Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć Brnę, bo nazwałeś mnie/nas Januszem/ami choć o taka ocenę nie prosiłem ani nie uważam aby była w jakikolwiek sposób uprawniona ale jak widzę jesteś wysoce przekonany o swojej racji więc - zgodnie z sugestią kończę ten temat. A co do marek to myślę, że warto rozróżniać premium od tego co chce uchodzić za premium. Wiesz dla mnie to w ogóle jakiś dziwny temat - sama nazwa marka premium już mnie jakoś odstrasza. Chętnie pogadam o rowerach lub nartach za to. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć @Mitek rowery i narty też znajdziesz premium... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Cześć No tak ale co to tak naprawdę znaczy to ja nie wiem. Nie zauważam takich rzeczy raczej a jeżeli to jako element negatywny w reklamie. Pozdro Edytowane 2 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 22 minuty temu, Mitek napisał: Cześć No tak ale co to tak naprawdę znaczy to ja nie wiem. Nie zauważam takich rzeczy raczej a jeżeli to jako element negatywny w reklamie. Pozdro Cześć Z moich obserwacji wynika, że na pewno wpływa to na cenę produktu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 48 minut temu, Mitek napisał: Cześć Brnę, bo nazwałeś mnie/nas Januszem/ami choć o taka ocenę nie prosiłem ani nie uważam aby była w jakikolwiek sposób uprawniona ale jak widzę jesteś wysoce przekonany o swojej racji więc - zgodnie z sugestią kończę ten temat. A co do marek to myślę, że warto rozróżniać premium od tego co chce uchodzić za premium. Wiesz dla mnie to w ogóle jakiś dziwny temat - sama nazwa marka premium już mnie jakoś odstrasza. Chętnie pogadam o rowerach lub nartach za to. Pozdro Alfą i Omegą nie jestem do błędu potrafię się przyznać a określenie Januszowy po mnie spływa jeżeli ktoś chce się dowartościować. Pokazałem coś co dla mnie konsumenta dziś w tych wszystkich nowych technologiach totalnie nie trafia. Głośnik który już gra i daje bardzo przyjemne brzmienie kosztuje niewiele czyli butelkę dobrej rudej a zamawiając ich miliony u producenta pewnie cena była by śmiesznie niska dla rekina/wieloryba motoryzacyjnego więc można na etapie projektowania instalować coś co ma istotny przynajmniej dla mnie element całości auta czyli system audio bo w trasie spędzam masę czasu . Uważam, że instalacja papierowego głośnika to dziadostwo i poszedł bym dalej określając że to zwykłe oszustwo i złodziejstwo jak również policzek dla klienta . Oczywiście są tacy co w czterech ten temat mają bo coś im brzęczy i to im nie przeszkadza . Przejrzałem wieczorem na szybkości internet jak to jest w innych markach i niestety praktyka jest normą wkładania papierowych głośników np Toyota w swoich topowych modelach również to praktykuje . Żałosna praktyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, PaVic napisał: Uważam, że instalacja papierowego głośnika to dziadostwo Papier w niskotonowych to nic dziwnego ..problemem było stare zawieszenie tego papieru, teraz jest piankowe i jest OK .. pokuś się o wytłumienie drzwi odpowiednią matą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @PaVic Jak poszperasz to znajdziesz pewnie więcej różnych elementów tańszych i badziewnych. Excel liczy i pokazuje co montować, wystarczy, że coś jest tańsze o 1 euro to już daje różnicę... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 7 minut temu Udostępnij Napisano 7 minut temu 1 godzinę temu, PaVic napisał: . Przejrzałem wieczorem na szybkości internet jak to jest w innych markach i niestety praktyka jest normą wkładania papierowych głośników np Toyota w swoich topowych modelach również to praktykuje . Żałosna praktyka . Czy możesz uzasadnić dlaczego papierowe membrany głośników są Twoim zdaniem złe ? Znam wiele gorszych materiałów z których producenci je wykonują, np. polipropylen. Ponieważ nie jestem aż tak okrutny reszta na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 4 minuty temu Udostępnij Napisano 4 minuty temu 37 minut temu, brachol napisał: @PaVic Jak poszperasz to znajdziesz pewnie więcej różnych elementów tańszych i badziewnych. Excel liczy i pokazuje co montować, wystarczy, że coś jest tańsze o 1 euro to już daje różnicę... pozdro Pewnie tak zresztą widziałem jakie są kable czy spinki do obudowy drzwi sa to śmiech. Kiedyś miałem zajawkę przed narciarską 😉. Kupiłem stare BMW E24 które rozebrałem z tatą do ostatniej śrubki i następnie go złożyliśmy do kupy. Ale kable wtedy do dzisiejszych czy nawet głośnik ( chociaż z tego co pamiętam miał membranę chyba też papierową ) obudowa,magnes potężny i grał a fura z 79 roku. Jesteśmy dziś w 2025 a ja odnajduje nadal głośniczek z który dźwiękiem doprowadza do szaleństwa 😂 no cóż niby się rozwinęliśmy i poszliśmy mocno do przodu choć chyba jednak w produkcji dziadostwa za wch.. talara . @Lexi mata w drzwiach niewiele wniesie bo tu trzeba by było rozebrać całą budę. Gdyby to było nowe auto to może bym się pokusił o dodatkową inwestycję i własny czas a tak stary trup ma służyć do roboty,na ryby a w trasę wystarczy to co juz jest 🥳 aczkolwiek znając siebie to może znajdę jeszcze choć odrobinę wkurwienia i to dziadostwo z podszybia też wywalę 😅 resztę mam w nosie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano teraz Udostępnij Napisano teraz 4 minuty temu, jurek_h napisał: Czy możesz uzasadnić dlaczego papierowe membrany głośników są Twoim zdaniem złe ? Wilgoć jaka panuje w aucie szczególnie w drzwiach jest wystarczającym argumentem zeby takiego głośnika nie montować . Pomijam już sam dźwięk jaki wydobywa się z takiego głośnika który pokazałem ciut wyżej . A o technicznych aspektach pewnie wiesz zdecydowanie więcej ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi