AdrianW Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) Oczywiście, że nie zachowałem się odpowiednio, jestem świadom. Ja miałem tylko jeden wypadek ze swojej winy, o którym już pisałem. Mnie nikt nie uczył, poza kursem. W domu nie było samochodu. Ogólnie, tak jak czytam Was, np Marcosa to jestem pod wrażeniem wiedzy ogólnej takiej życiowej, której mi nikt nie przekazał... Nie wiem jakim jestem kierowcą ale największą moją wadą jest rozkojarzenie i codzienna rutyna za kierownicą oraz ilość rzeczy i spraw, które pochłaniają skupienie. Myślę też, że im więcej jeździmy, tym większe prawdopodobieństwo błędu, niezależnie jakim kto jest kierowcą. A dużo sytuacji nie zależy tylko od nas samych. Możemy jedynie to prawdopodobieństwo zmniejszyć ale zawsze ono jest. A jak długo Kacper ma prawko? W 21r tak nas spych śnieżny urządził Pozdrowienia Edytowane 4 godziny temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Mitek, mało precyzyjne są te Twoje opisy warunków jazdy. Rozumiem przesłanie, ale mógłbyś być precyzyjny. Ja mam kolejne złe doświadczenia z piratami. Droga ekspresowa z ograniczeniem 100km/h. Wyprzedzam lewym pasem z prędkością 105-110. Z tyłu podjeżdża pirat bez zachowania bezpiecznej odległości i daje długimi, naciska. Nie widziałem go wcześniej w lusterku. Sobota wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 54 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 54 minuty temu Przyznam że jak robiłem test na A4 jadąc z prędkością 140 to większy problem jest z wjeżdżaniem pod maskę, kiedy ja już wyprzedzam na lewym pasie, niż z tymi piratami z tyłu. Jednak ja podchodzę do tego na spokojnie. Nie uważam wcale że każdy taki wjazd przed moją maskę jest głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 42 minuty temu Udostępnij Napisano 42 minuty temu A ja dzisiaj na jeden dzień w Warszawie, na 18-stce w rodzinie. Wyjazd z Wawy o 20.38, o dziwo A2 w kierunku na Łódź przelotowa i raczej pusta. Dalej A1 na Katowice pusto, S8 na Kępno dalej pusto. Tylko na odcinku Warszawa-Łódź byli mistrzowie lewego pasa, co jechali 100km/godz na lewym, przy całkowicie wolnym prawym pasie. Poza tym jazda cały czas na tempomacie, z track GPS wynika, że jechałem do 35km na S8 non-stop bez zmiany prędkości. To ja lubię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi