Skocz do zawartości

Szkolenie/nauczanie dzieci

Adam ..DUCH

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, Mikoski napisał:

Chyba pierwszy raz się z tobą zgodzę internety robią robotę bo sekcie instruktorskiej dokładnie sekcie, chcieli zrobić z tego zawód wydzielony 🤣 w dupach się poprzewracało. I twierdzenie że 45 minut szkolenia to jest godzina 🤔 że logistyka, chuj mnie to jako klienta obchodzi. Płacę za godzinę chcę godzinę a to że szkółki nie będą zaczynać i kończyć o pełnych godzinach mam na to wyjebane.

Jako klienci musicie się jednak zdecydować: albo falowo albo regulaminowo:classic_cool::classic_biggrin:. Czy to jest sekta?? Moim zdnaiem na szczeblu funkcyjnym zdecydowanie tak. Na szczeblu wykonawczym zdecydowanie nie. Dzieciaki robią "papiery" SITN na potęgę i mają kompletnie wy......ne za stowarzyszenie - jadą w alpy i uczą.

PS klient przed opłatą jest informowany ile i za jaki czas, niestety nie z kim

• Thanks 1

4 minuty temu, Jan napisał:

wrzuć linka do tekstu bo nie wiem gdzie to przeczytać

Ty to jesteś aparat. @.Beata. każesz czytać a sam czujności nie zachowujesz.:classic_biggrin:. Była mowa o indoktrynacji, o tym że nic nie szkodzi maluszkowi w domu kask ubrać niech chodzi, była mowa o górce za domem.  Zwykła zabawa to już szkolenie.

• Like 2
  • Haha 1

Godzinę temu, Jan napisał:

najłatwiej w Szwajcarii, na Level 1 bierzesz udział w 5 dniowym kursie i już możesz szkolić małe dzieci

warunkiem wstępnym jest pozytywne ukończenie 5 dniowego kursu 

Swiss Snow Academy

Prymitywne manipulowanie faktami wyrwanymi z kontekstu. Opisz cały system szkolenia w Szwajcarii i ile trzeba zainwestować by zostać samodzielnym instruktorem. Raz dwa koleś!

• Haha 1

40 minut temu, Mitek napisał:

Prymitywne manipulowanie faktami wyrwanymi z kontekstu. Opisz cały system szkolenia w Szwajcarii i ile trzeba zainwestować by zostać samodzielnym instruktorem. Raz dwa koleś!

Aż mnie zaciekawiłeś - wychodzi na to że Szwajcarzy bardo poważnie podchodzą do tematu.

2 godziny temu, Jan napisał:

aż musiałem samego siebie zacytować

To chyba  sygnał, że szersza społeczność a nawet jednostki się z tobą nie zgadzają.

W tej sytuacji możliwości są dwie.

Albo jesteś geniuszem wizjonerem albo ...... 🙂

• Haha 1

2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał:

Aż mnie zaciekawiłeś - wychodzi na to że Szwajcarzy bardo poważnie podchodzą do tematu.

nie pisał bym gdybym nie poznał przemiłych 18 letnich instruktorek LEVEL 1 (szkoliły dzieci)

masz 4 poziomy szkolenia oczywiście do najeyższego tytułu państwowego droga jest znacznie dłuższa

https://www.snowsports.ch/startseite/ausbildung/allgemeine-infos-kursmodell/

2 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Nie muszą być schody. Rytm i większość ruchów możesz ćwiczyć na płaskim Adrianie.

Pozdro

We wtorek drut zamawiam, w czwartek gruchę i leję schody na podwórku - nie ma półśrodków...😆

A tak poważnie Mitku to już starczy tych ćwiczeń. Szymek nas na rolki namówił i jest przyjemne z pożytecznym 😉

Pozdrawiam 

2 minuty temu, AdrianW napisał:

We wtorek drut zamawiam, w czwartek gruchę i leję schody na podwórku - nie ma półśrodków...😆

A tak poważnie Mitku to już starczy tych ćwiczeń. Szymek nas na rolki namówił i jest przyjemne z pożytecznym 😉

Pozdrawiam 

Cześć

Ty zacząłeś temat. Ja o nartach w lecie nawet nie myślę. Jest wiele innych zabaw, szkoda, że nie możemy w nich w pełni uczestniczyć ale co się odwlecze...

Pozdro

19 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Ty zacząłeś temat. Ja o nartach w lecie nawet nie myślę. Jest wiele innych zabaw, szkoda, że nie możemy w nich w pełni uczestniczyć ale co się odwlecze...

Pozdro

Marek zaczął, ja tak trochę w żartach tylko 😉 Mi lepiej nic nie pokazywać bo zaraz się nakręcam 🫩hehe

No niby jest ale te narty siedzą w głowie, ciężko czymś zastąpić, nic nie poradzę 🙂

Trzymam za Was kciuki, żeby wszystko wiesz... było po Waszej myśli 💪

Zdróweczka 😉

• Like 4

20 minut temu, AdrianW napisał:

Krzychu ruszyłeś w końcu?😉

Ruszyłeś? Znaczy ja jeżdżę ale nie cisnę. Mam wrażenie że kręgosłup wychodzi na prostą, dużo ćwiczę. Rolki są ale bez s2s bo miejscówka ma imho za mały potencjał. Nie ma prędkości, nie ma odśrodkowej, a bez tego to sobie kolana prędzej skończę niż to będzie wyglądać. Jak się napatoczy jakaś górka to coś będę wydziwiał z kijami. A teraz to kilka razy w tygodniu robimy z młodą kardio. Nie lubię biegać a rolki uwielbiam. Te moje rb z 90mm są cudne. Idzie to jak przecinak nawet po chropowatym. A jak gladki asfalt to miodzio. Banan na ryju. Natka dostała też nowe, ale nie chciała wyższej klasy. Idealnie siadły 500tki z Decathlonu. Mówi że się niebo otwarło tak jadą a stopy mają jak pączki w cieście. O i to tak ….