Victor Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) 20 minut temu, Mitek napisał: Cześć Niezłe, ale chyba jeszcze tak źle z miejscem u nas nie jest żeby taka technologia się opłacała. Pozdro Wiesz, to już norma większych miast a czy to się opłaca z perspektywy czasu tylko mniej pracowników bo wystarczy jeden kierowca i operator dźwigu w jednym . Piękny lot Kacpra i mamy pierwszy medal 💪 🇵🇱 srebro już pewne …🤞oby złoto 😡 cóż 🥈piękne 👏👏👏 Edytowane 9 Lutego przez Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego A Tomasiak srebrny medal w skokach przed chwilą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Teraz, Mitek napisał: A Tomasiak srebrny medal w skokach przed chwilą. Omc byłoby złoto. 3-mam kciuki za Marynę. Bo jak nic nie ugra, to całe to zamieszanie z alpejczykami nie będzie miało znaczenia. Skoki to nasz sport zimowy - narodowy. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 34 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Niezłe, ale chyba jeszcze tak źle z miejscem u nas nie jest żeby taka technologia się opłacała. Pozdro Nie wiem jak tam w stolicy ale w Katowicach to już bardzo popularne rozwiązanie na osiedlach - zdecydowanie polepsza sytuację śmieciową w dobie segregacji, kontenery "naziemne" są relatywnie małe a pod ziemią mieszczą potężną objętość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 24 minuty temu, Marcos73 napisał: kciuki za Marynę. a startuje w Super G czy tylko GS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 40 minut temu, Marcos73 napisał: Omc byłoby złoto. 3-mam kciuki za Marynę. Bo jak nic nie ugra, to całe to zamieszanie z alpejczykami nie będzie miało znaczenia. Skoki to nasz sport zimowy - narodowy. pozdro Super fajnie zeszło ciśnienie z trenera naszych skoczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 26 minut temu, Jan napisał: a startuje w Super G czy tylko GS ? Cześć No więc jest tak: Ona nie trenuje SG, jeździ go w ramach treningów do GS, startuje w SG dość przypadkowo a w tym sezonie to chyba w ogóle. Jest zawodniczką ściśle wyspecjalizowaną w GS do tego najlepiej spisującą się w na podkręconych stromiznach w twardych warunkach. SG i GS to dwie zupełnie różne konkurencje. Oczywiście fajnie, że Maryna jeździła treningi zjazdu, bo to cenne doświadczenie ale nie sądzę by to były treningi pod konkurencję. Ustawienie na tej trasie będzie szybkie a Maryna szybko jeździć nie umie więc po co kusić los jak w perspektywie ma się szansę medalową. Jest ona iluzoryczna ale jest. Pozdro 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 51 minut temu, zając napisał: Nie wiem jak tam w stolicy ale w Katowicach to już bardzo popularne rozwiązanie na osiedlach - zdecydowanie polepsza sytuację śmieciową w dobie segregacji, kontenery "naziemne" są relatywnie małe a pod ziemią mieszczą potężną objętość. To rozwiazanie popularne w wielu krajach. A na moim osiedlu walczymy ze spółdzielnią żeby też to wprowadzili, bo póki co śmieci się walają obok pojemnikow i jest trochę syf. @zając a Ty mieszkasz w Katowicach? Wiedziałem, że na Śląsku, ale że w Kato😁 w jakiej dzielnicy? Bo ja na Starej Ligocie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 36 minut temu, bubol.T napisał: To rozwiazanie popularne w wielu krajach. A na moim osiedlu walczymy ze spółdzielnią żeby też to wprowadzili, bo póki co śmieci się walają obok pojemnikow i jest trochę syf. @zając a Ty mieszkasz w Katowicach? Wiedziałem, że na Śląsku, ale że w Kato😁 w jakiej dzielnicy? Bo ja na Starej Ligocie. Pozdrawiam Już nie, ale nieopodal bo w Siem-cach, za dziecka mieszkałam w Ligocie tej Starej (zawsze byłam zdziwiona że ona jest "stara" bo mieszkaliśmy w bloku, który był nowy jak na tamte czasy 😁). Pracuję niezmiennie w Kato. P.S. czasem nie da się zrobić tych podziemnych pojemników ze względu na uzbrojenie terenu lub wysoki poziom wód gruntowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 10 minut temu, zając napisał: Już nie, ale nieopodal bo w Siem-cach, za dziecka mieszkałam w Ligocie tej Starej (zawsze byłam zdziwiona że ona jest "stara" bo mieszkaliśmy w bloku, który był nowy jak na tamte czasy 😁). Pracuję niezmiennie w Kato. P.S. czasem nie da się zrobić tych podziemnych pojemników ze względu na uzbrojenie terenu lub wysoki poziom wód gruntowych. A ja z Chorzowa Batorego 🙂 dopiero po ślubie do Raciborza się wyprowadziłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Skoki to nasz sport zimowy - narodowy. pozdro Tak, szczególnie cenię Małysza jako menegere i Broilera jako nadmenegere. Edytowane 9 Lutego przez johnwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 10 godzin temu, mlesik napisał: jakaś płaska ta górka w sl do team kombinacji...:) I Franjo ma dwa złota... brawo. Ale płasko tak że szok... Cześć Teraz dopiero oglądam. Taki łatwy ale fajny ten SL. Trzeba było jechać na maksa cały czas, szybkie nogi w cenie. W każdym razie to ciekawa formuła i fajne zawody. No i Nef zaskoczył... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego https://przegladsportowy.onet.pl/igrzyska-olimpijskie/lindsey-vonn-przerywa-milczenie-poruszajacy-wpis-po-dramacie-na-igrzyskach/03mnfqg Vonn pisze o skomplikowanym złamaniu (jednak) kości piszczelowej, oraz o 12 cm, których jej zabrakło do minięcia bezpiecznie bramki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 8 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Teraz dopiero oglądam. Taki łatwy ale fajny ten SL. Trzeba było jechać na maksa cały czas, szybkie nogi w cenie. W każdym razie to ciekawa formuła i fajne zawody. No i Nef zaskoczył... Pozdro Nef miał jeszcze równo. Zawiódł po całości Vinatzer. On jednak nie ma mocnej psychy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Cześć No niestety to płaskie na końcu jest... płaskie i nasłonecznione, miękło w oczach. GS i SL też będą na tym stoku, więc będą mieli schody z dalszymi numerami a i 30 w drugim może mieć trudno dojechać w jakimś dobrym czasie bo drugie przejazdy będą po 13.00. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć No niestety to płaskie na końcu jest... płaskie i nasłonecznione, miękło w oczach. GS i SL też będą na tym stoku, więc będą mieli schody z dalszymi numerami a i 30 w drugim może mieć trudno dojechać w jakimś dobrym czasie bo drugie przejazdy będą po 13.00. Pozdro Na tym samym stoku będą???? Na pewno? zaraz sprawdzę bo aż wierzyć mi się że tak plasko! edit: na tym samym. uważam że to skandal. dziura wypaczy wynik. Edytowane 10 Lutego przez mlesik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego zaraz pojedzie Vhlova - bardzo jestem ciekaw rezultatu... dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Cześć A kto to jest? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 14 minut temu, mlesik napisał: zaraz pojedzie Vhlova - bardzo jestem ciekaw rezultatu... dwa lata Dobrze , że mam HBO Max i na kanałach Eurosportu można zobaczyć praktycznie wszystko co się dzieje ,bo to co pokazują w TP i na dwóch kanałach Eurosportu ,to żenada. Wczoraj świetne zawody kobiet w Livingio w skokach na snowboardzie. Dziewczyny latały po 30 m z fiflakami w powietrzu ,a ludzie się kręcą skokami narciarskimi po 100 m. Jak to ostatnio Kowalczyk w studio powiedziała "nie rozumiem skoków" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, Edwin napisał: Dobrze , że mam HBO Max i na kanałach Eurosportu można zobaczyć praktycznie wszystko co się dzieje ,bo to co pokazują w TP i na dwóch kanałach Eurosportu ,to żenada. Wczoraj świetne zawody kobiet w Livingio w skokach na snowboardzie. Dziewczyny latały po 30 m z fiflakami w powietrzu ,a ludzie się kręcą skokami narciarskimi po 100 m. Jak to ostatnio Kowalczyk w studio powiedziała "nie rozumiem skoków" ja tak samo - więc na komórce w pracy leci... ale Shiffrin pokazowo spartoliła medal i pierwsze miejsce... 😞 strasznie to dziwne... Edytowane 10 Lutego przez mlesik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) Godzinę temu, mlesik napisał: ja tak samo - więc na komórce w pracy leci... ale Shiffrin pokazowo spartoliła medal i pierwsze miejsce... 😞 strasznie to dziwne... Magia igrzysk , fatum dla niej na igrzyskach ,może za bardzo chciała,bo pewności nigdy jej nie brakowało,ale Niemka świetnie pojechała. Ja olałem pracę i wcześnie wróciłem żeby obejrzeć 😀 Edytowane 10 Lutego przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) Cześć U Shiffrin kluczem jest głowa. Stary w PŚ to dla niej jazda treningowa w sensie zaangażowania mentalnego. Startowała i wygrywała już tyle razy, że presja jest żadna, tylko koncentracja. IO - zwłaszcza w jej sytuacji - to gigantyczna presja, z którą sobie nie radzi. Pozdro Edytowane 11 Lutego przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć U Shiffrin kluczem jest głowa. Stary w PŚ to dla niej jazda treningowa w sensie zaangażowania mentalnego. Startowała i wygrywała już tyle razy, że presja jest żadna, tylko koncentracja. IO - zwłaszcza w jej sytuacji - to gigantyczna presja, z którą sobie nie radzi. Pozdro na to wygląda ale to mimo wszystko bardzo dziwne... i wiesz, ona nie zrobiła błędu tylko jechała za wolno. tak jakby sama albo trenerzy powiedzieli jej że jak przejedzie czysto to wygra w cuglach... dziwne na maksa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) 9 minut temu, mlesik napisał: na to wygląda ale to mimo wszystko bardzo dziwne... i wiesz, ona nie zrobiła błędu tylko jechała za wolno. tak jakby sama albo trenerzy powiedzieli jej że jak przejedzie czysto to wygra w cuglach... dziwne na maksa. Cześć Moim zdaniem sprawa jest ewidentna. Jechała jako ostatnia i miała już rozgrzebany stok. Nikt nie dopilnował, żeby wzięła narty 80 pod butem, nie czyta forum gdzie roi się od opisów specjalistów jakie narty (nawet z opisami konkretnych modeli z literkami i cyferkami) brać na "popołudniowe stoki". Nie czyta marketingowych opisów nart tylko ślepo wierzy, że narta sportowa to dobra narta - sama sobie winna. Gdyby wzięła narty wybaczające błędy na których się łatwo jeździ nie byłoby problemu. Jeszcze dobrze, że stok był zamknięty i nie było szkółek itd. Poza tym pamiętaj, że na SL to się jeździ w Polsce a w Alpach na GS. Pozdro Edytowane 11 Lutego przez Mitek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 10 minut temu, Mitek napisał: Cześć Moim zdaniem sprawa jest ewidentna. Jechała jako ostatnia i miała już rozgrzebany stok. Nikt nie dopilnował, żeby wzięła narty 80 pod butem, nie czyta forum gdzie roi się od opisów specjalistów jakie narty (nawet z opisami konkretnych modeli z literkami i cyferkami) brać na "popołudniowe stoki". Nie czyta marketingowych opisów nart tylko ślepo wierzy, że narta sportowa to dobra narta - sama sobie winna. Gdyby wzięła narty wybaczające błędy na których się łatwo jeździ nie byłoby problemu. Jeszcze dobrze, że stok był zamknięty i nie było szkółek itd. Poza tym pamiętaj, że na SL to się jeździ w Polsce a w Alpach na GS. Pozdro i jeszcze jej najwyraźniej kijki przeszkadzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi