobiet”[8][9] oraz jako „nienawiść, niechęć lub nieufność wobec kobiet”[10].<<. Tak owszem, jestem nieufny i niechętny wobec kobiet. Nie lubię spędzać czasu z kobietami. Ale to jest jakiś problem? PS. Nie, nie jestem gejem. PSS. Bardziej identyfikuje się z czymś takim: https://pl.wikipedia.org/wiki/MGTOW No ale dla osób konserwatywnie wychowanych, to w dalszym ciągu przejawy mizoginii albo co najmniej egoizmu. To śmierdzi konfederatem na kilometr. Ja mam całkowicie odmienny stosunek do kobiet i bardzo często na nie głosuję, ale do tego trzeba mieć jaja, poczucie własnej wartości i sie ich nie bać. Niestety lwia cześć facetów nie potrafi sie pogodzić z rosnąca rolą kobiet w społeczeństwie. Ja bym sie tutaj zastanowił kto ma przestarzałe poglądy i jest niedojrzały emocjonalnie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, star napisał: Jak ty liczysz chłopie? Kto ci powiedział, że stare? Widzisz masz powbijane do głowy przekonania i uprzedzenia z którymi ciężko walczyć - to walka jak z wiatrakami, a ja na Don Kichota zwyczajnie się nie nadaję. Wiesz swoje i tak pozostanie. Amen Znam się na nartach kolego. Wiem kiedy powstawały jakie modele i w jakich szatach. Kupujesz mocna przechodzony sprzęt i na tym opierasz zdanie o jego przydatności do jazdy??? Ja nie mam żadnych uprzedzeń - narty to działalność techniczna a nie bajanie, które tutaj uprawiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, bubol.T napisał: To śmierdzi konfederatem na kilometr. Ja mam całkowicie odmienny stosunek do kobiet i bardzo często na nie głosuję, ale do tego trzeba mieć jaja, poczucie własnej wartości i sie ich nie bać. Niestety lwia cześć facetów nie potrafi sie pogodzić z rosnąca rolą kobiet w społeczeństwie. Ja bym sie tutaj zastanowił kto ma przestarzałe poglądy i jest niedojrzały emocjonalnie. Ja tam nawet kocham kobiety i wolę ich towarzystwo niż facetów 😁 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 3 minuty temu, Mitek napisał: Znam się na nartach kolego. Wiem kiedy powstawały jakie modele i w jakich szatach. Kupujesz mocna przechodzony sprzęt i na tym opierasz zdanie o jego przydatności do jazdy??? Ja nie mam żadnych uprzedzeń - narty to działalność techniczna a nie bajanie, które tutaj uprawiasz. Volkla nie kupiłem. Fischera też nie. O czym ty w ogóle piszesz? Dyskutujesz sam ze sobą? Dynastary, Scotty prawie nówki kupowałem. Nangi nowe. PS. Jak podobają się Amelce i Rybelkowi te twoje śmiecie i chuje? To język domowy czy taki forumowy eksport? Edytowane 2 godziny temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, Edwin napisał: Ja tam nawet kocham kobiety i wolę ich towarzystwo niż facetów 😁 Niestety faceci są zwyczajnie przewidywalni i nudni, zazwyczaj;-) zgrywanie bohatera… ech. Edytowane 1 godzinę temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, bubol.T napisał: To śmierdzi konfederatem na kilometr. Ja mam całkowicie odmienny stosunek do kobiet i bardzo często na nie głosuję, ale do tego trzeba mieć jaja, poczucie własnej wartości i sie ich nie bać. Niestety lwia cześć facetów nie potrafi sie pogodzić z rosnąca rolą kobiet w społeczeństwie. Ja bym sie tutaj zastanowił kto ma przestarzałe poglądy i jest niedojrzały emocjonalnie. Cześć Konfederatem czyli po prostu durniem? Ale skoro zeszmacił nas jako konserwatystów i prawicowców czyli raczej lewicowiec...? Dla mnie po prostu dureń. Koniec tematu kolegi szmaciarza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Konfederatem czyli po prostu durniem? Ale skoro zeszmacił nas jako konserwatystów i prawicowców czyli raczej lewicowiec...? Dla mnie po prostu dureń. Koniec tematu kolegi szmaciarza. Pozdro Znowu getta i palenie na stosie? Ogarnij się. To tylko forum. Pisz w liczbie pojedynczej, chyba, że twoje imię to milion? Edytowane 1 godzinę temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, star napisał: Volkla nie kupiłem. Fischera też nie. O czym ty w ogóle piszesz? Dyskutujesz sam ze sobą? Dynastary, Scotty prawie nówki kupowałem. Nangi nowe. PS. Jak podobają się Amelce i Rybelkowi te twoje śmiecie i chuje? To język domowy czy taki forumowy eksport? Stary a co mnie to obchodzi. Chodziło o to jakie miałeś porównanie - kupując Sztekle - wychodzi na to że 4 pary przez pewnie 2-3 lata. I co oceniłeś zajebistość nart na tej podstawie porównawczej? Szacun, ekspert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Stary a co mnie to obchodzi. Chodziło o to jakie miałeś porównanie - kupując Sztekle - wychodzi na to że 4 pary przez pewnie 2-3 lata. I co oceniłeś zajebistość nart na tej podstawie porównawczej? Szacun, ekspert. Nie ja jeden. Ale inni mogą? Bo koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, star napisał: Znowu getta i palenie na stosie? Ogarnij się. To tylko forum. Pisz w liczbie pojedynczej, chyba, że twoje imię to milion? Moje coś znaczy - twoje nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 1 minutę temu, Mitek napisał: Moje coś znaczy - twoje nic. Co i gdzie? Megaloman:-) Edytowane 