brachol Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Cześć Chcemy kupić znajomemu plecak narciarski na buty, kask i różne ciuchy taki jak mają zawodnicy, najlepiej żeby weszły dwie pary butów i dwa kaski. Widziałem plecak Tecnica Duża Torba Plecak na 2 pary Butów Narciarskich TECNICA FAMILY black 70L - 8595167843154 - 14779177534 - Allegro generalnie materiał dość cienki i nie sprawia wrażenia solidnego. Fajne moim zdaniem jest to, że buty pakuje się w dwie kieszenie po bokach. Inny znajomy poleca Rossignola (w necie nie mogę znaleźć) i Volkl (też kiepsko z dostępnością) Head, Fischer - wydają się solidne, nie wiem jak z wygodą użytkowania. Może Kastle? NEW RB90 BOOT BAG Szukam czegoś solidnego. Polecicie jakąś firmę? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Cześć Plecak zawodniczy na dwie pary butów.. poważnie. Wiesz jaki to grzmot. Celu zupełnie nie widzę - zawodnikom ktoś to nosi. 🙂 Co do Rossignola mogę pomóc. Dawaj na priv. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, brachol napisał: Może Kastle? NEW RB90 BOOT BAG Super wygląda - a teraz sobie wyobraź że bierzesz taki plecak z butami przypiętymi na zewnątrz plecaka, wsiadasz w gondolę czy kreta i wieziesz się na lodowiec.. i teraz próbujesz te buty ubrać.. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 godziny temu, Lexi napisał: Super wygląda - a teraz sobie wyobraź że bierzesz taki plecak z butami przypiętymi na zewnątrz plecaka, wsiadasz w gondolę czy kreta i wieziesz się na lodowiec.. i teraz próbujesz te buty ubrać.. ;D Ale po co chcesz te buty przypinać? W środku na pewno jedna para wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Ale Piorek szuka na dwie pary butów i dwa kaski. To jest gigantyczny wór i jest raczej plecakotorbą bardziej do ciągnięcia a do noszenia raczej w sytuacjach wyjątkowych. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Piotrek, a czyj sprzęt ma być do niego pakowany? Dzieciaków czy osób dorosłych? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 10 godzin temu, Lexi napisał: Super wygląda - a teraz sobie wyobraź że bierzesz taki plecak z butami przypiętymi na zewnątrz plecaka, wsiadasz w gondolę czy kreta i wieziesz się na lodowiec.. i teraz próbujesz te buty ubrać.. ;D Na zewnątrz to słabo, podają, że dość duży więc może drugie buty do środka? Tylko nie wiem czy da się je jakoś odseparować. 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Piotrek, a czyj sprzęt ma być do niego pakowany? Dzieciaków czy osób dorosłych? pozdro Raczej dwie dorosłe osoby, buty kaski, jakieś kurtki dodatkowe. Ewentualnie na podróż buty, kask i ciuchy narciarskie. Często robią tak, że buty i jakieś dodatkowe ciuchy mają w plecaku i ubierają dopiero na górnej stacji. 11 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Plecak zawodniczy na dwie pary butów.. poważnie. Wiesz jaki to grzmot. Celu zupełnie nie widzę - zawodnikom ktoś to nosi. 🙂 Co do Rossignola mogę pomóc. Dawaj na priv. Pozdro Będę pisał jak się zdecyduję. Dzięki. Jeżeli te za duże, niewygodne, to napiszcie jakie używacie plecaki? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, Wujot2 napisał: Ale po co chcesz te buty przypinać? W środku na pewno jedna para wejdzie. Piotrek. pisał że 2 pary mają się zmieścić - w środek raczej nie wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cze Dla dwóch dorosłych osób 1 plecak i tyle gratów - będzie za mały. Ja mam 3 różne plecaki. 55l - dla dorosłej osoby na buty + kask + rękawiczki i może jakąś cienka kurteczkę można upchać. 70l (tego ja używam)- tutaj więcej luzu, ale też szału nie ma. Max ma chyba 110 l i ten jest ogromny. Buty + wszystkie graty + ciuchy do niego wchodzą, ale dla dwóch osób upchać w nim planowane rzeczy - będzie trudno. Dużo bardziej praktycznie 2 mniejsze (te 70 l to takie optimum). Każdy zabiera swoje graty, łatwiej jest w samochodzie układać - bo Maksa plecak to grzmot do kwadratu. Ale wozi w nim wszystko - ochraniacze, imadło, żelazko, cały sprzet, ciuchy etc. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Lexi napisał: Piotrek. pisał że 2 pary mają się zmieścić - w środek raczej nie wejdą Cze Do Maksa plecaka wejdą - gorzej chyba z kaskami - bo to bardzo niewdzięczny przedmiot do pakowania. Komora na kask jest 1 i mocno wnika wewnątrz plecaka. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, brachol napisał: Jeżeli te za duże, niewygodne, to napiszcie jakie używacie plecaki? Na dwójkę dorosłych i. jeszcze z zapasowymi ciuchami to wielki ten plecak musiałby być..pewnie koło 100l albo więcej.. Miałem taki Volkl 50l chyba na buty rękawice i jakąś bluze ale kask już na wcisk bo mam pełny - z miękkimi uszami byłoby OK. Na ten sezon. pod choinką znalazłem 75l..jest bardzo ok - pojemny i sztywny - na upartego na parodniowy wypad zmieści wszystko. Ponoć Thule RoundTrip. jest dobry ..i któryś z Kulkea. Z naszego podwórka oglądałem (miałem w domu) taki K2 - niby piszą że on ma 35l ale to. bzdura .. na foto mój Volki 50l i K2 "niby" 35l.. to K2 obejrzyj bo może to Ci spasuje. Edytowane 7 godzin temu przez Lexi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 25 minut temu, Marcos73 napisał: ochraniacze, imadło, żelazko, cały sprzet, ciuchy etc. Tyle to wchodzi do mojej Ewy torebki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Używam Leki albo Energiapura 2 pary butów i 2 kaski da się wcisnąć ale wygodniej mieć dla każdego narciarza oddzielnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Piotrek Tu masz chyba największy z możliwych https://www.tradeinn.com/snowinn/pl/poc-race-130l-plecak/137504649/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=10460475&country=pl&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=16818566564&gbraid=0AAAAADvzHL93L_z3cF8rx4dZeTGDvyDyE&gclid=Cj0KCQjwoZbBBhDCARIsAOqMEZVKAmYs1kh_xGD0AnC3v390Oy6tT5cICrFGEdZzkqYDjq82G-IvhBcaAlewEALw_wcB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu @Marcos73 ten Twój 70l jakiej firmy? Może rzeczywiście kupić mniejszy, a dla drugiej osoby na następną okazję 😉 Ten POC to za wielki grzmot, chociaż dość zwarty w budowie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, brachol napisał: @Marcos73 ten Twój 70l jakiej firmy? Może rzeczywiście kupić mniejszy, a dla drugiej osoby na następną okazję 😉 Ten POC to za wielki grzmot, chociaż dość zwarty w budowie. pozdro Ja Mam Fischer - tylko mam go bardzo długo, @Chertan ma taki sam, może zaglądnie i powie jaka jest jego pojemność - nie dawno kupował, a mamy takie same. Chyba to 70 l, o ile pamiętam, bo początkowo kupiłem mniejszy, ale moje buty i kask wchodziły na ścisk, dostał go Maks, a ja kupiłem większy i ten jest ok. Ten z poc jest kształtny nawet (ze zdjęcia widać). Maks ma bardziej prostokątny. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @bracholmam taki Atomic do którego wchodzi wszystko jadąc na halę-buty kask gogle rękawiczki kurtka spodnie i co najważniejsze mieści się w każdej skrzynce w przebieralni. https://allegro.pl/oferta/plecak-narciarski-na-buty-i-kask-atomic-boot-helmet-pack-black-17361905068 To co napisał Marek wyżej te mniejsze wcale nie są takie małe . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Victor napisał: @bracholmam taki Atomic do którego wchodzi wszystko jadąc na halę-buty kask gogle rękawiczki kurtka spodnie i co najważniejsze mieści się w każdej skrzynce w przebieralni. https://allegro.pl/oferta/plecak-narciarski-na-buty-i-kask-atomic-boot-helmet-pack-black-17361905068 To co napisał Marek wyżej te mniejsze wcale nie są takie małe . Victor, a jesteś pewny, że Twój ma tylko 35L ????? Dlatego nie podaje Piotrkowi pewniaka - ponieważ plecaki nie maja oznaczeń wielkościowych, generalnie wszystkie wyglądają nieomal identycznie na zdjęciu, jednak finalnie jak przyjdą, mogą wie okazać albo za małe - albo w chuj za duże. