Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, grimson napisał:

Wagowo ten shit z wypożyczalni jest cięższy od pazdzierzowatych RIP Kastli, więc może być obiecująco.

Realnie, ponieważ kręcisz się wkoło komina to wyprowadź GS na 3 godz. z rana, przebij się na trasy oznaczone chmurką - wystarczy zjechać 10-tką, wciągnąć się Genzianną i zjechać niebieskimi trasami do samego końca pod wyciąg 5 Laghi:
obraz.thumb.png.c192480bc73688068e2b7d8fdb655ba4.png

Potem sobie wrócisz, weźmiesz dziewczyny i byle jakie narty i będziecie czilować na słonku 😉

• Thanks 1

Aha, ponieważ jest ciepło, to warto ruszyć 4 koła na Pejo 3000 albo Passo Tonale z Preseną - tam Twoje dziewczyny pojeżdżą na niebieskich, a Ty sobie wyskoczysz gdzieś wyżej.
P.S. Wjazd na lodowiec sam w sobie też jest atrakcją a skipassy macie chyba na cały rejon? 

8 minut temu, zając napisał:

Realnie, ponieważ kręcisz się wkoło komina to wyprowadź GS na 3 godz. z rana, przebij się na trasy oznaczone chmurką - wystarczy zjechać 10-tką, wciągnąć się Genzianną i zjechać niebieskimi trasami do samego końca pod wyciąg 5 Laghi:
obraz.thumb.png.c192480bc73688068e2b7d8fdb655ba4.png

Potem sobie wrócisz, weźmiesz dziewczyny i byle jakie narty i będziecie czilować na słonku 😉

Cześć

Realnie Teresa to jest tak, że na każdej narcie można fajnie pojeździć wszędzie. Na narcie GS prze wiele lat nie tylko jeździłem wszędzie ale również prowadziłem szkolenia i do głowy mi nawet nie przyszło aby się zastanawiać nad jakimś żonglowaniem sprzętem.

Stoją narty bierzesz, patrzysz czy przygotowane i jak tak, to jeździsz i się dobrze bawisz a jak nie to... przygotowujesz i... jeździsz i się dobrze bawisz.

Pozdro

• Like 1

21 minut temu, zając napisał:

Aha, ponieważ jest ciepło, to warto ruszyć 4 koła na Pejo 3000 albo Passo Tonale z Preseną - tam Twoje dziewczyny pojeżdżą na niebieskich, a Ty sobie wyskoczysz gdzieś wyżej.
P.S. Wjazd na lodowiec sam w sobie też jest atrakcją a skipassy macie chyba na cały rejon? 

mieszkająć pod wyciągiem dużego ośrodka i jechać autem do innego to dla mnie taka trochę paranoja,

co innego jak by mieszkał gdzieś w dolinie i musiał wszędzie dojeżdżać

3 minuty temu, Jan napisał:

mieszkająć pod wyciągiem dużego ośrodka i jechać autem do innego to dla mnie taka trochę paranoja,

Nie każdy zjedzie po czymś takim, po godz 10:

IMG_7995.jpeg

IMG_7994.jpeg

IMG_7993.jpeg

Edytowane przez grimson

17 minut temu, zając napisał:

A co wymyśliłeś i czy coś wziąłeś?

A człowiek się naczyta to potem chce spróbować, Rossi Master R22 ewentualnie Forze 70 Master, ale nie mieli, zostałem przy swoich. 

Dziś piękne słońce a pod narta twardo, nawet bardzo więc trzeba korzystać ile mozna.

• Thanks 1

17 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Realnie Teresa to jest tak, że na każdej narcie można fajnie pojeździć wszędzie. Na narcie GS prze wiele lat nie tylko jeździłem wszędzie ale również prowadziłem szkolenia i do głowy mi nawet nie przyszło aby się zastanawiać nad jakimś żonglowaniem sprzętem.

Stoją narty bierzesz, patrzysz czy przygotowane i jak tak, to jeździsz i się dobrze bawisz a jak nie to... przygotowujesz i... jeździsz i się dobrze bawisz.

Pozdro

Zdaję sobie z tego sprawę, ale osobiście obawiam się, że mogłabym się męczyć cały dzień na GS (za małe umiejętności) - chciałam to zresztą sprawdzić w minionym tygodniu narciarskim, ale coś mi się stało z kolanem i wolałam wybrać inne narty które miałam ze sobą (też dobre), bo wiedziałam że i tak nie pojeżdżę tak jakbym chciała...

5 minut temu, Jan napisał:

Miałam taki przypadek mieszkając w tym rejonie co @grimson - osoba początkująca ogłosiła protest związany ze zjazdem czerwoną 10-tką i chcąc jeździć wspólnie (nie przez cały okres pobytu) raz jechaliśmy pod Groste autem. Dlatego rozumiem i wiem ze skoro i tak żeby dostać się w ciekawsze rejony ośrodka ruszą samochód, proponuję pół godzinną wycieczkę w miejsca gdzie jeździ się wyżej stąd warunki powinny być lepsze.

• Thanks 1

2 minuty temu, zając napisał:

Zdaję sobie z tego sprawę, ale osobiście obawiam się, że mogłabym się męczyć cały dzień na GS (za małe umiejętności) - chciałam to zresztą sprawdzić w minionym tygodniu narciarskim, ale coś mi się stało z kolanem i wolałam wybrać inne narty które miałam ze sobą (też dobre), bo wiedziałam że i tak nie pojeżdżę tak jakbym chciała...

prawdopodobieństwo poważniejszego uszkodzenia jest na GS jeszcze większe

(słusznie zrobiłaś)

• Like 1