Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, bubol.T napisał:

Kiedyś jeździłem z kumplami na Skrzycznym pisałem już o tym dniu. To był jeden z najlepszych dni na nartach w życiu. Było -30 stopni i pełne słońce. Warunki śniegowe były idealne a na trasach wzglednie pusto.

Sprawę ratowały osłony i podgrzewane kanapy na Skrzyczne. Ale strach pomyśleć gdyby tego dnia wydarzyła sie jakaś awaria. 

Jeździliśmy cały dzień a jedyną odsłonięta częścią ciała był mój nos. W domu okazało sie , ze jest odmrożony, ale lekko. 

mamy tylko - 13 a trzeba było zjechać do knajpy by się ogrzać 

a tak ładnie słonecznie to wygląda 

IMG_7703.thumb.jpeg.1e6828fe9411024ab0d62fb08d152532.jpeg

• Like 3

10 godzin temu, bubol.T napisał:

Kiedyś jeździłem z kumplami na Skrzycznym pisałem już o tym dniu. To był jeden z najlepszych dni na nartach w życiu. Było -30 stopni i pełne słońce. Warunki śniegowe były idealne a na trasach wzglednie pusto.

Sprawę ratowały osłony i podgrzewane kanapy na Skrzyczne. Ale strach pomyśleć gdyby tego dnia wydarzyła sie jakaś awaria. 

Jeździliśmy cały dzień a jedyną odsłonięta częścią ciała był mój nos. W domu okazało sie , ze jest odmrożony, ale lekko. 

Cześć

Przesadzasz. Swego czasu jak jechałem do Szczyrku chciałem zatankować na stacji rafineryjej na wyjeździe z Pszczyny:

- Jest ropa?

- Jest ale niech Pan szybko tankuje bo zamarza.

Poniżej -20 trzymało cały wyjazd, popękały nam szampany. Samochodów nie było sensu odpalać a przed powrotem ogniska i grzanie baków a na nartach sprawę ratowały... orczyki. Nikt tego nie postrzegał jako jakiś wyjątkowy total - po prostu zima.

Pozdro

• Haha 1