Suave Napisano Niedziela o 14:40 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:40 Witam Przedstawiam buty japońskiej firmy Rexxam 130 Data, rozmiar 27.5, szer. 98 mm, rocznik produkcji ok. 2012. Stan powiedziałbym idealny. Jeżdżąc w nich ostatnio w marcu 2025, doszedłem do wniosku, że jest to dla mnie już zbyt dużym wyrzeczeniem jak chodzi o przyjemność i komfort. Są wyjątkowe. Ale mocno wymagające przy ubieraniu w zimnym, a w trakcie jazdy, nawet po rozgrzaniu, wymagają dużo siły przy naciskaniu na języki. Pomyślałem, że znajdzie się ktoś z grupy Forumowiczów, kto chciałby spróbować i przeżyć to co ja doświadczałem przez ponad 10 lat. Podzielę się nimi z jakąś osobą ze SkiForum, która byłaby chętna spróbować. Jedyny postawiony warunek - napisać o tym doświadczeniu relację. Taka propozycja. Jest ktoś zainteresowany? pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Niedziela o 15:07 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:07 23 minuty temu, Suave napisał: Witam Przedstawiam buty japońskiej firmy Rexxam 130 Data, rozmiar 27.5, szer. 98 mm, rocznik produkcji ok. 2012. Stan powiedziałbym idealny. Jeżdżąc w nich ostatnio w marcu 2025, doszedłem do wniosku, że jest to dla mnie już zbyt dużym wyrzeczeniem jak chodzi o przyjemność i komfort. Są wyjątkowe. Ale mocno wymagające przy ubieraniu w zimnym, a w trakcie jazdy, nawet po rozgrzaniu, wymagają dużo siły przy naciskaniu na języki. Pomyślałem, że znajdzie się ktoś z grupy Forumowiczów, kto chciałby spróbować i przeżyć to co ja doświadczałem przez ponad 10 lat. Podzielę się nimi z jakąś osobą ze SkiForum, która byłaby chętna spróbować. Jedyny postawiony warunek - napisać o tym doświadczeniu relację. Taka propozycja. Jest ktoś zainteresowany? pozdrawiam Chętnie bym je przetestował, noszę rozmiar 27. 27,5 to chyba taka sama skorupa, tylko luźniejszy botek. Możesz zmierzyć ile dokładnie ma wkładka? No i skąd jesteś, żeby ewentualnie przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano Niedziela o 15:37 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 15:37 Rzeszów City. Prześlij mi Twój adres na który mam wysłać na: [email protected] - wyślę Ci, a jak nie będą pasowały - będzie Twój problem. 😉 Co Ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Niedziela o 15:45 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:45 6 minut temu, Suave napisał: Rzeszów City. Prześlij mi Twój adres na który mam wysłać na: [email protected] - wyślę Ci, a jak nie będą pasowały - będzie Twój problem. 😉 Co Ty na to ? Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano Niedziela o 15:52 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 15:52 ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Niedziela o 16:19 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:19 1 godzinę temu, Suave napisał: Ale mocno wymagające przy ubieraniu w zimnym, a w trakcie jazdy, nawet po rozgrzaniu, wymagają dużo siły przy naciskaniu na języki. a zawsze takie twarde były - może być że płastik się utlenił, stwardniał i stoją krótko przed pęknięciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano Niedziela o 16:23 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 16:23 Od samiuśkiego początku. Kupiłem u A. Małysy w Małogoszczy pod Krakowem. Ale co tam, czekajmy na relację po sprawdzeniu przez kordiankw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano Niedziela o 16:25 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 16:25 Sorki. W Mogilanach. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 17:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:33 W dniu 18.01.2026 o 17:25, Suave napisał: Sorki. W Mogilanach. 🙂 A jesteś przypadkiem gdzieś z okolicy Mogilan? Bo bylibyśmy sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 17:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:35 1 minutę temu, Chertan napisał: A jesteś przypadkiem gdzieś z okolicy Mogilan? Bo bylibyśmy sąsiadami. Mam las w Mogilanach - liczy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 17:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:41 4 minuty temu, Lexi napisał: Mam las w Mogilanach - liczy się? Nie, Ty jesteś z innej wiochy i masz za blisko do Wisły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 17:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:43 1 minutę temu, Chertan napisał: Nie, Ty jesteś z innej wiochy i masz za blisko do Wisły. To kulawo bo zrobił bym Cię GAJowym.. ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 17:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:49 5 minut temu, Lexi napisał: To kulawo bo zrobił bym Cię GAJowym.. ;D Gajowy na tym forum jest tylko jeden, nawet nie śmiem aspirować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu Rzeszów City. Kiedyś dużo pracowałem na Śląsku i w Śląsku Opolskim. Poza tym moja żona jest Nysanką. 🙂 Często jeździłem przez Kraków i Katowice. Stąd zakupy w tych miejscach. U Małysy w Mogilanach jako w jednym z pierwszych miejsc robili indywidualne wkładki 3D. Przy okazji wkładek polecili mi te buty i się dałem namówić. Jak chodzi o nartowanie, to najczęściej na weekendy jeździłem do Czarnej Góry i do Krynicy na Jaworzynę. Poza tym jednodniówki w Bieszczadach - Laworta i Wańkowa. Jakby nie patrzeć to wojewódzko jesteśmy sąsiadami. 🙂 Tak że pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów w Nowym Roku, a w szczególności Sąsiada. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu W dniu 18.01.2026 o 17:23, Suave napisał: Od samiuśkiego początku. Kupiłem u A. Małysy w Małogoszczy pod Krakowem. Ale co tam, czekajmy na relację po sprawdzeniu przez kordiankw. Buciki dotarły, trzeba zakładać je sposobem, bo rzeczywiście twarde. Moje stare to miękkie kapcie przy nich. Rozmiar idealny, jednak uciskają mnie w wewnętrzne kostki na tyle mocno, że nie wiem czy dam radę w nich jeździć. Spróbuję jeszcze pobawić się cantingiem, może coś pomoże. Czuje się, że stopy w tych butach są opięte jak w imadle. Szerszą opinię napiszę jak będę w Szczyrku. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Witek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Cześć A dlaczego zapiąłeś na drugi ząbek przy próbach? Trochę bez sensu Witek, no chyba, żeś tak pojechał do zdjęcia. Te buty mogą mieć sztywne tworzywo znacznie mniej reagujące na temperaturę i mogą być grubsze. Oczywiście ucisków punktowych nie zniwelujesz w moment ale kibicuję Waszym próbom w każdym razie a, że w Twoją twardość nie wątpię... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 54 minuty temu Udostępnij Napisano 54 minuty temu 7 godzin temu, kordiankw napisał: Buciki dotarły, trzeba zakładać je sposobem, bo rzeczywiście twarde. Moje stare to miękkie kapcie przy nich. Rozmiar idealny, jednak uciskają mnie w wewnętrzne kostki na tyle mocno, że nie wiem czy dam radę w nich jeździć. Spróbuję jeszcze pobawić się cantingiem, może coś pomoże. Czuje się, że stopy w tych butach są opięte jak w imadle. Szerszą opinię napiszę jak będę w Szczyrku. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Witek Taki nie ogolony do zdjęcia, wstyd😉. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 35 minut temu Udostępnij Napisano 35 minut temu (edytowane) 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć A dlaczego zapiąłeś na drugi ząbek przy próbach? Trochę bez sensu Witek, no chyba, żeś tak pojechał do zdjęcia. Te buty mogą mieć sztywne tworzywo znacznie mniej reagujące na temperaturę i mogą być grubsze. Oczywiście ucisków punktowych nie zniwelujesz w moment ale kibicuję Waszym próbom w każdym razie a, że w Twoją twardość nie wątpię... Pozdro Plastykowa skorupa jest w nich rzeczywiście pierońsko gruba i sztywna, porównując do moich Head WC też flex 130. Mam patent na rozszerzenie dolnych płatów buta 🙂 aby dało się włożyć stopę razem z botkiem. Dolne klamry zamykałem małym palcem, tak będzie do jazdy, tu nic mnie nie uwiera, a stopa opięta jak w imadle. Górne klamry zapiete na pierwszy ząbek, i tu w obu butach ucisk miejscowy na kostki wewnętrzne. W lewym bucie wiekszy, ale rzuciłem okiem i w lewym muszę przestawić canting, bo lewy but jest lekko przechylony na zewnątrz w porównaniu do prawego. Może to zmniejszy ucisk na kostkę, ewentualnie przykleję podpaski na kostki 🤔. Edytowane 34 minuty temu przez kordiankw 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 32 minuty temu Udostępnij Napisano 32 minuty temu Cześć A ... rozumiem, skorupa na tyle sztywna, że po prostu zamknęła Ci nogę na drugim ząbku... W każdym razie czekam na opinie z jazdy... innego wyjścia nie masz. Jaki to numer? Zresztą... biorę po Tobie, chyba, że Ci przypasują. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 minut temu Udostępnij Napisano 26 minut temu 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć A ... rozumiem, skorupa na tyle sztywna, że po prostu zamknęła Ci nogę na drugim ząbku... W każdym razie czekam na opinie z jazdy... innego wyjścia nie masz. Jaki to numer? Zresztą... biorę po Tobie, chyba, że Ci przypasują. Pozdro 27,5 raczej na ciebie za ciasne, duży chłop z ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 minut temu Udostępnij Napisano 12 minut temu 9 minut temu, kordiankw napisał: 27,5 raczej na ciebie za ciasne, duży chłop z ciebie. Nie ma pojęcia "za ciasne". Trzeba się tylko zaadaptować. 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi