Spiochu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Polecam przeczytać, szczególnie @Mitek: Amator po tygodniowym kursie zastępuje i szkoli personel medyczny w szpitalu. https://wykop.pl/link/7836499/pokoj-pielegniarek-dzien-dobry-moj-krewniak-ma-port-naczyniowy-trzeba-zgodnie/strona/2\ Cytat Dzień wymiany, przychodzę do szpitala 14:00, wymienili Ci igłę? – nie, jak to nie? Idę do pielęgniarek, że igła miała być wymieniona, ale one nie umieją, musi lekarz, ale anestezjolog, zaraz zgłoszę, mijają godziny, co z lekarzem, zaraz, szukamy, po godzinie jest, ogląda, trzeba wymienić, macie igłę, szukają, jest, jeszcze zatyczka, nie ma, jak to wygląda, ok, damy niekapka, pan umie, mówię umiem, to proszę wymienić, ok, mogę wymienić, o a panie pielęgniarki sobie popatrzą i się nauczą (nauczą się ode mnie? Ja zwykły opiekun chorego mam uczyć pielęgniarki?). Wymieniam igłę (tu link jak się to robi: https://oipip.gda.pl/wp-content/uploads/2023/07/procedura-obslugi-portu-dozylnego-u-osob-doroslych-PKDN-i-PSPO.pdf ). Wymieniłem. Co pozytywnego? Może inni pacjenci zyskają na tym, wymusiłem zachowanie rygoru higienicznego i być może zmniejszymy ilość zakażeń związanych z brakiem higieny przy obsłudze portu. Edytowane 1 minutę temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Źródło eliminuje wiarygodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 26 minut temu Autor Udostępnij Napisano 26 minut temu a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 25 minut temu Autor Udostępnij Napisano 25 minut temu 34 minuty temu, Mitek napisał: Źródło eliminuje wiarygodność. Ogarnij się i przeczytaj, potem dyskutuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi