Skocz do zawartości

[ Narty ] Pomóżcie Dobrać Narty.

Dzejk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

Tak, tak… wiem że do sezonu zimowego nam dość daleko ale właśnie dlatego zaczynam poszukiwania już teraz, chciałbym nie wypożyczać lub pożyczać ale mieć swoje. 

Tak więc troche o mnie, 184cm wzrostu oraz 125kg wagi ( do czasu wyjazdu mam nadzieje będzie 110kg ) - wiem że to ma znaczenie jeśli chodzi o dobór nart, dodam też że w skali od 1-10 gdzie 1 to pierwszy raz na nartach a 10 to totalny prze-kozak jestem gdzieś na poziomie 3-4 no może 5 I raczej wolę szybszą ale spokojną jazdę, żadnego szaleństwa, skoków itp.

A więc, zacznę od tego na co narty się zakłada SALOMON SELECT HV MR 90 2025 - mam okazje kupić te buty w bardzo ( chyba przystępnej cenie ) bo tylko 400zł miałem okazję śmigać w podobnym modelu a z racji na szerszą stopę i większą łydkę wydają mi się one być dobrym wyborem, co myślicie o tych butach? ( HV do mnie przemawia, komfort to jednak ważna sprawa ) 

I teraz narty, chcę je kupić używane, dlaczego? Dlatego że jeszcze dużo wyjazdów przede mną i czas na testowanie różnych różności, Śmigałem na Blizzard Firebird 2021 które oczywiście pożyczone od teścia 178cm długości zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie a różnych różności z wypożyczalni nie zliczę nazw, modeli i kolorów na trzech wyjazdach w poprzednim roku wypróbowałem około 10 par nart - ale firebirdy podpasowały mi najbardziej ( ale to pewnie też kwestia ich zachowania, narty z wypożyczalni to jednak narty z wypożyczalni i niestety nie były to wypożyczalnie wysokich lotów ) 

W oko wpadły mi Armada Declivity 88C 176cm, Volkl Deacon RXT 175cm , K2 Mindbender RX 177cm - czy któreś z tych w ogóle się nadadzą? Ewentualnie jakiej narty mogę szukać do 1000zł - najlepiej z wiązaniami  ? 

Generalnie rzecz biorąc, troche czytałem, troche oglądałem na ten temat i mam tyle informacji że nadal nie wiem w co powinienem celować także proszę was o pomoc ! W temacie profesjonalistą nie jestem i daleko mi do niego ale też mam świadomość że jednak swój nawet gorszej klasy sprzęt zachowany bardzo dobrze jest zazwyczaj lepszy niż sprzęt wypożyczany razy set bazując na różnych użytkownikach a przede wszystkim użytkownik się liczy. 

PS: Sorry za tak długi post ! 

Edytowane przez Dzejk
Dodawanie tekstu