Jan Napisano Czwartek o 09:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:25 1 godzinę temu, filok napisał: Ośrodek najpiękniejszy widokowo ? jak myślicie ? Chamonix 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano Czwartek o 15:36 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:36 6 godzin temu, Jan napisał: Chamonix Janek ja Cię bardzo proszę nie rób smaka 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano Czwartek o 19:37 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:37 Za sugestią Janka myślę że to dobry moment przejść z tematem Francji do 😄 Francji czyli tematu o trzech dolinach ,tam będę Was dalej męczył a póki co czytam i to intensywnie .Szkoda że trza czekać aż rok by tam pojechać. Najlepsze jest to że do Francji trzeba jechać przez Szwajcarię i znowu zamienimy się w przemytników trzęsących portami 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano Sobota o 20:41 Udostępnij Napisano Sobota o 20:41 Wracając jeszcze do wyjazdu , polecam szczerze spanie w Saas Ground apartamenty Montella https://www.montela.ch/en.html Nie wygórowana cena a warunki według mnie mega 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 21:40 Udostępnij Napisano Sobota o 21:40 53 minuty temu, filok napisał: Wracając jeszcze do wyjazdu , polecam szczerze spanie w Saas Ground apartamenty Montella https://www.montela.ch/en.html Nie wygórowana cena a warunki według mnie mega no nieźle wypasiona , jedynie jako baza wypadowa do jazdy w Zermatt niepraktyczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano Sobota o 21:45 Udostępnij Napisano Sobota o 21:45 1 minutę temu, Jan napisał: no nieźle wypasiona , jedynie jako baza wypadowa do jazdy w Zermatt niepraktyczna Nie do końca 😉 Dojazd do Tasch jakies 34km dojście do wyciągu w Saas Ground 300m, do Saas Fee spod apartamentów kursuje skibus który przy stalcarde jest za darmo. No ale ja tylko tak jak by ktoś szukał 🙂 to było fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 22:44 Udostępnij Napisano Sobota o 22:44 52 minuty temu, filok napisał: Dojazd do Tasch jakies 34km to oznacza że od wyjścia z kwatery do zapięcia nart upływają co najmniej 2 godziny ale do eksploracji Doliny Saas bardzo dobre miejsce, będę w Saas Fee na Wielkanoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano Sobota o 22:53 Udostępnij Napisano Sobota o 22:53 8 minut temu, Jan napisał: to oznacza że od wyjścia z kwatery do zapięcia nart upływają co najmniej 2 godziny ale do eksploracji Doliny Saas bardzo dobre miejsce, będę w Saas Fee na Wielkanoc Poleć coś taniego z dojazdem do Zermat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 23:03 Udostępnij Napisano Sobota o 23:03 (edytowane) 16 minut temu, MarioJ napisał: Poleć coś taniego z dojazdem do Zermat zdefiniuj pojęcie "tanio" przeskroluj wątek do góry - podawałem ofertę Hotelu Schwarzsee ale oni już wszystkie tańsze łóżka sprzedali. w tym sezonie chcesz jechać ? Edytowane Sobota o 23:10 przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano wczoraj o 00:34 Udostępnij Napisano wczoraj o 00:34 1 godzinę temu, Jan napisał: to oznacza że od wyjścia z kwatery do zapięcia nart upływają co najmniej 2 godziny ale do eksploracji Doliny Saas bardzo dobre miejsce, będę w Saas Fee na Wielkanoc Masz rację ale 🙂 Zawsze idzie wcześniej wstać i wyjechać Będąc raz w Kaunertalu i mając w okolicach wiele wspaniałych ośrodków pojechaliśmy do Davos oddalonego 140km w jedną stronę 🙂 no ale my czasami miewamy ciekawe pomysły 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 12 godzin temu, Jan napisał: przeskroluj wątek do góry - podawałem ofertę Hotelu Schwarzsee To jest hotel na stoku. W cenie jest pełne wyżywienie? Bo w sumie to inne rozwiązanie na wysokości to nie ma sensu. A czy coś w stylu kwatery na dole z jakimś prostym dojazdem pociągiem do Zermatt? Jeśli chodzi o warunki to chodzi mi bardziej o kwaterę, gdzie mogę sobie przygotować jedzenie rano i wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 8 godzin temu, MarioJ napisał: To jest hotel na stoku. W cenie jest pełne wyżywienie? Bo w sumie to inne rozwiązanie na wysokości to nie ma sensu. A czy coś w stylu kwatery na dole z jakimś prostym dojazdem pociągiem do Zermatt? Jeśli chodzi o warunki to chodzi mi bardziej o kwaterę, gdzie mogę sobie przygotować jedzenie rano i wieczorem. jest w Täsch taki apartamentowiec https://www.monte-rosa-apartments.ch/ nie wiem jakie będą ceny w przyszłym sezonie ale zawsze był dobrą alternatywą do innych noclegów. Ja wprawdzie tam nigdy nie nocowałem na dłuższym wyjeździe ale sporo znajomych, zaletą jest że w odległości 100-200m masz przystanek pociągów jadących bezpośrednio do Zermatt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Hmm, Breuil - Cervinia? Nie no serio, karnety tańsze, kwatery tańsze, a na dach Zermatt'u to nawet szybciej z tej strony. Szczególnie jak zrobią (do czego się już chyba na serio przymierzają) gondolę Breuil - Plan Maison - Plateau Rosa. No i nie ma problemu wjechać autem, ani znaleźć kwatery przy stoku, albo głównej gondoli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 40 minut temu, faf500 napisał: Hmm, Breuil - Cervinia? Nie no serio, karnety tańsze, kwatery tańsze, a na dach Zermatt'u to nawet szybciej z tej strony. Szczególnie jak zrobią (do czego się już chyba na serio przymierzają) gondolę Breuil - Plan Maison - Plateau Rosa. No i nie ma problemu wjechać autem, ani znaleźć kwatery przy stoku, albo głównej gondoli... Chciałbym przy okazji zobaczyć prawdziwe Zermat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 38 minut temu, faf500 napisał: Hmm, Breuil - Cervinia? Nie no serio, karnety tańsze, kwatery tańsze, a na dach Zermatt'u to nawet szybciej z tej strony. Szczególnie jak zrobią (do czego się już chyba na serio przymierzają) gondolę Breuil - Plan Maison - Plateau Rosa. No i nie ma problemu wjechać autem, ani znaleźć kwatery przy stoku, albo głównej gondoli... niewątpliwie masz rację, pisałem o tym tutaj jak jet otwarte połączenie to na obiad jadę zawsze do Cervinia jak ktoś planuje to pytajcie w temacie Cervinia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, MarioJ napisał: Chciałbym przy okazji zobaczyć prawdziwe Zermat na wieczornym spacerku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, faf500 napisał: a na dach Zermatt'u to nawet szybciej z tej strony. czysty czas przejazdu jest identyczny, od strony Zermatt musisz się tylko 1 raz przesiadać a od strony Cervinia 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 55 minut temu, Jan napisał: na wieczornym spacerku Teraz wygląda klimatycznie ale bez śniegu i w dzień już inaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dla odmiany Saas Ground i Saas Fee wieczorem i w dzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi