Skocz do zawartości

Szwajcaria - Zermatt

SkiForum

Rekomendowane odpowiedzi

Za sugestią Janka myślę że to dobry moment przejść z tematem Francji do 😄 Francji czyli tematu o trzech dolinach ,tam będę Was dalej męczył a póki co czytam i to intensywnie .Szkoda że trza czekać aż rok by tam pojechać.

Najlepsze jest to że do Francji trzeba jechać przez Szwajcarię i znowu zamienimy się w przemytników trzęsących portami 😄

• Haha 1

1 minutę temu, Jan napisał:

no nieźle wypasiona , jedynie jako baza wypadowa do jazdy w Zermatt niepraktyczna

Nie do końca 😉

Dojazd do Tasch jakies 34km

dojście do wyciągu w Saas Ground 300m, do Saas Fee spod apartamentów kursuje skibus który przy stalcarde jest za darmo. No ale ja tylko tak jak by ktoś szukał 🙂 to było fajnie 

• Like 1

16 minut temu, MarioJ napisał:

Poleć coś taniego z dojazdem do Zermat 

zdefiniuj pojęcie "tanio"

przeskroluj wątek do góry - podawałem ofertę Hotelu Schwarzsee

P1040863.JPG

ale oni już wszystkie tańsze łóżka sprzedali.

w tym sezonie chcesz jechać ?

Edytowane przez Jan
  • Like 1

1 godzinę temu, Jan napisał:

to oznacza że od wyjścia z kwatery do zapięcia nart upływają co najmniej 2 godziny

ale do eksploracji Doliny Saas bardzo dobre miejsce, będę w Saas Fee na Wielkanoc

Masz rację ale 🙂

Zawsze idzie wcześniej wstać i wyjechać 

Będąc raz w Kaunertalu i mając w okolicach wiele wspaniałych ośrodków pojechaliśmy do Davos oddalonego 140km w jedną stronę 🙂 no ale my czasami miewamy ciekawe pomysły 😄

12 godzin temu, Jan napisał:

przeskroluj wątek do góry - podawałem ofertę Hotelu Schwarzsee

To jest hotel na stoku. W cenie jest pełne wyżywienie? Bo w sumie to inne rozwiązanie na wysokości to nie ma sensu.

A czy coś w stylu kwatery na dole z jakimś prostym dojazdem pociągiem do Zermatt?

Jeśli chodzi o warunki to chodzi mi bardziej o kwaterę, gdzie mogę sobie przygotować jedzenie rano i wieczorem.

8 godzin temu, MarioJ napisał:

To jest hotel na stoku. W cenie jest pełne wyżywienie? Bo w sumie to inne rozwiązanie na wysokości to nie ma sensu.

A czy coś w stylu kwatery na dole z jakimś prostym dojazdem pociągiem do Zermatt?

Jeśli chodzi o warunki to chodzi mi bardziej o kwaterę, gdzie mogę sobie przygotować jedzenie rano i wieczorem.

jest w Täsch taki apartamentowiec

https://www.monte-rosa-apartments.ch/

nie wiem jakie będą ceny w przyszłym sezonie ale zawsze był dobrą alternatywą do innych noclegów.

Ja wprawdzie tam nigdy nie nocowałem na dłuższym wyjeździe ale sporo znajomych, 

zaletą jest że w odległości 100-200m masz przystanek pociągów jadących bezpośrednio do Zermatt

• Like 1

Hmm, Breuil - Cervinia?

Nie no serio, karnety tańsze, kwatery tańsze, a na dach Zermatt'u to nawet szybciej z tej strony. Szczególnie jak zrobią (do czego się już chyba na serio przymierzają) gondolę Breuil - Plan Maison - Plateau Rosa.

No i nie ma problemu wjechać autem, ani znaleźć kwatery przy stoku, albo głównej gondoli...

• Like 1

40 minut temu, faf500 napisał:

Hmm, Breuil - Cervinia?

Nie no serio, karnety tańsze, kwatery tańsze, a na dach Zermatt'u to nawet szybciej z tej strony. Szczególnie jak zrobią (do czego się już chyba na serio przymierzają) gondolę Breuil - Plan Maison - Plateau Rosa.

No i nie ma problemu wjechać autem, ani znaleźć kwatery przy stoku, albo głównej gondoli...

Chciałbym przy okazji  zobaczyć prawdziwe Zermat 

38 minut temu, faf500 napisał:

Hmm, Breuil - Cervinia?

niewątpliwie masz rację, pisałem o tym tutaj

jak jet otwarte połączenie to na obiad jadę zawsze do Cervinia

jak ktoś planuje to pytajcie w temacie Cervinia

• Like 1