1 godzinę temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Teraz, star napisał: Nie ja jeden. Ale inni mogą? Bo koledzy? Nie rozumiem. Pokaż mi JEDEN post w którym chwalę jakieś pokątne opisy jak chodzą narty - JEDEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, jurek_h napisał: Włoski "design" słynie z klasy i wyrafinowania. To oczywiście kwestia gustu a granica sztuki z kiczem jest bardzo cieniutka. Dla mnie wzornictwo Carpani projektowane chyba było poza Europą 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 2 minuty temu, Mitek napisał: Nie rozumiem. Pokaż mi JEDEN post w którym chwalę jakieś pokątne opisy jak chodzą narty - JEDEN. Przecież narty sztekle chwaliło tu kilka osób, z mniejszym lub większym doświadczeniem i jakoś cię to nie bulwersowało. Dobrej nocy. Pozdrów Panie. Edytowane 1 godzinę temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 37 minut temu, lubeckim napisał: Tak, dokładnie tak jak piszesz 🙂 Są młodzi ludzie, i jak wspomniałem jest ich więcej niż Ci się wydaje, którzy tak jak ja chcą spędzać życie samemu. I to nie jest narcyzm, ani egoizm tylko świadomy wybór. Ja Cię nie nazwałem zjebem ani mizoginem. Nawet egoistą bym Cię nie nazwał. Jeśli już to człowiekiem, którego mi żal, ofiarą. Ofiarą czasów, zwyczajów i losu. Coś Ci nie wyszło w relacjach damsko-męskich, może w innych dziedzinach też i teraz kompensujesz to takim podejściem do życia. Oczywiście, Ty jesteś młodym człowiekie, ja starym, ale nie zapominaj, że kiedyś też byłem młodym. Też miałem swoje porażki, w tym miłosne, wzloty i upadki. 🙂 Sporo w życiu widziałem, sporo zrozumiałem. Życie szybko przelatuje. To co wydaje nam się ważne i niezbędne w pewnym wieku okazuje się później nieistotne a nawet błędne. I na odwrót. Wiem, dla Ciebie to tylko takie gadanie starego, na pewno do niczego Cię nim nie przekonam, Ty wiesz swoje. Mogę Ci tylko życzyć powodzenia i obyś nie musiał poźniej niczego bardzo żałować. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, star napisał: Przecież narty sztekle chwaliło tu kilka osób, z mniejszym lub większym doświadczeniem i jakoś cię to nie bulwersowało. Dobrej nocy. Pozdrów Panie. Gdybym reagował na każdą bzdurę, którą tu się pisze to bym zwariował. Napisałeś, że: -sztekle kręciły jak szalone - zapytałem - jakie miałeś porównanie Wychodzi na to, że z SL jeździłeś na jednym modelu Volkla i jednym modelu Fischera - i na ... Chyba miałeś Stare Rossi Hero z pierwszej edycji czyli 14-15 chyba bo Dynastar to był damski Master. Jakichś dziwnych nart nie liczę bo nie należą do tematu. I na tej postawie wygłaszasz opinię o nartach, że kręciły jak szalone. Po co? Bardzo wiele osób tutaj wygłasza nie poparte żadnym doświadczeniem opinie o jakichś nartach nawet nie przytaczając sposobu ich przygotowania. Czy ciebie to nie razi? Przecież to są subiektywne opinie bez żadnej wartości mogące kogoś wprowadzić w błąd. Naprawdę nikt nie widzi tu jakiegoś nadużycia? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 27 minutes ago, Gabrik said: Te w środku najładniejsze 😍 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, SzymQ napisał: Te w środku najładniejsze 😍 No nie są brzydkie, ale ten pręt mi się już mocno opatrzył, ale przekażę Piotrkowi Twoją opinię 😛 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć He he... Hero to była niezwykle udana szata i znakomity pomysł. Ta linia ma już chyba 11 lat i cały czas się rozwija. Oczywiście skład kolekcji sportowej został w jakiś sposób zniszczony bo wepchnięto tam wszystko co nie było nartą dla początkujących w pewnym momencie - wszyscy chcieli mieć sportowego Rossi. Zobacz, że każda następna wersja HERO nawiązuje jednak do tego pierwowzoru. Jeździłem na wszystkich SL ( w sensie szaty) i na większości Masterów (no nie licząc długości) i powiem Ci, że zawsze były to dobre narty - po prostu brać i jeździć. Natomiast niższe modele - wciągane z dołu katalogu to HERO,... niektóre były nieakceptowalne, narta absolutnie wiotka. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 6 minut temu, Gabrik napisał: No nie są brzydkie, ale ten pręt mi się już mocno opatrzył, ale przekażę Piotrkowi Twoją opinię 😛 Jaki pręt?? Teraz dopiero sczaiłem, mówicie o Atomic X9? Mistrz drugiego planu z pierwszej edycji? Pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minutes ago, Mitek said: Jaki pręt?? Pozdro @Gabrik miewa przebłyski aptekarskiej dokładności. Wtajemniczeni wiedzą, że z różnym skutkiem... :). Wyszło mu, że mowa o zielonych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć No ale nawiązanie dobre bo to ja spieprzono ten znakomity model to ju z jest historią ogólnie znaną. Każda następna X9 był gorsza od poprzedniej. A pierwsza była znakomita!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 57 minut temu Udostępnij Napisano 57 minut temu 23 minuty temu, SzymQ napisał: Te w środku najładniejsze 😍 Nie musiałeś, aż tak chwalić, ale dzięki. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi