grimson Napisano Wtorek o 07:45 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:45 Zaczynamy! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano Wtorek o 07:53 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:53 7 minut temu, grimson napisał: Zaczynamy! Ejj ja jeszcze starego nie zakończyłem 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 08:45 Udostępnij Napisano Wtorek o 08:45 58 minut temu, grimson napisał: Zaczynamy! na lodowcu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Wtorek o 09:20 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:20 1 godzinę temu, grimson napisał: Zaczynamy! Falstart 😋, najczęściej sezon kończy się w majówkę więc można śmiało przyjąć że 1 połowa roku należy do sezonu bieżącego, a druga połowa - do przyszłego. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 10:08 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:08 46 minut temu, zając napisał: Falstart 😋, najczęściej sezon kończy się w majówkę więc można śmiało przyjąć że 1 połowa roku należy do sezonu bieżącego, a druga połowa - do przyszłego. Słusznie - nowy sezon zaczynamy 1 lipca bo to moje urodziny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Wtorek o 10:27 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 10:27 2 godziny temu, filok napisał: Ejj ja jeszcze starego nie zakończyłem 😄 ja już skończyłem, no chyba, że stanie się cud i otworzy się Monte Negro po Wielkanocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Wtorek o 10:28 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 10:28 Godzinę temu, zając napisał: Falstart 😋, najczęściej sezon kończy się w majówkę więc można śmiało przyjąć że 1 połowa roku należy do sezonu bieżącego, a druga połowa - do przyszłego. tylko fanatycy kończą sezon w maju. zdrowe społeczeństwo, na ciele i umyśle, kończy sezon z feriami zimowymi 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Wtorek o 10:56 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:56 27 minut temu, grimson napisał: tylko fanatycy kończą sezon w maju. zdrowe społeczeństwo, na ciele i umyśle, kończy sezon z feriami zimowymi 😁 ...ta i potem pomimo, że śnieg jest to ośrodki zamykają, bo nie ma kto jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Wtorek o 10:56 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:56 27 minut temu, grimson napisał: tylko fanatycy kończą sezon w maju. zdrowe społeczeństwo, na ciele i umyśle, kończy sezon z feriami zimowymi 😁 Forum jest dla fanatyków 😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano Wtorek o 11:23 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:23 Niektórzy jutro jadą na Chopok 🙂 bo warun genialny hehe 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 12:09 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:09 Godzinę temu, brachol napisał: ...ta i potem pomimo, że śnieg jest to ośrodki zamykają, bo nie ma kto jeździć... przeczytali na forum że @grimson już zakończył sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1.mirinda Napisano Wtorek o 13:26 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:26 2 godziny temu, grimson napisał: tylko fanatycy kończą sezon w maju. zdrowe społeczeństwo, na ciele i umyśle, kończy sezon z feriami zimowymi 😁 Zdrowi na umyśle wiedzą, że po feriach są najlepsze warunki na narty. 19-22 marca dolina Zillertal Jeszcze Solden 10-13 kwietnia 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 22:03 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:03 8 godzin temu, 1.mirinda napisał: Zdrowi na umyśle wiedzą, że po feriach są najlepsze warunki na narty. zdrowi na umyśle wiedzą też że najlepsze warunki w Alpach wysokich to druga połowa marca i kwiecień Dzisiaj na przykład temperatura po południu spadła do minus 18 stopni na 3500m npm Tak wspominkowo 2025 -25 kwietnia 2024 - 5 kwietnia 2023 - 13 kwietnia 2022 - 22 kwietnia 2021 - 9 kwietnia 2020 - 3 czerwca 2019 - 26 kwietnia 2018 - 29 kwietnia 2017 - 21 kwietnia 2016 31 marca 2015 - 10 kwietnia 2014 - 12 kwietnia to ostetnie 12 lat "słabych zim" 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Wtorek o 22:32 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:32 Cześć Znakomicie zgadza się z teorią. Szacun. Natomiast pokazywanie siebie na większości zdjęć - wybacz - słabe. Myślisz, że robiąc sobie zdjęcie z plecakiem i wetkniętą za pasek łopatę stajesz się kimś? Gdyby nie ta twoja maniera pokazywania się jako wyjątkowego globtrottera i zdobywcy byłbyś strawny i wiarygodny. a tak... