Jan Napisano 31 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2025 Godzinę temu, bubol.T napisał: Kiedyś jeździłem z kumplami na Skrzycznym pisałem już o tym dniu. To był jeden z najlepszych dni na nartach w życiu. Było -30 stopni i pełne słońce. Warunki śniegowe były idealne a na trasach wzglednie pusto. Sprawę ratowały osłony i podgrzewane kanapy na Skrzyczne. Ale strach pomyśleć gdyby tego dnia wydarzyła sie jakaś awaria. Jeździliśmy cały dzień a jedyną odsłonięta częścią ciała był mój nos. W domu okazało sie , ze jest odmrożony, ale lekko. mamy tylko - 13 a trzeba było zjechać do knajpy by się ogrzać a tak ładnie słonecznie to wygląda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy Napisano 31 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2025 Kto poleci jakieś fajną miejscówkę na narty i nie tylko ogólnie chodzi też o bazę noclegową. Proszę o wskazówki za które dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2025 1 godzinę temu, nowy napisał: Kto poleci jakieś fajną miejscówkę na narty i nie tylko ogólnie chodzi też o bazę noclegową. Proszę o wskazówki za które dziękuje St. Moritz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2025 4 godziny temu, nowy napisał: Kto poleci jakieś fajną miejscówkę na narty i nie tylko ogólnie chodzi też o bazę noclegową. Proszę o wskazówki za które dziękuje Jaki kraj/region? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2025 10 godzin temu, bubol.T napisał: Kiedyś jeździłem z kumplami na Skrzycznym pisałem już o tym dniu. To był jeden z najlepszych dni na nartach w życiu. Było -30 stopni i pełne słońce. Warunki śniegowe były idealne a na trasach wzglednie pusto. Sprawę ratowały osłony i podgrzewane kanapy na Skrzyczne. Ale strach pomyśleć gdyby tego dnia wydarzyła sie jakaś awaria. Jeździliśmy cały dzień a jedyną odsłonięta częścią ciała był mój nos. W domu okazało sie , ze jest odmrożony, ale lekko. Cześć Przesadzasz. Swego czasu jak jechałem do Szczyrku chciałem zatankować na stacji rafineryjej na wyjeździe z Pszczyny: - Jest ropa? - Jest ale niech Pan szybko tankuje bo zamarza. Poniżej -20 trzymało cały wyjazd, popękały nam szampany. Samochodów nie było sensu odpalać a przed powrotem ogniska i grzanie baków a na nartach sprawę ratowały... orczyki. Nikt tego nie postrzegał jako jakiś wyjątkowy total - po prostu zima. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 07:37 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 07:37 Sztruks z rana jak śmietana 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy Napisano wczoraj o 08:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:38 14 godzin temu, grimson napisał: Jaki kraj/region? Głównie Polska Czechy lub Słowacji nie wiem jak to cenowo w całości by wychodziło w poszczególnych krajach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 09:27 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 09:27 47 minut temu, nowy napisał: Głównie Polska Czechy lub Słowacji nie wiem jak to cenowo w całości by wychodziło w poszczególnych krajach To też zależy, czego szukasz. Długie czy krótkie trasy, bogate czy słabe zaplecze noclegowe, trasy łatwe/trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy Napisano wczoraj o 09:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:39 10 minut temu, grimson napisał: To też zależy, czego szukasz. Długie czy krótkie trasy, bogate czy słabe zaplecze noclegowe, trasy łatwe/trudne. Dotychczas młody narciasz szusował w Zakopanem, Zieleńcu i Czarnej Górze. Trasy różnorodne poza oślimi łączkami🙂. Głownie szukam na drugą połowę lutego. Tym noclegu apartament. Jeżdzimy w składzie 4 osób gdzie dwie jeżdzą dwie korzystaja z infrastutury i widoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 12:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:38 nareszcie pojawiły się chmurki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano wczoraj o 12:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:54 3 godziny temu, nowy napisał: Dotychczas młody narciasz szusował w Zakopanem, Zieleńcu i Czarnej Górze. Trasy różnorodne poza oślimi łączkami🙂. Głownie szukam na drugą połowę lutego. Tym noclegu apartament. Jeżdzimy w składzie 4 osób gdzie dwie jeżdzą dwie korzystaja z infrastutury i widoków Z polskich ośrodków poleciłbym dwa. Jaworzyna Krynicka i Jurgów. Właśnie córka spędziła kilka dni z dziećmi ze spaniem w Muszynie i jazdą na Jaworzynie. Ale szczerze mówiąc lepiej spreżyć się i poszukac czegoś w Austrii a nawet we Włoszech. Będzie trochę drożej, ale dużo lepiej i ciekawiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano wczoraj o 15:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:20 https://broadstreetbeacon.com/vail-resorts-ceo-admits-companys-long-term-goal-is-skiing-but-without-the-poors/ Proste rozwiązanie na kolejki przy wyciągach😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 17:04 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:04 Taki napitek na Czarnej Górze: 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano wczoraj o 19:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:11 5 godzin temu, a_senior napisał: Ale szczerze mówiąc lepiej spreżyć się i poszukac czegoś w Austrii a nawet we Włoszech. Będzie trochę drożej, ale dużo lepiej i ciekawiej. Mnie się wydaje, że jest taniej biorąc pod uwagę ilość tras, ich jakość oraz dystans, który można zrobić nie nudząc się. Jak się zbierze ekipa 6 osób to Włochy nie wychodzą drogo z przejazdem. W zeszłym roku Bormio 400Eu na 6 dni całościowo od osoby bez jedzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 4 godziny temu, grimson napisał: Taki napitek na Czarnej Górze: wieczorem się jeździ a nie chleje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu 33 minuty temu, Jan napisał: wieczorem się jeździ a nie chleje Wieczorem dokumentuje się warun: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Pierwszy wagonik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu Dzień dobry CG. Napadało 30cm i sypie dalej: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 13 minut temu, grimson napisał: Dzień dobry CG. Napadało 30cm i sypie dalej: Ty to masz szczęście, zmieniamy destynację na CG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu 5 minut temu, Jan napisał: Ty to masz szczęście, zmieniamy destynację na CG Dlatego dziś moje 70mm pod butem zostaną w narciarni, i będę eksperymentował z 90mm. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Chopok wczoraj - zamknięta jeszcze Majstrovska była bajeczna. Po dzisiejszych opadach jutro będzie można uderzać na Spravodlivá. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu CG idzie spać: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 30 min sipowania łopatą i pierwszy efekt jest: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Dzisiaj po nartach pojechaliśmy ze znajomymi na Górę Żar. Narty w tym miejscu można już chyba uznać za przeszłość. Aż żal było patrzeć na ten kawał dobrej trasy. Jedyne co zostało naśnieżone, to kawałek górnej polany, powstaje tam jakiś tor do zjazdu na dmuchanych kołach, czy coś w tym stylu. Na szczycie knajpa, kilka świecidełek i biznes sie kręci. W Dolnej części ratraki i armatki stoją i czekają Edytowane 1 godzinę temu przez bubol.T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi