Skocz do zawartości

Drugie narty na trudniejsze warunki

AdrianW

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, arturzx napisał:

Jestem tu względnie nowy ale często czytam Twoje odpowiedzi w podobnym tonie i nie wiem czy to ironia, trolling czy o co chodzi? Po poziomie abstrakcji obstawiałbym to pierwsze ale tak dopytuje... 

poprostu z nimi rozmawiałem w kolejce i byli z Warszawy

W dniu 6.01.2026 o 11:38, Mitek napisał:

Cześć

No to ja mam inne zdanie - w sensie wniosku końcowego Herbi. Moim zdaniem jeździć Pan nie potrafi co pokazuje nawet stopklatka tytułowa.

Dla mnie zasadnicze błędy koncepcyjne rażą strasznie - bo Herbi skupił się na ocenie detali i jako porządny narciarz jeżdżący nowocześnie ciętym ładnie powyciągał choć był delikatny.

1. Dla mnie dyskwalifikujące jest już ubranie Pana. Biodra ich układ kąty tułów - biodra - kolana w płaszczyznach czołowej i strzałkowej mają zasadnicze znacznie dla prezentacji i zrozumienia prezentacji przez kursanta. A tu kurta do pół uda i baloniaste spodnie maskujące wszystko - może celowo bo widać słabość i sztywność nawet przez ten kamuflaż. Dlatego mówi się o stroju instruktorskim - spodnie dobrze skrojone z zaszywkami na kolana aby się nie rolowały, krótka kurtka eksponująca pas biodrowy. Jak ja byłem na kursie instruktorskim to za nieodpowiedni strój się wylatywało. Jak chcesz kogoś nauczyć jeździć jak robisz wszystko aby nie widział jak to robić?

2. Koncepcja jazdy skrętem ciętym od początku czy też na zbyt wczesnym poziomie technicznym - temat poruszany wielokrotnie w czasach doktora Kuchlera i jednoznacznie zdewaluowany a jednak ciągnięty bo medialnie nośny...

...

Mitek, ale przede wszystkim ten pan nie ma kasku, a jedynie czapkę, więc choćby z tego powodu powinieneś go docenić.

Co do reszty zgoda, coś tam powiedzieć czy pokazać, bez koncepcji i ciągłości zadań i tłumaczenia, ciśnięcie na języki bez sensu i takie tam. A co do samej jazdy to miewa dobre momenty, więc na mój gust umie.