Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć Brnę, bo nazwałeś mnie/nas Januszem/ami choć o taka ocenę nie prosiłem ani nie uważam aby była w jakikolwiek sposób uprawniona ale jak widzę jesteś wysoce przekonany o swojej racji więc - zgodnie z sugestią kończę ten temat. A co do marek to myślę, że warto rozróżniać premium od tego co chce uchodzić za premium. Wiesz dla mnie to w ogóle jakiś dziwny temat - sama nazwa marka premium już mnie jakoś odstrasza. Chętnie pogadam o rowerach lub nartach za to. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć @Mitek rowery i narty też znajdziesz premium... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Cześć No tak ale co to tak naprawdę znaczy to ja nie wiem. Nie zauważam takich rzeczy raczej a jeżeli to jako element negatywny w reklamie. Pozdro Edytowane 3 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 22 minuty temu, Mitek napisał: Cześć No tak ale co to tak naprawdę znaczy to ja nie wiem. Nie zauważam takich rzeczy raczej a jeżeli to jako element negatywny w reklamie. Pozdro Cześć Z moich obserwacji wynika, że na pewno wpływa to na cenę produktu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 48 minut temu, Mitek napisał: Cześć Brnę, bo nazwałeś mnie/nas Januszem/ami choć o taka ocenę nie prosiłem ani nie uważam aby była w jakikolwiek sposób uprawniona ale jak widzę jesteś wysoce przekonany o swojej racji więc - zgodnie z sugestią kończę ten temat. A co do marek to myślę, że warto rozróżniać premium od tego co chce uchodzić za premium. Wiesz dla mnie to w ogóle jakiś dziwny temat - sama nazwa marka premium już mnie jakoś odstrasza. Chętnie pogadam o rowerach lub nartach za to. Pozdro Alfą i Omegą nie jestem do błędu potrafię się przyznać a określenie Januszowy po mnie spływa jeżeli ktoś chce się dowartościować. Pokazałem coś co dla mnie konsumenta dziś w tych wszystkich nowych technologiach totalnie nie trafia. Głośnik który już gra i daje bardzo przyjemne brzmienie kosztuje niewiele czyli butelkę dobrej rudej a zamawiając ich miliony u producenta pewnie cena była by śmiesznie niska dla rekina/wieloryba motoryzacyjnego więc można na etapie projektowania instalować coś co ma istotny przynajmniej dla mnie element całości auta czyli system audio bo w trasie spędzam masę czasu . Uważam, że instalacja papierowego głośnika to dziadostwo i poszedł bym dalej określając że to zwykłe oszustwo i złodziejstwo jak również policzek dla klienta . Oczywiście są tacy co w czterech ten temat mają bo coś im brzęczy i to im nie przeszkadza . Przejrzałem wieczorem na szybkości internet jak to jest w innych markach i niestety praktyka jest normą wkładania papierowych głośników np Toyota w swoich topowych modelach również to praktykuje . Żałosna praktyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 19 minut temu, PaVic napisał: Uważam, że instalacja papierowego głośnika to dziadostwo Papier w niskotonowych to nic dziwnego ..problemem było stare zawieszenie tego papieru, teraz jest piankowe i jest OK .. pokuś się o wytłumienie drzwi odpowiednią matą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @PaVic Jak poszperasz to znajdziesz pewnie więcej różnych elementów tańszych i badziewnych. Excel liczy i pokazuje co montować, wystarczy, że coś jest tańsze o 1 euro to już daje różnicę... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 46 minut temu Udostępnij Napisano 46 minut temu 1 godzinę temu, PaVic napisał: . Przejrzałem wieczorem na szybkości internet jak to jest w innych markach i niestety praktyka jest normą wkładania papierowych głośników np Toyota w swoich topowych modelach również to praktykuje . Żałosna praktyka . Czy możesz uzasadnić dlaczego papierowe membrany głośników są Twoim zdaniem złe ? Znam wiele gorszych materiałów z których producenci je wykonują, np. polipropylen. Ponieważ nie jestem aż tak okrutny reszta na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu 37 minut temu, brachol napisał: @PaVic Jak poszperasz to znajdziesz pewnie więcej różnych elementów tańszych i badziewnych. Excel liczy i pokazuje co montować, wystarczy, że coś jest tańsze o 1 euro to już daje różnicę... pozdro Pewnie tak zresztą widziałem jakie są kable czy spinki do obudowy drzwi sa to śmiech. Kiedyś miałem zajawkę przed narciarską 😉. Kupiłem stare BMW E24 które rozebrałem z tatą do ostatniej śrubki i następnie go złożyliśmy do kupy. Ale kable wtedy do dzisiejszych czy nawet głośnik ( chociaż z tego co pamiętam miał membranę chyba też papierową ) obudowa,magnes potężny i grał a fura z 79 roku. Jesteśmy dziś w 2025 a ja odnajduje nadal głośniczek z który dźwiękiem doprowadza do szaleństwa 😂 no cóż niby się rozwinęliśmy i poszliśmy mocno do przodu choć chyba jednak w produkcji dziadostwa za wch.. talara . @Lexi mata w drzwiach niewiele wniesie bo tu trzeba by było rozebrać całą budę. Gdyby to było nowe auto to może bym się pokusił o dodatkową inwestycję i własny czas a tak stary trup ma służyć do roboty,na ryby a w trasę wystarczy to co juz jest 🥳 aczkolwiek znając siebie to może znajdę jeszcze choć odrobinę wkurwienia i to dziadostwo z podszybia też wywalę 😅 resztę mam w nosie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 39 minut temu Udostępnij Napisano 39 minut temu 4 minuty temu, jurek_h napisał: Czy możesz uzasadnić dlaczego papierowe membrany głośników są Twoim zdaniem złe ? Wilgoć jaka panuje w aucie szczególnie w drzwiach jest wystarczającym argumentem zeby takiego głośnika nie montować . Pomijam już sam dźwięk jaki wydobywa się z takiego głośnika który pokazałem ciut wyżej . A o technicznych aspektach pewnie wiesz zdecydowanie więcej ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 8 minut temu Udostępnij Napisano 8 minut temu Zawsze mnie interesowało czym od pewnego czasu podpadły Janusze i Grażyny. Skąd się to wzięło i dlaczego padło na te imiona? W najbliższej rodzinie mam i Janusza i Grażynę. Jedno i drugie jest profesorem. Bogu dzięki że nie padło na Andrzeja. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 4 minuty temu Udostępnij Napisano 4 minuty temu (edytowane) 36 minut temu, PaVic napisał: Wilgoć jaka panuje w aucie szczególnie w drzwiach jest wystarczającym argumentem zeby takiego głośnika nie montować . Pomijam już sam dźwięk jaki wydobywa się z takiego głośnika który pokazałem ciut wyżej . A o technicznych aspektach pewnie wiesz zdecydowanie więcej ode mnie . Jeśli "wilgoć" nie jest problemem dla tapicerki , kabli, elektroniki lusterek, podnoszenia szyb to nie jest także dla membran głośników. Nie mam żadnych statystyk ale z doświadczenia zakładam, że 80% zastosowanych w samochodach głośników to papier i jest ok. Edytowane 2 minuty temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi