Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

Tak jest, mam te czarne i miałem białe. Czarne są .... zwykłe. Ale Grimson ma Booster, a my mamy standard z gumą, co powoduję lepsza pracę cholewki. Dla mnie te czarne sa ok, bez problemu w nich można cały dzień jeździć bez odpinania. Natomiast w porównaniu z zawodniczymi 110-kami to są gumioki 🙂 

pozdro

Cześć

Head sportowy jest relatywnie sztywny - jeden z najsztywniejszych flexów - w porównaniu z innymi firmami. Porównywalne są chyba tylko Lange. Znaczy myślę o katalogowej 130.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

2 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Head sportowy jest relatywnie sztywny - jeden z najsztywniejszych flexów - w porównaniu z innymi firmami. Porównywalne są chyba tylko Lange. Znaczy myślę o katalogowej 130.

Pozdro

Mitek, ten PRO, to jest sztywny, ale jednak różni się nieco od WCR. Jak je kupowałem to miałem także zawodnicze RD5 czy jakoś tak - juniory takie profi i w warunkach domowych to była przepaść. Nie wyobrażam sobie na śniegu przy niskich temperaturach. Ten RD5 oczywiście był mega dopasowany, co też daje inny efekt, ale plastik był mega gruby i nie szło tego bez pocenia się w domu ściągnąć. Ale jest różnica w sztywności między WCR a PRO, być może skorupa jest ciut grubsza. Dla mnie osobiście te buty są bardzo sztywne przy mocno ujemnych temperaturach i tworzywo z których jest one są wykonane moim zdaniem sa odczuwalnie podatne na zmiana temperatury. Być może spośród butów innych producentów te  akurat uchodzi za sztywniejsze. Ja nie mam porównania, bo tylko w tych jeżdżę.

pozdro

• Like 1

11 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Jak Rybelek szukał butów to przymierzała wszystko co było dostępne na rynku a szukała buta sztywnego wzdłużnie przede wszystkim i wyszło, że Head i Lange były zdecydowanie sztywniejsze od innych marek przy tym samym nominalnym flex 130.

Pozdro

Tylko zapomniałeś dodać że Rybelek UMIE jeździć to raz a dwa jakoś mnie nie dziwi że szukała wzdłużnej sztywności.

• Like 1

5 godzin temu, Marcos73 napisał:

Ten pasek parciany spinany na sztywno na górze cholewki. Zerknij na Damiana zdjęcie, ten siateczkowy pasek jest elastyczny i to dość mocno. Ty masz na sztywno. + 10% do levelu 😉

pozdro

Ostrzegam, będzie żarcik.

Co Wy nazywacie boosterem?

Te popierdółki z Waszych zdjęć?

Porządny booster jest w porządnych butach 😄

IMG_20250930_195004.jpg

IMG_20250930_195047.jpg

IMG_20250930_195110.jpg

• Haha 2

Godzinę temu, jurek_h napisał:

Ostrzegam, będzie żarcik.

Co Wy nazywacie boosterem?