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 19:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:01 W dniu 1.04.2026 o 00:32, Mitek napisał: Znakomicie zgadza się z teorią. Szacun. To już nie jest teoria tylko przez wielu klimatologów potwierdzone fakty W dniu 1.04.2026 o 00:32, Mitek napisał: Natomiast pokazywanie siebie na większości zdjęć - wybacz - słabe. W moim poście zamieściłem 12 zdjęć i tylko na 2 jest widoczna moja skromna osoba - to jest mniej niż 20% jakoś dziwnie nie przeszkadza Tobie gdy Twoi kumple pokazują siebie na 100% zamieszczonych w poście zdjęć W dniu 1.04.2026 o 00:32, Mitek napisał: Myślisz, że robiąc sobie zdjęcie z plecakiem i wetkniętą za pasek łopatę stajesz się kimś? Łopaty nigdy nie posiadałem a z plecakiem zjeżdżam zawsze (oprócz hali), jest tam apteczka, termos z gorącym napojem, zapasowe rękawice, krem przeciwsłoneczny, czapka, latarka, powerbank, folia NRC, batony energetyczne, coś cieplejszego do ubrania. Wierz mi że góry wysokie to nie ośla łąka na Małym Rachowcu i zawartość mojego plecaka już niejednokrotnie, nie tylko mnie, się przydała. W dniu 1.04.2026 o 00:32, Mitek napisał: Gdyby nie ta twoja maniera pokazywania się jako wyjątkowego globtrottera i zdobywcy byłbyś strawny i wiarygodny. a tak... no już bez przesady - wyjazd na narty późną wiosną albo latem nie jest żadnym globtrotterstwem a wiarygodny jestem zawsze Pozdrawiam i życzę udanych śmigów w nadchodzącym sezonie 2026/2027 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 19:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:10 Ejo, skoro jest już wątek na następny sezon, to pozwolę sobie zamieścić ogłoszenie parafialne. Mianowicie poszukuję chętnych na szkolenie u Tadeusza do naszej grupy (Eli i mojej) - 2/3 osoby. Celujemy w drugą połowę listopada, pewnie jakiś lodowiec. Fajnie będzie... 😏 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 19:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:19 13 minut temu, Jan napisał: To już nie jest teoria tylko przez wielu klimatologów potwierdzone fakty W moim poście zamieściłem 12 zdjęć i tylko na 2 jest widoczna moja skromna osoba - to jest mniej niż 20% jakoś dziwnie nie przeszkadza Tobie gdy Twoi kumple pokazują siebie na 100% zamieszczonych w poście zdjęć Łopaty nigdy nie posiadałem a z plecakiem zjeżdżam zawsze (oprócz hali), jest tam apteczka, termos z gorącym napojem, zapasowe rękawice, krem przeciwsłoneczny, czapka, latarka, powerbank, folia NRC, batony energetyczne, coś cieplejszego do ubrania. Wierz mi że góry wysokie to nie ośla łąka na Małym Rachowcu i zawartość mojego plecaka już niejednokrotnie, nie tylko mnie, się przydała. no już bez przesady - wyjazd na narty późną wiosną albo latem nie jest żadnym globtrotterstwem a wiarygodny jestem zawsze Pozdrawiam i życzę udanych śmigów w nadchodzącym sezonie 2026/2027 To znaczy jakie fakty? Nie widzisz różnic, które dla mnie w zamiarach są oczywiste - trudno. A po co wymieniasz co masz w plecaku? Kogo to obchodzi? Fakt nigdy nie byłem w górach wysokich za to ty bywasz stale i wiesz na ten temat wszystko - kolejny asumpt potwierdzający moje spostrzeżenia. Oczywiście, że nie jest - ale ty tak go starasz się przedstawić i to jest delikatnie mówiąc drażniące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 13 godzin temu, Jan napisał: Łopaty nigdy nie posiadałem a z plecakiem zjeżdżam zawsze (oprócz hali), jest tam apteczka, termos z gorącym napojem, zapasowe rękawice, krem przeciwsłoneczny, czapka, latarka, powerbank, folia NRC, batony energetyczne, coś cieplejszego do ubrania. Nosisz pipsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 33 minuty temu, Wujot2 napisał: Nosisz pipsa? