Skocz do zawartości

Włochy - Madonna di Campiglio

SkiForum

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam jak oni chcą ten przejazd między ośrodkami w 12 minut osiągnąć skoro sama podróż gondolką jest bardzo długa - zawsze mi się wydawało że to ok. 15-20minut, ale może to tylko moje odczucie. Mierzył ktoś czas przejazdu tej gondolki transferowej? 

3 godziny temu, zając napisał:

Tak się zastanawiam jak oni chcą ten przejazd między ośrodkami w 12 minut osiągnąć skoro sama podróż gondolką jest bardzo długa - zawsze mi się wydawało że to ok. 15-20minut, ale może to tylko moje odczucie. Mierzył ktoś czas przejazdu tej gondolki transferowej? 

20 min.

• Thanks 1

58 minut temu, cappo napisał:

To nowe jak rozumiem jest przerywaną lini, rozumiem że 12 min jest liczone jako przejazd gondolami 71 i 72. 

image.png.57c7ce2bf63b0d339c7b51616b5bdd66.png

OK, teraz rozumiem i czasówka może się zgadzać - obawa tylko o warunki w tej dolnej części, zwłaszcza na początku i na końcu sezonu ten odcinek może być zamknięty. 

1 godzinę temu, zając napisał:

OK, teraz rozumiem i czasówka może się zgadzać - obawa tylko o warunki w tej dolnej części, zwłaszcza na początku i na końcu sezonu ten odcinek może być zamknięty. 

niewątpliwie będzie to duży plus dla narciarzy mieszkających w Pinzolo,

zakładam że trasa będzie naśbieżana to rano będą doskonałe warunki.

Pytynie do bywalców :

czy z Madonny do Pinzolo kursują darmowe skibusy ?

24 minuty temu, Jan napisał:

niewątpliwie będzie to duży plus dla narciarzy mieszkających w Pinzolo,

zakładam że trasa będzie naśbieżana to rano będą doskonałe warunki.

Pytynie do bywalców :

czy z Madonny do Pinzolo kursują darmowe skibusy ?

Tak, ale w tym ośrodku sens jazdy busem ograniczanie do dojechania do najbliższej stacji gondolki. To zwarty dość ośrodek i nie aż tak duży i rozciągnięty. Mnie dojazd trasami zajmuje z Folgaridy na Piccolo może godzinkę. Chyba nawet mniej. A to 2 skrajne miejsca ośrodka. Z Pinzolo do Madonny - 2 gondolki, fragment patelni na nartach, krótkie krzesło i 112 w dół. jesteś w gondolce do Madonny. Skibusem tyle samo pojedziesz. Nie ma sensu.

pozdro

54 minuty temu, Marcos73 napisał:

Nie ma sensu.

tak myślałem by mieszkać taniej w Pinzolo i rano przebić się do Madonny wyciągami i tą nową trasą, 

jeździć do oporu i wracać autobusem.

Już znalazłem - LINIA Nr. 5

https://www.campigliodolomiti.it/documenti/MOBILITA'/inverno 25-26/locandina skibus campiglio.pdf

kosztuje 10 Euro za tydzień

Edytowane przez Jan
Linia nr. 5