Jump to content

PS 2025/2026

grimson
 Share

Recommended Posts

20 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Niezłe, ale chyba jeszcze tak źle z miejscem u nas nie jest żeby taka technologia się opłacała.

Pozdro

Wiesz, to już norma większych miast a czy to się opłaca z perspektywy czasu tylko mniej pracowników bo wystarczy jeden kierowca i operator dźwigu w jednym .

Piękny lot Kacpra i mamy pierwszy medal 💪 🇵🇱 srebro już pewne …🤞oby złoto 😡 cóż 🥈piękne 👏👏👏

Edited by Victor

Teraz, Mitek napisał:

A Tomasiak srebrny medal w skokach przed chwilą.

Omc byłoby złoto. 3-mam kciuki za Marynę. Bo jak nic nie ugra, to całe to zamieszanie z alpejczykami nie będzie miało znaczenia. Skoki to nasz sport zimowy - narodowy.

pozdro

• Like 1

34 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Niezłe, ale chyba jeszcze tak źle z miejscem u nas nie jest żeby taka technologia się opłacała.

Pozdro

Nie wiem jak tam w stolicy ale w Katowicach to już bardzo popularne rozwiązanie na osiedlach - zdecydowanie polepsza sytuację śmieciową w dobie segregacji,  kontenery "naziemne" są relatywnie małe a pod ziemią mieszczą potężną objętość. 

• Like 1

40 minut temu, Marcos73 napisał:

Omc byłoby złoto. 3-mam kciuki za Marynę. Bo jak nic nie ugra, to całe to zamieszanie z alpejczykami nie będzie miało znaczenia. Skoki to nasz sport zimowy - narodowy.

pozdro

Super fajnie zeszło ciśnienie z trenera naszych skoczków. 

26 minut temu, Jan napisał:

a startuje w Super G czy tylko GS ?

Cześć

No więc jest tak:

Ona nie trenuje SG, jeździ go w ramach treningów do GS, startuje w SG dość przypadkowo a w tym sezonie to chyba w ogóle. Jest zawodniczką ściśle wyspecjalizowaną w GS do tego najlepiej spisującą się w na podkręconych stromiznach w twardych warunkach. SG i GS to dwie zupełnie różne konkurencje. Oczywiście fajnie, że Maryna jeździła treningi zjazdu, bo to cenne doświadczenie ale nie sądzę by to były treningi pod konkurencję. Ustawienie na tej trasie będzie szybkie a Maryna szybko jeździć nie umie więc po co kusić los jak w perspektywie ma się szansę medalową. Jest ona iluzoryczna ale jest. 

Pozdro

• Like 3
  • Thanks 1

51 minut temu, zając napisał:

Nie wiem jak tam w stolicy ale w Katowicach to już bardzo popularne rozwiązanie na osiedlach - zdecydowanie polepsza sytuację śmieciową w dobie segregacji,  kontenery "naziemne" są relatywnie małe a pod ziemią mieszczą potężną objętość. 

To rozwiazanie popularne w wielu krajach. A na moim osiedlu walczymy ze spółdzielnią żeby też to wprowadzili, bo póki co śmieci się walają obok pojemnikow i jest trochę syf.

@zając a Ty mieszkasz w Katowicach? Wiedziałem, że na Śląsku, ale że w Kato😁 w jakiej dzielnicy? Bo ja na Starej Ligocie.

Pozdrawiam

36 minut temu, bubol.T napisał:

To rozwiazanie popularne w wielu krajach. A na moim osiedlu walczymy ze spółdzielnią żeby też to wprowadzili, bo póki co śmieci się walają obok pojemnikow i jest trochę syf.

@zając a Ty mieszkasz w Katowicach? Wiedziałem, że na Śląsku, ale że w Kato😁 w jakiej dzielnicy? Bo ja na Starej Ligocie.

Pozdrawiam

Już nie, ale nieopodal bo w Siem-cach,  za dziecka mieszkałam w Ligocie tej Starej (zawsze byłam zdziwiona że ona jest "stara" bo mieszkaliśmy w bloku, który był nowy jak na tamte czasy 😁). Pracuję niezmiennie w Kato.

P.S. czasem nie da się zrobić tych podziemnych pojemników ze względu na uzbrojenie terenu lub wysoki poziom wód gruntowych.

• Like 1

10 minut temu, zając napisał:

Już nie, ale nieopodal bo w Siem-cach,  za dziecka mieszkałam w Ligocie tej Starej (zawsze byłam zdziwiona że ona jest "stara" bo mieszkaliśmy w bloku, który był nowy jak na tamte czasy 😁). Pracuję niezmiennie w Kato.

P.S. czasem nie da się zrobić tych podziemnych pojemników ze względu na uzbrojenie terenu lub wysoki poziom wód gruntowych.

A ja z Chorzowa Batorego 🙂 dopiero po ślubie do Raciborza się wyprowadziłem 

• Like 2

10 godzin temu, mlesik napisał:

jakaś płaska ta górka w sl do team kombinacji...:)

I Franjo ma dwa złota... brawo. Ale płasko tak że szok...

Cześć

Teraz dopiero oglądam. Taki łatwy ale fajny ten SL. Trzeba było jechać na maksa cały czas, szybkie nogi w cenie. W każdym razie to ciekawa formuła i fajne zawody. No i Nef zaskoczył...

Pozdro

8 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Teraz dopiero oglądam. Taki łatwy ale fajny ten SL. Trzeba było jechać na maksa cały czas, szybkie nogi w cenie. W każdym razie to ciekawa formuła i fajne zawody. No i Nef zaskoczył...

Pozdro

Nef miał jeszcze równo. Zawiódł po całości Vinatzer. On jednak nie ma mocnej psychy.

• Like 1

Cześć

No niestety to płaskie na końcu jest... płaskie i nasłonecznione, miękło w oczach. GS i SL też będą na tym stoku, więc będą mieli schody z dalszymi numerami a i 30 w drugim może mieć trudno dojechać w jakimś dobrym czasie bo drugie przejazdy będą po 13.00.

Pozdro

• Like 1

1 godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

No niestety to płaskie na końcu jest... płaskie i nasłonecznione, miękło w oczach. GS i SL też będą na tym stoku, więc będą mieli schody z dalszymi numerami a i 30 w drugim może mieć trudno dojechać w jakimś dobrym czasie bo drugie przejazdy będą po 13.00.

Pozdro

Na tym samym stoku będą???? Na pewno? zaraz sprawdzę bo aż wierzyć mi się że tak plasko!

edit: na tym samym. uważam że to skandal. dziura wypaczy wynik.

Edited by mlesik
  • Like 2

14 minut temu, mlesik napisał:

zaraz pojedzie Vhlova - bardzo jestem ciekaw rezultatu... dwa lata

Dobrze , że mam HBO Max i na kanałach Eurosportu można zobaczyć praktycznie wszystko co się dzieje ,bo to co pokazują w TP i na dwóch kanałach Eurosportu ,to żenada. 

Wczoraj świetne zawody kobiet w Livingio w skokach na snowboardzie. Dziewczyny latały po 30 m z fiflakami w powietrzu ,a ludzie się kręcą skokami narciarskimi po 100 m. Jak to ostatnio Kowalczyk w studio powiedziała "nie rozumiem skoków" 

• Like 2
  • Haha 1

1 godzinę temu, Edwin napisał:

Dobrze , że mam HBO Max i na kanałach Eurosportu można zobaczyć praktycznie wszystko co się dzieje ,bo to co pokazują w TP i na dwóch kanałach Eurosportu ,to żenada. 

Wczoraj świetne zawody kobiet w Livingio w skokach na snowboardzie. Dziewczyny latały po 30 m z fiflakami w powietrzu ,a ludzie się kręcą skokami narciarskimi po 100 m. Jak to ostatnio Kowalczyk w studio powiedziała "nie rozumiem skoków" 

ja tak samo - więc na komórce w pracy leci...

ale Shiffrin pokazowo spartoliła medal i pierwsze miejsce... 😞

strasznie to dziwne...

Edited by mlesik
  • Like 1

Godzinę temu, mlesik napisał:

ja tak samo - więc na komórce w pracy leci...

ale Shiffrin pokazowo spartoliła medal i pierwsze miejsce... 😞

strasznie to dziwne...

Magia igrzysk ,  fatum dla niej na igrzyskach ,może za bardzo chciała,bo pewności nigdy jej nie brakowało,ale Niemka świetnie pojechała.

Ja olałem pracę i wcześnie wróciłem żeby obejrzeć 😀

Edited by Edwin

Cześć

U Shiffrin kluczem jest głowa. Stary w PŚ to dla niej jazda treningowa w sensie zaangażowania mentalnego.  Startowała i wygrywała już tyle razy, że presja jest żadna, tylko koncentracja. IO - zwłaszcza w jej sytuacji - to gigantyczna presja, z którą sobie nie radzi.

Pozdro

Edited by Mitek
  • Like 1

2 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

U Shiffrin kluczem jest głowa. Stary w PŚ to dla niej jazda treningowa w sensie zaangażowania mentalnego.  Startowała i wygrywała już tyle razy, że presja jest żadna, tylko koncentracja. IO - zwłaszcza w jej sytuacji - to gigantyczna presja, z którą sobie nie radzi.

Pozdro

na to wygląda ale to mimo wszystko bardzo dziwne... i wiesz, ona nie zrobiła błędu tylko jechała za wolno. tak jakby sama albo trenerzy powiedzieli jej że jak przejedzie czysto to wygra w cuglach... dziwne na maksa.

• Like 1

9 minut temu, mlesik napisał:

na to wygląda ale to mimo wszystko bardzo dziwne... i wiesz, ona nie zrobiła błędu tylko jechała za wolno. tak jakby sama albo trenerzy powiedzieli jej że jak przejedzie czysto to wygra w cuglach... dziwne na maksa.

Cześć

Moim zdaniem sprawa jest ewidentna.

Jechała jako ostatnia i miała już rozgrzebany stok. Nikt nie dopilnował, żeby wzięła narty 80 pod butem, nie czyta forum gdzie roi się od opisów specjalistów jakie narty (nawet z opisami konkretnych modeli z literkami i cyferkami) brać na "popołudniowe stoki". Nie czyta marketingowych opisów nart tylko ślepo wierzy, że narta sportowa to dobra narta - sama sobie winna. Gdyby wzięła narty wybaczające błędy na których się łatwo jeździ nie byłoby problemu.

Jeszcze dobrze, że stok był zamknięty i nie było szkółek itd.

Poza tym pamiętaj, że na SL to się jeździ w Polsce a w Alpach na GS.

Pozdro

Edited by Mitek
  • Haha 4

10 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Moim zdaniem sprawa jest ewidentna.

Jechała jako ostatnia i miała już rozgrzebany stok. Nikt nie dopilnował, żeby wzięła narty 80 pod butem, nie czyta forum gdzie roi się od opisów specjalistów jakie narty (nawet z opisami konkretnych modeli z literkami i cyferkami) brać na "popołudniowe stoki". Nie czyta marketingowych opisów nart tylko ślepo wierzy, że narta sportowa to dobra narta - sama sobie winna. Gdyby wzięła narty wybaczające błędy na których się łatwo jeździ nie byłoby problemu.

Jeszcze dobrze, że stok był zamknięty i nie było szkółek itd.

Poza tym pamiętaj, że na SL to się jeździ w Polsce a w Alpach na GS.

Pozdro

i jeszcze jej najwyraźniej kijki przeszkadzały