PaVic Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) 54 minuty temu, AdrianW napisał: Eee to wagę masz idealną (jak dla mnie). Ja mam 178 i ważę około 70kg. Ale jestem chudej kości. Tak z 5kg bym jeszcze przyjął ale tylko mięsa 😄 Jeśli jesteś cierpliwy to masz tu ewangelię o podciąganiu. Albo Cię zmotywuje albo całkowicie zniechęci 😆 Pozdrawiam Masz trochę materiału z klimatu ważnego bo drążek to nie mój świat i przekonać się raczej nie przekonam -ten typ tak już ma 🤷♂️ Wejdź na jego filmy jest ich cała masa . Jak dla mnie jeździ mega … gibkość,miękkość ale też naturalność . Rozstaw nóg naturalny bez zbędnego zwężania rozstawu ,góra sztywno a dół miękki . Praca stóp zajebista -tu ćwicz stopy na sucho, szmata pod nogi i kręć 8ki na siedząco 😉 no lekturę masz zajebistą żeby wyłapać to co konkretne. Oczywiście to narciarz którego pewnie nigdy nie dogonimy technicznie ale wzór do naśladowania/wyłapania szczegółów żeby we własnej jeździe poprawić zajebisty ! I tu masz forumowego Narkosa na dobranoc 😴 😅💪 Jeszcze do szmaty dodam filmik Edytowane 15 godzin temu przez PaVic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 8 godzin temu, PaVic napisał: ........... Praca stóp zajebista -tu ćwicz stopy na sucho, szmata pod nogi i kręć 8ki na siedząco ......... Cześć Sorry za wycięcie z całości ale skąd to wziąłeś? Dla mnie zupełnie bez sensu... W nowoczesnych technikach ciętych czysta rotacja stóp występuje rzadko a np w śmigu kluczem jest synchronizacja rotacji z odciążeniem. Sama rotacja zwłaszcza w odciążeniu to dość dziwne przygotowanie, tym bardziej, że impuls rotacyjny musi być naprawdę niewielki i bardzo krótki. Podro Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Mitek napisał: Dla mnie zupełnie bez sensu... Dla Ciebie bez sensu a dla mnie i nie tylko sens jest,co więcej efekty prostego ćwiczenia już zauważam w obecnie trwającym sezonie podobnie jak ćwiczenie na sucho podparcia się np.ściany,skręcenia biodra i wkładania kolan do środka a pewnie dla Ciebie to też bez sensu,cóż 🤷♂️ . Najważniejsze dla mnie to połączyć wszystkie klocki już na śniegu co nie zawsze wychodzi tak jak powinno ale zapamiętanie ciała tych prostych na sucho ćwiczeń daje efekty. Czuje to ćwicząc jazdę na hali gdy coraz częściej mogę cały przejazd „zacieśnić” skręt z dobrym ( w moim przekonaniu bo tu nikt mnie nie obserwuje ) dociskiem w lini spadku stoku a praca stóp jest zdecydowanie lepsza od tej co była ale może to też efekt częstej powtarzalności . Korekty będą jak sezon alpejski się zacznie 😅 Edytowane 4 godziny temu przez PaVic 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi