Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, rulez napisał:

Tak, trzeba krzewić zamiłowanie do sportu.

Z tego co widziałem, to są wakaty wolne. Możesz wysłać papiery. 

Nazwa firmy na priv 😉

Zależy czy sie zajmujecie😁

To Czantoria? Bo juz raczej zakończylem sezon, ale myślę, czy nie zakończyć jutro jeszcze raz. Napisz później jak to wygląda. 

27 minut temu, bubol.T napisał:

No dobra przekonaliście mnie. Ktoś chętny zakończyć sezon w piatek w Wiśle? Pingwinpassy mi sie skończyły, ale jest promocja, Skolnity 98 zeta za 4 h. 

Hejka, ja planuję z kolegą Skimanem. Muszę wykorzystać karnet na Nową Osadę. 

• Like 1

15 godzin temu, grimson napisał:

Jeszcze ws wczorajszych nocnych jazd w Wiśle.

Prawie połowa marca, i kręcą w Wiśle trzy ON na nocnych. Na bogato w tym rejonie z możliwością jazdy na nartach, w sezonie jest tego pewnie więcej:

IMG_8166.jpeg

Zawsze uważałem, że Wisła ma bardzo dobrą ofertę narciarską. Akurat Nowej Osady i Cienkowa nie lubię, ale kwestia gustu. Niestety w tym roku zniknął legendarny Stożek. Takie ośrodki jak Soszów, Skolnity i Stok mają po dwa lub wiecej wariantów zjazdu, trasy zróżnicowane niebieskie i czerwone, wszystkie oświetlone. Każda trasa to osobny szlak, nie kreska na mapie.  Niestety krótkie i to jedynym minus. Najdłuższa trasa w okolicy to Czantoria i zjazd z szczytu Soszowa, który można chyba zapisać do historii, bo jak orczyk nie ruszył w tym roku, to juz nie ruszy. 

Dodając do Wisły Ustroń z Czantorią i Poniwcem jest całkiem nieźle. Niestety nie działa już Palenica w Ustroniu. Za to rozwinął się fajny ośrodek Brenna ski dolina, dawna Świniorka. 

Jadac na narty z Katowic wybieram ten rejon, a nie Szczyrk.

• Like 4
  • Thanks 2

41 minut temu, bubol.T napisał:

Zawsze uważałem, że Wisła ma bardzo dobrą ofertę narciarską. Akurat Nowej Osady i Cienkowa nie lubię, ale kwestia gustu. Niestety w tym roku zniknął legendarny Stożek. Takie ośrodki jak Soszów, Skolnity i Stok mają po dwa lub wiecej wariantów zjazdu, trasy zróżnicowane niebieskie i czerwone, wszystkie oświetlone. Każda trasa to osobny szlak, nie kreska na mapie.  Niestety krótkie i to jedynym minus. Najdłuższa trasa w okolicy to Czantoria i zjazd z szczytu Soszowa, który można chyba zapisać do historii, bo jak orczyk nie ruszył w tym roku, to juz nie ruszy. 

Dodając do Wisły Ustroń z Czantorią i Poniwcem jest całkiem nieźle. Niestety nie działa już Palenica w Ustroniu. Za to rozwinął się fajny ośrodek Brenna ski dolina, dawna Świniorka. 

Uważam dokładnie tak samo.

2 godziny temu, bubol.T napisał:

Też wybieram ten rejon, bo dojazd lepszy. O ile Brenna Ski fajna, to już dojazd i parking nie za bardzo.

Co do Szczyrku jak już jadę, to zawsze pod Skrzyczne i stamtąd startuje. 

Szczyrk to ostatni wybór.