Spiochu Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) Polecam przeczytać, szczególnie @Mitek: Amator po tygodniowym kursie zastępuje i szkoli personel medyczny w szpitalu. https://wykop.pl/link/7836499/pokoj-pielegniarek-dzien-dobry-moj-krewniak-ma-port-naczyniowy-trzeba-zgodnie/strona/2\ Cytat Dzień wymiany, przychodzę do szpitala 14:00, wymienili Ci igłę? – nie, jak to nie? Idę do pielęgniarek, że igła miała być wymieniona, ale one nie umieją, musi lekarz, ale anestezjolog, zaraz zgłoszę, mijają godziny, co z lekarzem, zaraz, szukamy, po godzinie jest, ogląda, trzeba wymienić, macie igłę, szukają, jest, jeszcze zatyczka, nie ma, jak to wygląda, ok, damy niekapka, pan umie, mówię umiem, to proszę wymienić, ok, mogę wymienić, o a panie pielęgniarki sobie popatrzą i się nauczą (nauczą się ode mnie? Ja zwykły opiekun chorego mam uczyć pielęgniarki?). Wymieniam igłę (tu link jak się to robi: https://oipip.gda.pl/wp-content/uploads/2023/07/procedura-obslugi-portu-dozylnego-u-osob-doroslych-PKDN-i-PSPO.pdf ). Wymieniłem. Co pozytywnego? Może inni pacjenci zyskają na tym, wymusiłem zachowanie rygoru higienicznego i być może zmniejszymy ilość zakażeń związanych z brakiem higieny przy obsłudze portu. Edytowane 20 godzin temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Źródło eliminuje wiarygodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Źródło eliminuje wiarygodność. Ogarnij się i przeczytaj, potem dyskutuj. Autor wpisu sam podaje w tekście link do materiałów weryfikujących to co pisze https://oipip.gda.pl/wp-content/uploads/2023/07/procedura-obslugi-portu-dozylnego-u-osob-doroslych-PKDN-i-PSPO.pdf Edytowane 20 godzin temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) Źródło eliminuje wiarygodność. Przekazujący informację podważają wiarygodność. Edytowane 19 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu Ok, to nie czytaj i pozostań głąbem. Tylko lepiej, żebyś był zdrowy. Sam portal też polecam, znacznie bardziej wiarygodny niż rózne gazety, onety czy tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu A ty czytaj dalej to co stworzył chatGPT. Tylko żebyś nie nabawił się jakiejś fobii do służby zdrowia. Bo jak będziesz potrzebował rzeczywistej pomocy, to chatGPT, nie zrobi ci wkłucia dożylnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, Mitek napisał: Źródło eliminuje wiarygodność. Przekazujący informację podważają wiarygodność. Jak ktoś bardzo chce, to może wierzyć nawet w garbate aniołki. Zacytowany tekst na odległość bije bajkopisarstwem, a piszący to chyba nigdy nie był w szpitalu, skoro pisze takie farmazony. Od razu widać, że AI miał swój udział w tym dziele. Edytowane 13 godzin temu przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) do usunięcia Edytowane 9 godzin temu przez Wujot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Będzie coraz więcej takich niewiarygodności AI. Ostatnio zbulwersowała mnie (w domyśle starego, co to już niczemu się nie dziwi :)) aferka z panią Joanną Dunikowską-Paź. Ładna, urocza,miła i do tego intelintna jak się wydaje prezenterka TP. Oskarżono ją o zdanie, które wypowiedziała na konferencji prasowej. Znana sprawa. Zdanie przypisał jej czatbot dawnego X. Wylała się na nią fala hejtu... Tyle że pani Joannej na tej konferencji nie było. A z mojego ostatniego doświdczenia. Zapytałem googla o godziny mszy świętych w Warszawie (kościół Św. Tomasza). Podał, a jakże, ale się pomylił o godzinę. 🙂 Miałem dodatkowy spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 5 godzin temu, kordiankw napisał: Jak ktoś bardzo chce, to może wierzyć nawet w garbate aniołki. Zacytowany tekst na odległość bije bajkopisarstwem, a piszący to chyba nigdy nie był w szpitalu, skoro pisze takie farmazony. Od razu widać, że AI miał swój udział w tym dziele. Chcialbym wierzyc , ze to nieprawda. Tylko taka historie bardzo trudno wymyslec. Ja nawet nie wiedzialem ze istnieje jakis port naczyniowy i podobna procedura a ten wasz "bot" ma konto z 5 letnim stazem. Historie AI zupelnie inaczej wygladaja. Jak widzisz konkretne watpliwosci to wskaz jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Wujot2 napisał: do usunięcia Moze jednak napiszesz swoja opinie. Miales sporo doczynnienia ze sluzba zdrowia a w bozkow jak Mitek tez nie wierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 21 minut temu, Spiochu napisał: 5 godzin temu, kordiankw napisał: Chcialbym wierzyc , ze to nieprawda. Tylko taka historie bardzo trudno wymyslec. Ja nawet nie wiedzialem ze istnieje jakis port naczyniowy i podobna procedura a I jaki masz problem - pacjent przeżył? przeżył - co cię nie zabije to cie wzmocni... gdzie Ty żyjesz? ... (artykuł przeczytałem - bez zdziwka..... abstrahując od wiarygodności zródła)...... to jest szpital tu trzeba być twardym .. a nie miękkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Spiochu napisał: Chcialbym wierzyc , ze to nieprawda. Tylko taka historie bardzo trudno wymyslec. Ja nawet nie wiedzialem ze istnieje jakis port naczyniowy i podobna procedura a ten wasz "bot" ma konto z 5 letnim stazem. Historie AI zupelnie inaczej wygladaja. Jak widzisz konkretne watpliwosci to wskaz jakie. Szpital, szpitalowi nie pożyczy igieł, a jakiemuś leszczowi pożycza na telefon. I jak miałby wyglądać zwrot tych pożyczonych, kto potwierdzi ich sterylność, jak przyniesie je jakiś Henio. Pielęgniarka nie jest dość sterylna w nitrylowych rękawicach, ale już Henio co przyszedł z ulicy tak; pewnie zdezynfekowal ręce w ogólnodostępnym kiblu i wyręcza pielęgniarkę czy anestezjologa. Pomijając już fakt, że po oddziale wymagającym sterylności, pałęta się jakiś Heniek z ulicy. Nie należy łykać wszystkiego jak pelikan. Edytowane 7 godzin temu przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, Lexi napisał: I jaki masz problem - pacjent przeżył? przeżył - co cię nie zabije to cie wzmocni... gdzie Ty żyjesz? ... (artykuł przeczytałem - bez zdziwka..... abstrahując od wiarygodności zródła)...... to jest szpital tu trzeba być twardym .. a nie miękkim Ja pracuje w przemysle. Jedne firmy przestrzegaja dosc scisle dokladnie zaplanowanych procedur. Czesto upierdliwych i utrudniajacych prace. Inne robia tak jak mirkowi z produkcji wygodnie, poza jakas ogolna instrukcja. Zgadnij gdz8e jest wiekszy % wadliwych produktow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Szpital, szpitalowi nie pożyczy igieł, a jakiemuś leszczowi pożycza na telefon. I jak miałby wyglądać zwrot tych pożyczonych, kto potwierdzi ich sterylność, jak przyniesie je jakiś Henio. Pielęgniarka nie jest dość sterylna w nitrylowych rękawicach, ale już Henio co przyszedł z ulicy tak; pewnie zdezynfekowal ręce w ogólnodostępnym kiblu i wyręcza pielęgniarkę czy anestezjologa. Pomijając już fakt, że po oddziale wymagającym sterylności, pałęta się jakiś Heniek z ulicy. Nie należy łykać wszystkiego jak pelikan. Po znajomosci te pewnie tomograf bys pozyczyl a nie tylko igle. Sam zawozilem znajomego bezposrednio na odddzial szpitalny, z pominieciem izby przyjec i bez zadnego skierowania. Wykonal tylko jeden telefon do kolegi. Jego kolega przepraszal ze bedzie musial 2 dni zaczekac na operacje ale akurat jest na urlopie. Ale na pewno zmyslilem ta historie;) Ciekawa uwaga odnosnie sterylnosci. Nie wiem w jaki sposob sie dezynfek9wal ani czy bylo to na odddziale o specjalnym rygorze sterylnosci ale mozesz zapytac autora artykulu w komentarzach. W domu jakos sobie z tym radzi opiekujac sie krewnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Swoja droga jakie zrodla w internecie uznajecie za wiarugodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 34 minuty temu, Spiochu napisał: Swoja droga jakie zrodla w internecie uznajecie za wiarugodne? fronda.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 37 minut temu, Jan napisał: fronda.pl 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Jan napisał: fronda.pl Nigdy nie slyszalem. Rozumiem ze kpina ale co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, Spiochu napisał: Nigdy nie slyszalem. Rozumiem ze kpina ale co to takiego? wiaru godne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 7 minut temu Udostępnij Napisano 7 minut temu (edytowane) Do sztucznych włosów, sztucznych zębów, sztucznych rzęs, sztucznych piersi, warg, nóg i rąk doszła sztuczna inteligencja. Tylko głupota jest ciągle naturalna 🙂 Edytowane 6 minut temu przez Maciej S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi