Skocz do zawartości

Lido di Jesolo


grimson

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, grimson napisał:

Adam Kszczot jest z nami na wyjedzie. Niesamowicie skromny facet, zamieniłem z nim parę słów stojąc przy barze.

Hehe zabawne, na plaży w Portimao stał gość, który wyglądał identycznie jak on. Aż do niego podszedłem, ale był z synem I mówił po portugalsku. 

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

19 minut temu, grimson napisał:

No i cyk, nocny lot wąskim kadłubem B737 do PL. Po drodze zapalenie znicza pod Małym Powstańcem i dzida do domu.

IMG_6044.jpeg

IMG_6043.jpeg

Parę metrów dalej Podwale 25 bardzo dobra gastronomia a mój stały punkt odwiedzin Warszawy szczególnie w poniedziałki 😂 golonka,szaszłyki, małosolne ogórki i smalczyk rewelacja plus browar w kufelku litrowym 💪 mmmm polecam to miejsce 😉 

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, PaVic napisał:

Parę metrów dalej Podwale 25 bardzo dobra gastronomia a mój stały punkt odwiedzin Warszawy szczególnie w poniedziałki 😂 golonka,szaszłyki, małosolne ogórki i smalczyk rewelacja plus browar w kufelku litrowym 💪 mmmm polecam to miejsce 😉 

Brzmi elegancko, ale dziś po nieprzespanej nocy w samolocie szybkie wbicie pod pomnik, bo trzeba było jechać dalej do domu:

IMG_6045.jpeg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W dniu 2.08.2025 o 12:36, PaVic napisał:

Parę metrów dalej Podwale 25 bardzo dobra gastronomia a mój stały punkt odwiedzin Warszawy szczególnie w poniedziałki 😂 golonka,szaszłyki, małosolne ogórki i smalczyk rewelacja plus browar w kufelku litrowym 💪 mmmm polecam to miejsce 😉 

Jadłem tam wiele razy w trakcie delegacji w Warszawie, moja ulubiona pozycja to golonka gotowana i flaczki. Z tego co pamiętam, to chyba we wtorki piwko litrowe było w cenie normalnego. 

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, bubol.T napisał:

Jadłem tam wiele razy w trakcie delegacji w Warszawie, moja ulubiona pozycja to golonka gotowana i flaczki. Z tego co pamiętam, to chyba we wtorki piwko litrowe było w cenie normalnego. 

Dawno nie byłem aż wstyd się przyznać ale odkąd kupiłem kawałek ogródka większego jakoś w porze letniej nigdzie nie chce mi sie z niego ruszać- chyba starość 😅 .

Poniedziałek zawsze był literek w cenie maluszka a jak to w warszawskim klimacie bywa maluszek to 0.4 jak dobrze pamiętam w cenie x2 0.5l podmiejskiego krajowego ( oczywiście mogę się mylić 🤷‍♂️ może coś się zmieniło) choć wątpię 🤨 bo ta mieścina  tak ma i już 😉

 W Kompani nie jedną poniedziałkową biesiadę kulinarno-zakrapianą przeżyłem 😉 jak pamięcią sięgam to lokal który znam od 2004 roku i przez lata to atrakcyjny punkt gastronomiczny na mapie Warszawy. 

Mam też inny jak ktoś lubi wracać pamięcią w czasy PRL 😂💪 ten to mistrz nad mistrzem z najlepszym tatarem warszawskim 😜 czyli Lotos na Belwederskiej ,😂 uwielbiam 🥰 jak odwiedzam pewnego mojego ziomeczka to zawsze właśnie tam lądujemy i w dobrych humorach wychodzimy 😂 Polecam miejscówkę👌 


 

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Powoli kończymy jazdę. Na razie czas na szopping w markecie, lokalnych od zatrzęsienia, bo od jutra mają długi weekend. 

Jedziemy benzyną 190ps DSG FWD, z całej trasy średnie spalanie 6,9/100, a zasięg po tankowaniu zbiornika 65l pokazuje 1230km w totalu. Rok temu też jechałem prawie identycznym Passatem ale 150ps TDI i zasięg na pełnym baku to 1400km.

Niezle jest to 2.0 tfsi.

IMG_6144.jpeg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

24 minuty temu, Jan napisał:

znowu to to samo ?

a 14 godzin na 1270 km to jednak mniej niż 100 km/h średnia

Zgadza się, znowu to samo. Za każdym razem inne lokum, ale znowu to samo.

14 godzin to brutto, ze wszystkimi przerwami na fizjologię, tankowania i inne takie. 11 godz z minutami to czysta jazda.

  • Haha 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

25 minut temu, grimson napisał:

Zgadza się, znowu to samo. Za każdym razem inne lokum, ale znowu to samo.

14 godzin to brutto, ze wszystkimi przerwami na fizjologię, tankowania i inne takie. 11 godz z minutami to czysta jazda.

i tak podziwiam że nie ciągnie Was w inne destynacje tak zimą jak i latem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Mikoski napisał:

Większej chujni na włoskim wybrzeżu nie widziałem 

1635766350_Lido-di-Jesolo-Luftaufnahme.jpg

Musieli by mi sporo zapłacić abym tam się bawił. Racje Damian. No cóż - wiesz kto pisze.

A... i mamy sporo znawców warszawskich knajp... ciekawe. Fajnie się porównuje opinie jednorazowych klientów z wyglądam kuchni lub zaplecza. 😉

Pozdro

Edytowane przez Mitek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Jan napisał:

i tak podziwiam że nie ciągnie Was w inne destynacje tak zimą jak i latem

Nie do końca. W tamtym sezonie weszła po raz pierwszy Fuerta a potem Lido. W tym sezonie po raz pierwszy Capo Verde a potem Lido.

Zima po raz pierwszy odwiedzona Góra Kamieńsk oraz Val di Sole.

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

13 godzin temu, Mitek napisał:

A... i mamy sporo znawców warszawskich knajp... ciekawe. Fajnie się porównuje opinie jednorazowych klientów z wyglądam kuchni lub zaplecza.

Jeżeli jesteś ekspertem od przewozu beczek na tylnym siedzeniu to możesz choć oczywiście nie musisz 🤷‍♂️ coś napisać konstruktywnego może komuś ta wiedza się przyda . 
Knajpa to speluna czyli dno gastronomiczne-radzę z uprzejmością bo już nie mam siły na Twoje zaczepki nie wypowiadać się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia . 

Dodam jeszcze dla Twojej wiedzy ZAPAMIĘTAJ! Bo to nie trudne 😉

Klient jest w mięsnym ! 
W restauracji-hotelu jest GOŚĆ!

Edytowane przez Victor
  • Thanks 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Victor napisał:

Jeżeli jesteś ekspertem od przewozu beczek na tylnym siedzeniu to możesz choć oczywiście nie musisz 🤷‍♂️ coś napisać konstruktywnego może komuś ta wiedza się przyda . 
Knajpa to speluna czyli dno gastronomiczne-radzę z uprzejmością bo już nie mam siły na Twoje zaczepki nie wypowiadać się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia . 

Dodam jeszcze dla Twojej wiedzy ZAPAMIĘTAJ! Bo to nie trudne 😉

Klient jest w mięsnym ! 
W restauracji-hotelu jest GOŚĆ!

Okaż choć trochę szacunku mitkowi, expertowi od wszystkiego i niedoszłego pilota F16. Teraz w polskim wojsku niedobór tych ostatnich, więc każdy człowiek ogarniający tego single jeta jest na wagę złota.

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

16 godzin temu, grimson napisał:

Nie do końca. W tamtym sezonie weszła po raz pierwszy Fuerta a potem Lido. W tym sezonie po raz pierwszy Capo Verde a potem Lido.

Zima po raz pierwszy odwiedzona Góra Kamieńsk oraz Val di Sole.

a to przepraszam bo jakoś mi to umknęło, załóż nowy temat jak zmienisz destynację 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, mig napisał:

I ta piekna, szmaragdowa woda....

Pomoc swoj niepowtarzalny kolor uzyskuje dzieki ściekom z Padu i rejonu Wenecji niesionych tam układem prądów.....  😞

jakość wody i tak o wiele lepsza niż w Bałtyku

 

Czerwona flaga wisi na kąpielisku Mrzeżyno Wschód 1 (woj. zachodniopomorskie) - podczas badania wykryto tam bakterię E. coli.Kąpiel w zanieczyszczonej nimi wodzie lub połknięcie jej może spowodować zatrucie pokarmowe, może prowadzić też m.in. do zakażenia dróg moczowych.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...