Skocz do zawartości

Carpani Ski

PaVic

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, PaVic napisał:

Ja z uporem maniaka ale poproszę o film z jazdy na tym zmrożonym 😀 bo tu trochę dyskusja nie jest o Piotrkowych czy Markowych Dyniach tylko o ciut innych choć mogą się zachowywać jak wspomniane wyżej kolegów .  

Oddam w ciemno wszystko, że Twoje nowe Dynie będą absolutnie wybitne na twardym.

Jest wiele argumentów.

To rasowe GS.

To Dynastary.

To komóry FIS.

Kiedyś z wielką ochotą jeździłem na czym tylko była okazja.

Od jakiegoś czasu nie chce mi się.

Jednak.

Różne firmy maja różne narty.

Często bardzo dobre ale mają także wpadki.

Nigdy nie trafiłem na słabe Dynastary.

Wszystkie na których jeździłem były wybitne +.

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

A mówiłeś, że: tak samo jak na SL tylko się czeka i czeka ... 🙂

Pozdro

To tylko nieudolna próba relatywizowania GS do SL.

To powszechnie wiadomo, że jestem SL skrzywiony 🙂

To nie znaczy , że nie znajduję zastosowania dla GS.

Jednak SL to mój żywioł nie wykluczający przestrzeni dla dobrych GS a takimi napewno są Dynastary..

• Thanks 1

16 minut temu, jurek_h napisał:

To tylko nieudolna próba relatywizowania GS do SL.

To powszechnie wiadomo, że jestem SL skrzywiony 🙂

To nie znaczy , że nie znajduję zastosowania dla GS.

Jednak SL to mój żywioł nie wykluczający przestrzeni dla dobrych GS a takimi napewno są Dynastary..

Cześć

Każda narta to Twój żywioł.

Pozdro

• Like 1

8 godzin temu, Mitek napisał:

Aha. niezłe. A z tego co pisze nie potrafisz wywnioskować?

Pozdro

Niestety ale mocno opisy Tomka gryzą się z rzeczywistością - dlatego sprawdzam! Jeździ dużo , nagranie filmu nie stanowi dziś najmniejszego problemu. Także na pokrycie swoich słów powinien wstawić ścianę na której jest beton-lód ( ekstremalny podloze zarezerwowane tylko dla garstki umiejących w szczególności zawodników ) i pokazać swój cięty . Chyba że to tylko poezja klawiatury co do opisu sprzętu czy też własnych umiejętności . To Oke i dalej nie wnikam. 

19 minut temu, PaVic napisał:

Niestety ale mocno opisy Tomka gryzą się z rzeczywistością - dlatego sprawdzam! Jeździ dużo , nagranie filmu nie stanowi dziś najmniejszego problemu. Także na pokrycie swoich słów powinien wstawić ścianę na której jest beton-lód ( ekstremalny podloze zarezerwowane tylko dla garstki umiejących w szczególności zawodników ) i pokazać swój cięty . Chyba że to tylko poezja klawiatury co do opisu sprzętu czy też własnych umiejętności . To Oke i dalej nie wnikam. 

😂. możesz mu wierzyć lub nie .....ale nie podejrzewam Tomka żeby  pałał żądzą udowadniania czegokolwiek komukolwiek -to dorosły facet jest 😂 

10 godzin temu, jurek_h napisał:

Oddam w ciemno wszystko, że Twoje nowe Dynie będą absolutnie wybitne na twardym.

Jest wiele argumentów.

To rasowe GS.

To Dynastary.

To komóry FIS.

Kiedyś z wielką ochotą jeździłem na czym tylko była okazja.

Od jakiegoś czasu nie chce mi się.

Jednak.

Różne firmy maja różne narty.

Często bardzo dobre ale mają także wpadki.

Nigdy nie trafiłem na słabe Dynastary.

Wszystkie na których jeździłem były wybitne +.

3 lata temu testowałem podobne Heady: 

IMG_20230307_185636.thumb.jpg.a28b689fe8b444b39a918b7c775cd69d.thumb.jpg.9aa3cc06df80adc025036ae359135a90.jpg

IMG_20230307_185601.thumb.jpg.2b82c3d5ce4d018c484dc959ecc5d3e5.thumb.jpg.91aaa3bd1625071483c4b41ff3e0f605.jpg

Super łatwe narty. Przy +80 kg wagi narciarza, momentami za łatwe, żeby nie napisać puszczalskie. 😉 

Na twardym będzie super, w gorszych warunkach Mastery wygrywają o dwie długości.

Edytowane przez yoss
  • Like 1
  • Thanks 1

53 minuty temu, PaVic napisał:

Cześć

Ja powiem tak... albo nic nie będę mówił.

W każdym razie przekaz jest Paweł słaby ale nie chcę się kłócić.

Pozdro

9 godzin temu, jurek_h napisał:

Sorry.

Mam dziwnie pokiereszowany mózg 🙂

Szybkie slkojarzejnie:)

"Każda narta to  żywioł"

Szymon Żywioł 🙂 🙂

Cześć

A Ty byłeś wtedy jak przywołany przez Ciebie, chyba można na napisać legendarny dla Skiforum Żywioł, tak przyjebał, że połamał te swoje piękne X9 z pierwszego miotu?

POzdro

30 minut temu, Lexi napisał:

😂. możesz mu wierzyć lub nie .....ale nie podejrzewam Tomka żeby  pałał żądzą udowadniania czegokolwiek komukolwiek -to dorosły facet jest 😂 

O o i już wilki gryzą 😜

Ide na rower bo +6 na zewnątrz i słońce świeci 😏

Nie było tematu . 

pozdro

57 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Wilki gryzą? Paweł nawet w ten sposób nie komentuj.

Dobra idę na rower, o której wychodzisz dokładnie?

Pozdro

W przenośni w przenośni -gryzą 😤 ale jak nie wilki to mogą być 

IMG_9336.thumb.jpeg.31f467942e7cddd422d4d51a3ffc0f22.jpeg

jak jednego ze stada ruszy to reszta beczy 🤪 beeee

Ja dziś uskuteczniam u sąsiada za miedzą 🚴 IMG_9338.thumb.jpeg.d379479f497f200d0ebbc87c601229d4.jpeg

Cisza i spokój na wioskach @AdrianW klasyczna ulica na wiosce w NL 🤷‍♂️IMG_9339.thumb.jpeg.201614264d195433d034b5f1950cd8dd.jpeg

pierwsze żelki i łyk wody 

IMG_9340.thumb.jpeg.e1af95922e9ea564bb1f01c534e41303.jpeg

• Like 2
  • Thanks 1

Cześć. Hehe no ładnie Paweł, fajna pogoda dzisiaj u Ciebie. Kiedyś się wpadnie😉 

A ponieważ ja też akurat na rowerze takim co stoi w miejscu i nie wygląda za ciekawie(ale darowanu koniowi się nie zagląda...) próbuję dojść do siebie po tygodniowej tyrce, to pozwolę przesłać pozdrowionka i zdjęcie z nad kierownicy z dżdżystego mazowsza😉

IMG20260516102138.jpg

Edytowane przez AdrianW
  • Like 1

2 godziny temu, AdrianW napisał:

Cześć. Hehe no ładnie Paweł, fajna pogoda dzisiaj u Ciebie. Kiedyś się wpadnie😉 

A ponieważ ja też akurat na rowerze takim co stoi w miejscu i nie wygląda za ciekawie(ale darowanu koniowi się nie zagląda...) próbuję dojść do siebie po tygodniowej tyrce, to pozwolę przesłać pozdrowionka i zdjęcie z nad kierownicy z dżdżystego mazowsza😉

IMG20260516102138.jpg

Brawo Ty , trzeba się ruszać a jak i gdzie nieistotne 😏

Ja dziś szybkie kółko mieszany-mieszany 58km w 2.18h i zaraz chyba rozpocznę sezon spinningowy 🎣 bo widziałem po drodze,że już walczą więc ochronka się skończyła 🥳 

• Like 1

2 godziny temu, PaVic napisał:

Brawo Ty , trzeba się ruszać a jak i gdzie nieistotne 😏

Ja dziś szybkie kółko mieszany-mieszany 58km w 2.18h i zaraz chyba rozpocznę sezon spinningowy 🎣 bo widziałem po drodze,że już walczą więc ochronka się skończyła 🥳 

Cześć

No niestety u nas leje. Najpierw trochę chciałem odczekać czy przejdzie a później stwierdziłem, że nie przejdzie więc pojechałem sobie w deszczu i przeszło w idealnym momencie bo jeszcze na odcinku asfaltowym i rower z błota umyło a później ładniej wysechł i ja też. Bardzo fajnie się jeździło bo mało ludzi przynajmniej.

Pozdro

• Like 1

Trochę z innej beczki myślę ,że wybaczycie ale dziś jak dla mnie informacja dnia ze świata piłkarskiego czyli odejście Lewego z FC.Barcelona 

„Przyszedł jako gwiazda odszedł jako legenda” piękne podsumowali Cules R.Lewandowskiego 

Dodam od siebie co jest oczywiste dla wielu ,że przyszedł kiedy mało kto chciał tam grać z wielkich nazwisk.Klub tonął w długach a po latach ery Messiego ciężko było znaleść odpowiednią osobę i nasz chłopak zrobił to najlepiej jak tylko potrafił 👏wyprowadził klub na jej odpowiednie tory- grając z dzieciakami ze szkółki La Masia . Poezja gra ! 

Szkoda zeszłorocznego półfinału z Interem-zostanie mi długo w pamięci a przede wszystkim bardzo złe sędziowanie naszego Szymkowiaka- ale to temat którego nawet nie ma co zaczynać . 

4 sezony 7 pucharów 3 mistrzostwa kraju jeszcze dwa mecze do rozegrania a jest chyba 119 bramek na koncie (piszę z głowy więc może coś tu pomyliłem ) tak czy siak WOW ! 

I my kibice Barcy na dobre i na złe - wrócimy w przyszłości na nowy Camp Nou jak będzie gotowy ! IMG_5446.thumb.jpeg.9f4bd7a6670a51342acb97d8243cf1ad.jpeg🤪

Edytowane przez PaVic
  • Like 1
  • Haha 1

6 godzin temu, PaVic napisał:

Szkoda zeszłorocznego półfinału z Interem

Paweł, szkoda to Złotej piłki... której mu nie przyznali te kondony aluminiowe 😡🤬 Nie byłem nigdy fanem jego stylu gry. Nie był wirtuozem piłki. Ale nadrabiał innymi cechami i skutecznością czyli tym co najważniejsze u napastnika. Oj pewnie długo poczekamy na takiego piłkarza, o ile w ogóle się doczekamy... 

Pozdro

1 godzinę temu, AdrianW napisał:

Paweł, szkoda to Złotej piłki... której mu nie przyznali te kondony aluminiowe 😡🤬 Nie byłem nigdy fanem jego stylu gry. Nie był wirtuozem piłki. Ale nadrabiał innymi cechami i skutecznością czyli tym co najważniejsze u napastnika. Oj pewnie długo poczekamy na takiego piłkarza, o ile w ogóle się doczekamy... 

Pozdro

zanim Robert trafił na salony w polskiej kopanej, to nie wróżono mu przyszłości. wg skautów był zbyt wątły, nie nadawał się do piłki.

osobiście nie lubię Lewego, ale czapki z głów za jego dokonania.