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, Jan napisał: nie Z tego co czasem pisałeś wnioskuję, może błędnie, że czasem jeździsz przy trasowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 godziny temu, Wujot2 napisał: Z tego co czasem pisałeś wnioskuję, może błędnie, że czasem jeździsz przy trasowo? zdarza mi się, nawet czasami gdzieś podchodzę aby dotrzeć do fajnego zjazdu ale robię to tylko wtedy gdy jest max lawinowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 godziny temu, Wujot2 napisał: Z tego co czasem pisałeś wnioskuję, może błędnie, że czasem jeździsz przy trasowo? Cześć Wiesławie swego czasu obserwowałem Pana na bardzo szerokich nartach ubranego wypisz wymaluj jak Jan z dość pełnym plecakiem do, którego była przytroczona łopata, który zjeżdżał bokami Ondraszka i zsuwał się pod wyciągiem. Też tam nie raz jeździłem i wcale nie jest to takie łatwe ale po cholerę robić taki cyrk przy pełnej lampie, w miejscu gdzie jeżdżą dzieci? Z takim obrazem mi się właśnie kojarzy kolega. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Jan napisał: zdarza mi się, nawet czasami gdzieś podchodzę aby dotrzeć do fajnego zjazdu ale robię to tylko wtedy gdy jest max lawinowa 2 Detektor zajmuje niewiele miejsca i jest dość lekki. Warto go włączyć, bo w takim Saas Fee można być przysypanym nawet na trasie (sam widziałem tam lawinę). Ratownicy zjawiają się naprawdę szybko (myślę, że poniżej 10 min). I zaczynają od detekcji. Jest wtedy realna szansa zmieszczenia się w tych złotych minutach gdy prawdopodobieństwo uduszenia jest jeszcze dość niewielkie. Nawet przy statystycznej 2 można też trafić w złe miejsce. Kup, "egoistycznie", dla siebie to urządzenie, nawet gdy nie masz pojęcia o przeszukiwaniu, sondowaniu czy kopaniu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wiesławie swego czasu obserwowałem Pana na bardzo szerokich nartach ubranego wypisz wymaluj jak Jan z dość pełnym plecakiem do, którego była przytroczona łopata, który zjeżdżał bokami Ondraszka i zsuwał się pod wyciągiem. Też tam nie raz jeździłem i wcale nie jest to takie łatwe ale po cholerę robić taki cyrk przy pełnej lampie, w miejscu gdzie jeżdżą dzieci? Z takim obrazem mi się właśnie kojarzy kolega. Pozdro Ale o co chodzi? Pan zsuwał się bo widocznie tak chciał, albo miał kontuzję albo ćwiczył ześlizgi. Albo był poturbowany po upadku i chciał dotrzeć możliwie bezboleśnie na dół. A Tobie włączył się tryb oceny/porównań/krytyki/zazdrości albo może tryb zgreda (też go czasem mam), co musi się przywalić, bo ten typ tak ma. Daj innym prawo do zabawy w narciarstwo według ich metody. Więcej luzu, więcej życzliwości, więcej wyrozumiałości. Takie to proste. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu Godzinę temu, Wujot2 napisał: Detektor zajmuje niewiele miejsca i jest dość lekki. Warto go włączyć, bo w takim Saas Fee można być przysypanym nawet na trasie (sam widziałem tam lawinę). Ratownicy zjawiają się naprawdę szybko (myślę, że poniżej 10 min). I zaczynają od detekcji. Jest wtedy realna szansa zmieszczenia się w tych złotych minutach gdy prawdopodobieństwo uduszenia jest jeszcze dość niewielkie. Nawet przy statystycznej 2 można też trafić w złe miejsce. Kup, "egoistycznie", dla siebie to urządzenie, nawet gdy nie masz pojęcia o przeszukiwaniu, sondowaniu czy kopaniu. Faktycznie już o tym myślałem, na przyszły sezon jeśli zdrowie pozwoli. Mam kumpla freerajdera i też mnie namawia ale ostatnio mnie osłabił jak zabrał pipsa do Winterbergu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi