Skocz do zawartości

Podsumowanie sezonu 2025/2026

rulez

Rekomendowane odpowiedzi

Cze

Czas chyba na podsumowanie sezonu, a był zajebisty, śniegowo i towarzysko. Poznałem sporo nowych i ciekawych narciarsko zakręconych osób. W sumie to 48 razy byłem na nartach, z premedytacją tak napisałem, bo w tym sezonie sporo 4h wyjazdów. 23.11.2025 start w Tyliczu na otwarcie, koniec 1.05.2026 na Rohaczach. Było ITA, FR, AT i SK. W PL ponad połowa na lokalnych popierdółkach. Był Zwardoń i rewelacyjne w tym sezonie Podhale. Był Chopok po latach i odlotowe Rohace na dobitkę. Towarzystwo jak zwykle rewelka. Nudy nie było. Slalomonki se kupiłem i nowe wdzianko. Ze Stoeckli GS się przeprosiłem, zajebiste dechy. Żaden Warun im nie straszny.
Oby przyszły sezon nie był gorszy od minionego, czego sobie i Wam życzę.
Dzisiaj wyciągłem rower i mam nowe hobby😀. Było zajebiście na pierwszym kółku.

pozdro

Edytowane przez Marcos73
  • Like 7
  • Thanks 2

2 godziny temu, Marcos73 napisał:

Czas chyba na podsumowanie sezonu,

Myślisz?... ok - najwyżej odszczekamy.

Carv pokazuje 30 dni na śniegu... od 10 stycznia... do tego jeszcze  +zlot w Zwardoniu ..+ ponad  tydzień na Podhalu w święta i kilka dni po i 4 dni na Chopoku w Grudniu + Pilsko, + Kasina i Czarny Groń Rohace czyba raz... coś ponad 50 dni wyjdzie..

Cele zaplanowane i zrealizowane - Łomnica, Strbskie Pleso, Sapadda..

Zaplanowane nie zrealizowane  -Kasprowy.. 😞

Zrealizowane z partyzanta  - Zancolan.  Solden..

Oczywiście najwięcej z Marasem - Dzięki stary....  co ciekawe bywało że nie dzwoniliśmy do siebie i jakież było zdziwienie na stoku na Rusin albo w Białce 😄.. 

Pare nowych osób poznanych - miło mi .... zwłaszcza "moja" młodzież - Żaneta  i Adrian👍..kibicuję.

Wszystkim serdecznie dziękuję za mile spedzony razem  czas na śniegu.. widzimy się

• Like 5
  • Thanks 2

16 godzin temu, Lexi napisał:

Myślisz?... ok - najwyżej odszczekamy.

Carv pokazuje 30 dni na śniegu... od 10 stycznia... do tego jeszcze  +zlot w Zwardoniu ..+ ponad  tydzień na Podhalu w święta i kilka dni po i 4 dni na Chopoku w Grudniu + Pilsko, + Kasina i Czarny Groń Rohace czyba raz... coś ponad 50 dni wyjdzie..

Cele zaplanowane i zrealizowane - Łomnica, Strbskie Pleso, Sapadda..

Zaplanowane nie zrealizowane  -Kasprowy.. 😞

Zrealizowane z partyzanta  - Zancolan.  Solden..

Oczywiście najwięcej z Marasem - Dzięki stary....  co ciekawe bywało że nie dzwoniliśmy do siebie i jakież było zdziwienie na stoku na Rusin albo w Białce 😄.. 

Pare nowych osób poznanych - miło mi .... zwłaszcza "moja" młodzież - Żaneta  i Adrian👍..kibicuję.

Wszystkim serdecznie dziękuję za mile spedzony razem  czas na śniegu.. widzimy się

miałeś Skipass sezonowo?

Majówka udała się w tym sezonie fantastycznie, pogoda obłędna, śniegu cała masa, bo jeszcze w środę mocno dosypało. Na lodowcach jest tyle śniegu, że spokojnie wystarczy do kolejnego sezonu. Nasze sezonówki działają do 15 maja, więc chyba jeszcze raz się wybierzemy.IMG_0567.JPG

IMG_0568.JPG

IMG_0569.JPG

IMG_0570.JPG

IMG_0571.JPG

IMG_0572.JPG

IMG_0573.JPG

IMG_0574.JPG

IMG_0595.JPG

IMG_0596.JPG

IMG_0597.JPG

IMG_0598.JPG

IMG_0599.JPG

IMG_0600.JPG

IMG_0601.JPG

IMG_0604.JPG

Edytowane przez tomkly
  • Like 5
  • Thanks 1

18 godzin temu, Lexi napisał:

Czarny Groń Rohace czyba raz

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem ale ja na Rohacach Cię 4 razy policzyłem 😆

18 godzin temu, Lexi napisał:

moja" młodzież - Żaneta  i Adrian👍..kibicuję.

My także kibicujemy Tobie, żeby forma nie opuszczała a wręcz rosła 😉 i liczymy na więcej wspólnych szusów w nast sezonie 💪 

Nam wyszło 24 lekko naciągane dni na stoku🤔 także bez porównania do Was ale i tak jest to dla nas kosmos. A najlepsze były te wyprawy na spontana w wyborowym towarzystwie. Narty tej zimy uratowały mnie... Myśl o kolejnych wyjazdach dawała motywację do ćwiczeń. Pod względem zdrowotnym najlepsza zima od ponad 10 lat. 

Także zdrówka dla Wszystkich 😉

• Like 3

No to i ja podsumuje,wyszło 35 "dni" na nartach rozpoczęcie 30 listopada Czarny Groń. Trzy wyjazdy w Alpy razem 14 dni Austria i Francja,reszta to beskidzkie stoki przeważnie po 4 godziny bo mój system to 8-12  kto rano wstaje 😜 powrót na obiad przed korkami. No i wisienka czyli Rohace 1 Maja 👍 Dzieki Panowie za kolejny fantastyczny sezon. No i Zwardoń w tym był 😁 najlepszy dzień w sezonie to puch 31 marca w Hochoetz.

Edytowane przez Mikoski
  • Like 4

10 minut temu, Mikoski napisał:

najlepszy dzień w sezonie to puch 31 marca w Hochoetz.

Fakt.. warun  UNIKALNY..👍.... wiesz co Damian ..czułem sie jakbym znowu miał 20 lat. i u Was też to widziałem .. papa w banan, błysk w oku i język po pas..

Edytowane przez Lexi
  • Like 1

W dniu 3.05.2026 o 19:40, Marcos73 napisał:

Cze

Ten film był z dedykacją dla Ciebie, niestety nie dogadaliśmy się z operatorem, zamiast na ściance kręcił na końcu trasy gdzie już było płasko. W sumie to 93km/h wyszło, więcej się nie dało (a przynajmniej ja nie potrafiłem) z tej trasy wycisnąć. Z buta nie podchodziłem, klasycznie krzesłem wyjechałem, sztruksu też nie było. Film z 12.30, więc Warun był już dla koneserów. No chyba tylko ja się odważyłem pojechać na krechę. 
pozdro

No to dobry jesteś wariant, żeby w kartoflisku tyle cisnąć.

• Haha 1