Skocz do zawartości

Serwisy nart w Szczyrku

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Marcos73 napisał:

Tak, to podstawa. Zapomniałem. Thx.

pozdro

Pazur zwykle jest potrzebny raz lub 2x na zycie narty, wiec czesto koledzy pomogą..  :-). No i rekawiczka na rękę z ostrzalką/kątownikiem, porusza się nlisko ostrego narzędzia... 

1 minutę temu, cappo napisał:

A w warunkach wyjazdowych to bierzecie imadła ze sobą czy jakoś na partyzanta ostrzycie ?  Bo daliście do myślenia żeby sobie kupić coś ręcznego do 200 zł żeby móc na wyjeździe po 2-3 dniach krawędzie poprawić. 

Na wyjazd jeśli narty były wcześniej przygotowane to wystarczy diamentem przejechać dla bardziej skrupulatnych z ostrzałką, kątownikiem lub z ręki. Tylko jest to problematyczne ze względu na codzienne wieczorne warsztaty narciarskie 😜 zawsze mam z sobą sprzęt nigdy nie użyłem.

• Like 1
  • Haha 2

53 minuty temu, Mikoski napisał:

Na wyjazd jeśli narty były wcześniej przygotowane to wystarczy diamentem przejechać dla bardziej skrupulatnych z ostrzałką, kątownikiem lub z ręki. Tylko jest to problematyczne ze względu na codzienne wieczorne warsztaty narciarskie 😜 zawsze mam z sobą sprzęt nigdy nie użyłem.

Widziałeś ostatnio w Zwardoniu, że można podostrzyć, nawet podczas warsztatów wieczornych.

• Haha 3

3 godziny temu, mig napisał:

Pazur zwykle jest potrzebny raz lub 2x na zycie narty, wiec czesto koledzy pomogą..  :-). No i rekawiczka na rękę z ostrzalką/kątownikiem, porusza się nlisko ostrego narzędzia... 

ale w domu się przyda, nie jest to drogie, a jak nie będziesz miał, to nie naostrzysz akurat wtedy jak będzie potrzeba. Prawo Murphy’ego, zawsze działa.

pozdro