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Victor napisał: @bracholmam taki Atomic do którego wchodzi wszystko jadąc na halę-buty kask gogle rękawiczki kurtka spodnie i co najważniejsze mieści się w każdej skrzynce w przebieralni. https://allegro.pl/oferta/plecak-narciarski-na-buty-i-kask-atomic-boot-helmet-pack-black-17361905068 To co napisał Marek wyżej te mniejsze wcale nie są takie małe . W sumie jakby taki czerwony to by Pietrowi do pokrowca na narty pasował... na każdym lotnisku by zadał szyku.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 27 minut temu, Marcos73 napisał: Victor, a jesteś pewny, że Twój ma tylko 35L ????? Dlatego nie podaje Piotrkowi pewniaka - ponieważ plecaki nie maja oznaczeń wielkościowych, generalnie wszystkie wyglądają nieomal identycznie na zdjęciu, jednak finalnie jak przyjdą, mogą wie okazać albo za małe - albo w chuj za duże. pozdro Mam dokładnie ten z linku który wstawiłem niestety na plecaku nie ma nigdzie jaka to pojemność jeżeli 35L jak w opisie to pewnie tak jest .Byl to najmniejszy z plecaków w sklepie a jest mega pakowny. Niestety nie mogę wstawić zdjęcia bo bym pokazał jak pojemny jest 😉 Mam jeszcze jeden większy 56L Volkla i jest olbrzymi( jak dla mnie) w środku. Śmiało dwa komplety ubrań narciarskich w niego wchodzi plus kask i buty oczywiście . Jak jadę na czterodniowe nartowanie to tylko ten zabieram . W kieszeń przednia bielizna i już walizki nie biorę na garniaki wieczorne -dresiory mi wystarczą 😂😜 https://www.projektjunior.pl/plecaki-narciarskie/plecak-narciarski-voelkl-race-boot-helmet-backpack-black-red-56l.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, Victor napisał: Mam dokładnie ten z linku który wstawiłem niestety na plecaku nie ma nigdzie jaka to pojemność jeżeli 35L jak w opisie to pewnie tak jest .Byl to najmniejszy z plecaków w sklepie a jest mega pakowny. Niestety nie mogę wstawić zdjęcia bo bym pokazał jak pojemny jest 😉 Mam jeszcze jeden większy 56L Volkla i jest olbrzymi( jak dla mnie) w środku. Śmiało dwa komplety ubrań narciarskich w niego wchodzi plus kask i buty oczywiście . Jak jadę na czterodniowe nartowanie to tylko ten zabieram . W kieszeń przednia bielizna i już walizki nie biorę na garniaki wieczorne -dresiory mi wystarczą 😂😜 https://www.projektjunior.pl/plecaki-narciarskie/plecak-narciarski-voelkl-race-boot-helmet-backpack-black-red-56l.html Cze Dlatego niech chcę doradzać pojemności, bo nie pamiętam. Być może mam 35 + 50-60 + 90L plecaki. Ale nie wiem. Mniejsze są Fischer a największy to Head. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Te szersze są bardziej pakowne niż te wyższe sprawdzałem kupując volkla w sklepie i tu pojemność wskazana to tylko literki - w tego 56l dwie pary butów plus graty bez problemu wchodzi oczywiście z kaskami będzie lekki problem choć może jeden na upartego się zmieści a drugi do rączki górnej przyczepić np. . Marek ma 50l ciut mniejszy od mojego a kręcił nosem z tą pakownością. Osobiście zamiast jednego wielkiego plecaka kupiłbym dwa mniejsze gdyż będą bardziej praktyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 minut temu Udostępnij Napisano 19 minut temu (edytowane) 5 godzin temu, brachol napisał: @Marcos73 ten Twój 70l jakiej firmy? Może rzeczywiście kupić mniejszy, a dla drugiej osoby na następną okazję 😉 Ten POC to za wielki grzmot, chociaż dość zwarty w budowie. pozdro Cześć Piotrek to jest typowo wyczynowy sprzęt. Jeżeli adresat nie jest zawodnikiem - nie ma sensu. Rossignol ma fajne i bardzo pomysłowe torby na buty gdzie wchodzą one na zakładkę - znakomite rozwiązanie do samochodu i na krótkie donoszenie gdzieś tam. Najlepsze rozwiązanie i najbardziej ekonomiczne to klasyczna torba na buty z pojedynczym pasem, którą możesz stosować jako plecak jednoramienny. Wchodzi wszystko co potrzebne. Ja osobiście zawsze stosowałem inne rozwiązanie: wszystko pchałem do pokrowca z nartami a buty na ramię. Dwie ręce wolne. Jeżeli ma być to fajny prezent dla narciarzy to jednak torba, taka wyjazdowa. Nadzwyczaj praktyczna wszystko wchodzi i trąci profeską. Pozdro Pozdro Edytowane 17 minut temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi