Mitek Napisano wczoraj o 18:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:24 4 godziny temu, Jan napisał: takich psiaków na Ziemi są miliony a dziennie umiera z głodu ok 10000 dzieci A co za różnica? Czyli rozumiem - stosując twoja logikę, że minimum sto psów = jedno dziecko czy jak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Cześć Jednak Dzikowiec stromy... Boguszów-Gorce. Chciał wjechać terenówką na stok narciarski. Auto stoczyło się ze zbocza, kierowca ranny - TVN24 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 3 godziny temu, Mitek napisał: A co za różnica? Czyli rozumiem - stosując twoja logikę, że minimum sto psów = jedno dziecko czy jak? różnica zasadnicza, jeszcze nie słyszałem aby małe dziecko zagryzło człowieka W Gruzji jest problem z całymi hordami zdziczałych psów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 9 godzin temu, Jan napisał: różnica zasadnicza, jeszcze nie słyszałem aby małe dziecko zagryzło człowieka W Gruzji jest problem z całymi hordami zdziczałych psów. O... ciekawe, a nie słyszałeś o psach przywiązanych do drzewa i zostawionych w lesie na pewną śmierć, głodzonych, bitych, podpalanych dla zabawy, malowanych olejną aby ładniej wyglądały itd... Pogląd, że człowiek jest istotą najwyższą to prymitywny anachronizm niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 12 godzin temu, brachol napisał: Cześć Jednak Dzikowiec stromy... Boguszów-Gorce. Chciał wjechać terenówką na stok narciarski. Auto stoczyło się ze zbocza, kierowca ranny - TVN24 Cześć Powinien bulić za wszystko z własnej kasy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 12 godzin temu, brachol napisał: Cześć Jednak Dzikowiec stromy... Boguszów-Gorce. Chciał wjechać terenówką na stok narciarski. Auto stoczyło się ze zbocza, kierowca ranny - TVN24 Jprd. Gość wg materiału dotarł na samą górę stoku, gdzie nachylenie to ponad 50%. Tam jego 4x4 poddało się. Facet skończył z porażeniem kończyn, do tego uraz kręgosłupa. Oby z tego wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 13 godzin temu, Jan napisał: różnica zasadnicza, jeszcze nie słyszałem aby małe dziecko zagryzło człowieka W Gruzji jest problem z całymi hordami zdziczałych psów. Tamtejsze psy mogą byc co najwyżej uciazliwe gdy leżą w poprzek chodnika. Horda kojarzy się z agresywnościa a do tego im baaaardzo daleko. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Powinien bulić za wszystko z własnej kasy. Pozdro A ty za wszelkie swoje leczenie bulisz z wlasnej kasy? Nigdy nie skorzystales z nfz? Edytowane 7 godzin temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 20 minut temu, Spiochu napisał: A ty za wszelkie swoje leczenie bulisz z wlasnej kasy? Nigdy nie skorzystales z nfz? Tym razem to leczenie skutkow dobrowolnej głupoty. Pytanie powinno byc raczej czy kazdy ma prawo do aż takiej głupoty. Edytowane 6 godzin temu przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, mig napisał: Tamtejsze psy mogą byc co najwyżej uciazliwe gdy leżą w poprzek chodnika. Horda kojarzy się z agresywnościa a do tego im baaaardzo daleko. nie wiem jakimi chodnikami poruszałeś się po Gruzji ale ja w ciągu 2 tygodni górskich wędrówek w 2 różnych miejscach zostałem zaatakowany przez taką właśnie hordę 6 godzin temu, Mitek napisał: O... ciekawe, a nie słyszałeś o psach przywiązanych do drzewa i zostawionych w lesie na pewną śmierć, głodzonych, bitych, podpalanych dla zabawy, malowanych olejną aby ładniej wyglądały itd... Pogląd, że człowiek jest istotą najwyższą to prymitywny anachronizm niestety. jesteś oczywiście weganką i nie spożywasz krówek, świnek, kurczaczków i żadnych zwierzęcych produktów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, mig napisał: Tym razem to leczenie skutkow dobrowolnej głupoty. Pytanie powinno byc raczej czy kazdy ma prawo do aż takiej głupoty. W obecym systemie tak. Kazdy z nas robil glupie rzeczy. Na trzezwo lub nie. Trudno ustalic granice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Jan napisał: nie wiem jakimi chodnikami poruszałeś się po Gruzji ale ja w ciągu 2 tygodni górskich wędrówek w 2 różnych miejscach zostałem zaatakowany przez taką właśnie hordę Jakim cudem dalej zyjesz? To byly dzike psy czy pasterskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Jan napisał: nie wiem jakimi chodnikami poruszałeś się po Gruzji ale ja w ciągu 2 tygodni górskich wędrówek w 2 różnych miejscach zostałem zaatakowany przez taką właśnie hordę Pies wyczuwa złego człowieka 😄. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Jan napisał: nie wiem jakimi chodnikami poruszałeś się po Gruzji ale ja w ciągu 2 tygodni górskich wędrówek w 2 różnych miejscach zostałem zaatakowany przez taką właśnie hordę jesteś oczywiście weganką i nie spożywasz krówek, świnek, kurczaczków i żadnych zwierzęcych produktów Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy celową hodowlą w celu spożycia a beznamiętnym znęcaniem się dla zabawy, wyrzynaniem z absolutnie abstrakcyjnych powodów związanych z ideologią kaprysem czy religią to nie mogę Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 58 minut temu, Mitek napisał: Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy celową hodowlą w celu spożycia a beznamiętnym znęcaniem się dla zabawy, wyrzynaniem z absolutnie abstrakcyjnych powodów związanych z ideologią kaprysem czy religią to nie mogę Ci pomóc. A jak bedziesz sie znecal nad zwierzetami dla pieniedzy to juz jest ok? Nasze prawo pozwala na hodowle przemyslowa w strasznych warunkach a hodowcy je jeszcze naginaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) To nie tylko kwestia łamania przepisów ale historycznie ukształtowanej świadomości ludzi. Na wsi u dziadka jak się rodziły małe kotki a nie były potrzebne to się je pakowało do worka i spuszczało Liwcem i to był standard. Ludzie, którzy mieli służyć prostej ludności za wzór i drogowskaz nie widzieli w tym nic złego bo ważniejsze były inne "błędy". Spuszczenie Liwcem paru dzieciaków z węgrowskiego przedszkola mogłoby ich wychować... Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 56 minut temu Udostępnij Napisano 56 minut temu 51 minut temu, Mitek napisał: To nie tylko kwestia łamania przepisów ale historycznie ukształtowanej świadomości ludzi. Na wsi u dziadka jak się rodziły małe kotki a nie były potrzebne to się je pakowało do worka i spuszczało Liwcem i to był standard. Ludzie, którzy mieli służyć prostej ludności za wzór i drogowskaz nie widzieli w tym nic złego bo ważniejsze były inne "błędy". Spuszczenie Liwcem paru dzieciaków z węgrowskiego przedszkola mogłoby ich wychować... Nie bardzo rozumiem, co chcesz przekazać. Jeśli jednak realnie zalezy Ci na zwierzętach to przestań żreć przemysłowe mięso. Jak ludzie przestają kupować to gówno to nagle inne metody produkcji staną się opłacalne. A jeśli masz zwierzęta w dupie to nie płacz też nad biednymi pieskami i kotkami. Są w czymś lepsze od świnki czy kurczaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 50 minut temu Udostępnij Napisano 50 minut temu 8 godzin temu, grimson napisał: Jprd. Gość wg materiału dotarł na samą górę stoku, gdzie nachylenie to ponad 50%. Tam jego 4x4 poddało się. Facet skończył z porażeniem kończyn, do tego uraz kręgosłupa. Oby z tego wyszedł. Buraki złapali kasę, kupili jeepy i quady i rozwalają nam przyrodę. Nie mam nic przeciwko żeby gościu już z tego nie wyszedł. Więcej nie będzie niszczył. Szkoda mi tylko jego rodziny, jeśli ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu (edytowane) 7 minut temu, MarioJ napisał: Buraki złapali kasę, kupili jeepy i quady i rozwalają nam przyrodę. Nie mam nic przeciwko żeby gościu już z tego nie wyszedł. Więcej nie będzie niszczył. Szkoda mi tylko jego rodziny, jeśli ma. Buraki złapali kasę, wycięli lasy i robią stoki narciarskie. Jak Cię ratrak przemieli to wcale nie będzie szkoda. Czy Ty nie widzisz swojej hipokryzji? Gość wjeżdżał stokiem już zdewastowanym przez narciarzy. Edytowane 43 minuty temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 32 minuty temu Udostępnij Napisano 32 minuty temu 5 minut temu, Spiochu napisał: Buraki złapali kasę, wycięli lasy i robią stoki narciarskie. Jak Cię ratrak przemieli to wcale nie będzie szkoda. Czy Ty nie widzisz swojej hipokryzji? Gość wjeżdżał stokiem już zdewastowanym przez narciarzy. Przyczepiasz się dla zasady (nie lubisz mnie) i dość obcesowo atakujesz. Można sobie łatwo wyobrazić że ten sam gość za nic ma las, i wjeżdżał sobie swoim jeepem wszędzie gdzie nie ma barierek. Wjechał na stok, który jest czyjąś własnością. Kilka takich przejazdów po stoku i już masz dziury w równej nawierzchni. Powinien się zapytać najpierw zarządcy, czy może się tam bawić jeepem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 26 minut temu Udostępnij Napisano 26 minut temu 3 minuty temu, MarioJ napisał: Przyczepiasz się dla zasady (nie lubisz mnie) i dość obcesowo atakujesz. Można sobie łatwo wyobrazić że ten sam gość za nic ma las, i wjeżdżał sobie swoim jeepem wszędzie gdzie nie ma barierek. Wjechał na stok, który jest czyjąś własnością. Kilka takich przejazdów po stoku i już masz dziury w równej nawierzchni. Powinien się zapytać najpierw zarządcy, czy może się tam bawić jeepem. Nie lubię hipokryzji albo Twoich lewicowych poglądów. Mnie interesuje treść, nie osoba co pisze. Tak, możliwe że gość ma w dupie czyjąść własność, ale jeśli chodzi o niszczenie przyrody to jako narciarze zjazdowi jesteśmy w czołówce sportów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 minut temu Udostępnij Napisano 11 minut temu 14 minut temu, Spiochu napisał: ........ć, ale jeśli chodzi o niszczenie przyrody to jako narciarze zjazdowi jesteśmy w czołówce sportów. A tu to się akurat mylisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 minut temu Udostępnij Napisano 9 minut temu 1 minutę temu, Mitek napisał: A tu to się akurat mylisz. Ok, a jakie sporty wyprzedzają masowe narciarstwo zjazdowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi