Skocz do zawartości

Plecak narciarski

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, Mikoski napisał:

Dzisiaj kupiłem spalinową kosiarkę do trawy 😁 niedługo może być obłożona karnymi podatkami bo nie spełni limitów 😜🤣

Też musiałem zainwestować w kosiarkę, bo w starej Husqvarnie rozsypał mi się napęd, a wymiana to koszt nowej kosiarki średniej klasy. Zainwestowałem w używaną Hondę HRH 536 i teraz koszenie stało się przyjemnością 😀

• Thanks 1

W dniu 15.05.2025 o 11:25, Marcos73 napisał:

Ja Mam Fischer - tylko mam go bardzo długo, @Chertan ma taki sam, może zaglądnie i powie jaka jest jego pojemność - nie dawno kupował, a mamy takie same. Chyba to 70 l, o ile pamiętam, bo początkowo kupiłem mniejszy, ale moje buty i kask wchodziły na ścisk, dostał go Maks, a ja kupiłem większy i ten jest ok. Ten z poc jest kształtny nawet (ze zdjęcia widać). Maks ma bardziej prostokątny.

pozdro

Skiforum, motyla noga, wchodzę po tygodniach, widzę że Maro wywołuje, no to patrzę i widzę kilka postów o plecakach, a potem 85% o samochodach i innych silnikach. To ja wrócę to plecaka, mam Fischer 70 l. Wchodzą buty, cały sprzęt i ciuchy na 1 dzień jak jedziemy np. busem, coby się rano ubrać. Natomiast zestaw dla 2 osób nie wejdzie. Do komory butowej nic nie pakuję poza butami, bo tam przecież potem mokro będzie. Na pewno oprócz butów nie wejdą tam szpeje na 4 dni pobytu, musi być oddzielna torba. 

• Like 2
  • Haha 1

19 minut temu, Chertan napisał:

Skiforum, motyla noga, wchodzę po tygodniach, widzę że Maro wywołuje, no to patrzę i widzę kilka postów o plecakach, a potem 85% o samochodach i innych silnikach. To ja wrócę to plecaka, mam Fischer 70 l. Wchodzą buty, cały sprzęt i ciuchy na 1 dzień jak jedziemy np. busem, coby się rano ubrać. Natomiast zestaw dla 2 osób nie wejdzie. Do komory butowej nic nie pakuję poza butami, bo tam przecież potem mokro będzie. Na pewno oprócz butów nie wejdą tam szpeje na 4 dni pobytu, musi być oddzielna torba. 

Cze

My mamy takie same plecaki, ja mam dwa i ten mniejszy to jest tak na styk aby wszystko zmieścić, do większego na spokojnie cały ekwipunek wchodzi, ale jak piszesz, z mokrymi butami ciuchy słabo. Chociaż wyjazdowo można - bo przecież zostają w hotelu i buty na wyjazd są suche. Na powrocie - to juz wsio ryba.

pozdro

• Haha 1

4 godziny temu, Chertan napisał:

no i znowu offtopujesz temat gdzie chłopaki samochodami chcieli się pochwalić 🙂

swego czasu jeździłem z narzeczoną pociągiem i PKSem do Szczyrku na co najmniej tydzień i mieściliśmy wszystko w 2 normalnych plecakach a żarcie w reklamówce. Teraz wszyscy mają wspaniałe duże samochody i dalej nie wiedzą jak się spakować

• Haha 1

7 minut temu, Jan napisał:

no i znowu offtopujesz temat gdzie chłopaki samochodami chcieli się pochwalić 🙂

swego czasu jeździłem z narzeczoną pociągiem i PKSem do Szczyrku na co najmniej tydzień i mieściliśmy wszystko w 2 normalnych plecakach a żarcie w reklamówce. Teraz wszyscy mają wspaniałe duże samochody i dalej nie wiedzą jak się spakować

Janek, ale ale to już było. Na sranie Ci tyle par nart na tych wylizanych stokach, jak de facto to 1 wystarcza na każde warunki. PKS-em wówczas targałeś 4-pary, jak to robisz teraz?

pozdro

• Haha 1

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

Janek, ale ale to już było. Na sranie Ci tyle par nart na tych wylizanych stokach, jak de facto to 1 wystarcza na każde warunki. PKS-em wówczas targałeś 4-pary, jak to robisz teraz?

pozdro

Cześć

Ja targałem dokładnie 4 pary PKSem...

Pozdro

8 godzin temu, Marcos73 napisał:

Jeszcze baletki, to rozumiem, szczególnie w czasach, gdzie SL miały 195cm.  Reszta raczej fanaberia, albo napisałeś dla beki. 
pozdro

Cześć

Nie, słowo! I wszystkie się przydawały. Jasne, że dwie pary w tym baletki by wystarczyły. Wtedy to nawet same baletki bo miałem kondycję żeby na nich jeździć długo. Ale np. narty na muldy to był model dedykowany do jazdy po muldach. Nazywały się Blizzard Short HotDog Extreme - no to kurwa jak nie zabrać? "HotDog Extreme" - rozumiesz jaki efekt. Hotdogging - tak była wtedy nazywana jazda po muldach - dla młodzieży informacja. Wiem, że śmieszne ale tak było.

Pozdro

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

No Duńczycy mieli na strojach takie strzałki (piłka ręczna, piłkarze etc.), nie kojarzysz? SKS?

pozdro

Dla mnie zawsze Duńczycy biało czerwoni ale Völkl SRC jest też dostępny w czarnym, białym i czerwonym.

volkl-racetiger-src-vmotion-11-gw-alpine-skis-pack.thumb.webp.427b22e655035669186675d8171afb59.webp

Kupiłem nówki zasadniczo dla moich córek ale jak raz założyłem to się w nich zakochałem.

Będę zmieniał buty na GW to będzie jak znalazł