Skocz do zawartości

Carpani Ski

PaVic

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, PaVic napisał:

To ja U 18 + więc się nada 😏 będzie dobra zabawa 😏 

O tych nie myślałeś? Może gówniane ale na cywilne stoki jak najbardziej się nadają.

https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362?variant=25h-DYNDAOHE02.2

Edytowane przez Mikoski

30 minut temu, Mikoski napisał:

I tych nie myślałeś? Może gówniane ale na cywilne stoki jak najbardziej się nadają.

https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362?variant=25h-DYNDAOHE02.2

U nich na stronie której zamówiłem są -50 € do tej ceny myślałem o nich bo je sami recenzowaliście ale … widziały gały co brały . Kupiłem po pierwszym sezonie nauki SL Fis jakoś daje radę może dużo jeszcze brakuje z technicznego ale się uczę  , te też mają być rozwojowe a metr dwa czy trzy w te czy tamtą jaka różnica . Carpani były R20 i jakoś na swój sposób dawałem radę .

Trzeba dać kolejny krok w przód 😏 zamówione, zapłacone więc na takich będę podnosił swoje możliwości w dalszej nauce . 

@jurek_h bingo moje też 310 😏

Edytowane przez PaVic
  • Like 2

2 godziny temu, star napisał:

To prawda swego czasu pełniącym obowiązki ordynatora na ortopedii we Wrocku był niejaki Koprowski, skromny jedynie z doktoratem, ale to on decydował o zabiegach i był polecany przez kolegów z wyższymi stopniami jeśli o zabieg chodziło.

Na urologii u Narutowicza w Krk też rządził Lek. a pod sobą  miał plejadę gwiazd z tytułami ..

• Haha 1

19 minut temu, PaVic napisał:

Tyle mają jak można przeczytać w opisie 65 choć mastery z nazwy mają 70 pod butem 

Twoje mają 65 mm i to dla mnie ogromna zaleta.

Mastery 183cmm mają 71mm a to ocieranie się  już o  mulenie 🙂

Bardzo lubię jak narta jest "żywa"

1 minutę temu, jurek_h napisał:

Damian.

Niekoniecznie.

To narty od U14.

Należy założyć, że nie są twarde.

Mogą się łatwo uginać i być bardzo elastyczne.

Subiektywnie promień może być mniejszy jak w sztachetach 19m.

Jak będzie okazja bardzo chętnie skorzystam z nart żeby to sprawdzić jak Paweł pozwoli.

• Like 1

7 minut temu, Mikoski napisał:

Nie znam się więc się wypowiem że z promienia 25 metrów rzadko kiedy skorzystasz w pełni i raczej to będzie jazda wykastrowana czyli szuranie a nie na krawędzi co daje najlepsze odczucia jak cię wciska w skręcie.

Damian, trzeba sprawdzić bo może być tak jak pisze Jurek a może w drugą i pójdą do Żyda czytam ,że R18-20 to świetny kompromis a tu no cóż się zobaczy, sprawdzi 🤦‍♂️🤪 tak czy siak jest to -1000€ względem nowego Carpani 😏 

Panowie , lato szybko minie 😏

• Like 2

11 minut temu, Mikoski napisał:

W marcu jeździłem na tych Dynkach  Masterach  Pitera 179cm  i bardzo mi pasowały, elastyczne dzioby i piętki łatwe miłe i przyjemne. Być może te poważniejsze narty też mnie pozytywnie zaskoczą.

Damian to ma być ból , pot i iskry plus brak oddechu a nie miło,łatwo przyjemnie 😜 SL FiS tez chwaliłeś ,więc może będzie dobrze 🥳

Jurek, chociaż daj choć raz spróbować zimową aurą  😂 bo na hali to się nie zmieszczę z tym R25 🙈

• Like 1

18 minut temu, jurek_h napisał:

Paweł.

Mogę już napisać, że to gówniane dechy. Nie nadają się do jazdy i chętnie jako używane je za 1/2 ceny od Ciebie kupię 😂

Nawet jutro 😉

Cześć

A mówiłeś, że: tak samo jak na SL tylko się czeka i czeka ... 🙂

Ale to jest inna narta, jak juniorka będzie pewnie znacznie bardziej elastyczna, oby nie za...ale Ty nie jesteś zbyt ciężki przecież.

Pozdro

4 minuty temu, PaVic napisał:

Damian to ma być ból , pot i iskry plus brak oddechu a nie miło,łatwo przyjemnie 😜 SL FiS tez chwaliłeś ,więc może będzie dobrze 🥳

Jurek, chociaż daj choć raz spróbować zimową aurą  😂 bo na hali to się nie zmieszczę z tym R25 🙈

Cześć

I na zjazdówce się zmieścisz w korytarzu 5m i nawet na muldach - młody jesteś.

Pozdro

29 minut temu, Mitek napisał:

I na zjazdówce się zmieścisz w korytarzu 5m i nawet na muldach

Też tak uważam choć stok zweryfikuje ale jak kolega forumowy daje radę na 2 m dechach to te 5 m ekstra w promieniu do 20 nie powinno być problemem, aczkolwiek 🤷‍♂️ nie wiem,nie jechałem jeszcze ,także ciort wielki i się okaże 😏

pozdro

1 godzinę temu, jurek_h napisał:

Damian.

Niekoniecznie.

To narty od U14.

Należy założyć, że nie są twarde.

Mogą się łatwo uginać i być bardzo elastyczne.

Subiektywnie promień może być mniejszy jak w sztachetach 19m.

Dokładnie tak się zachowują jak je opisujesz. Po pierwszej średnio udanej próbie na Piotra nartach (zbyt krótki czas testu) podszedłem do nich raz jeszcze na którymś z kwietniowych wyjazdów. Na miękkim śniegu wypadają bardzo dobrze, dają masę przyjemności z jazdy, pomagają inicjować skręt i nie męczą. Natomiast konsekwentnie podtrzymuję tezę, że na twardym, mocno zmrożonym stoku nie byłbym w stanie na nich dynamicznie pojechać, tak jak choćby na sklepowym Stockli WRT GS, nie wspominając już o komórkach Head.

Edytowane przez tomkly

18 minut temu, PaVic napisał:

Też tak uważam choć stok zweryfikuje ale jak kolega forumowy daje radę na 2 m dechach to te 5 m ekstra w promieniu do 20 nie powinno być problemem, aczkolwiek 🤷‍♂️ nie wiem,nie jechałem jeszcze ,także ciort wielki i się okaże 😏

pozdro

Cześć

Paweł choć wstyd mi już pisać takie rzeczy po ostatniej dyskusji to jednak śmig jest technika niezależną od czegokolwiek. 

Wiesz o co chodzi. 😉

Pozdro

• Like 1

24 minuty temu, tomkly napisał:

Natomiast konsekwentnie podtrzymuję tezę, że na twardym, mocno zmrożonym stoku nie byłbym w stanie na nich dynamicznie pojechać, tak jak choćby na sklepowym Stockli WRT GS, nie wspominając już o komórkach Head

Ja z uporem maniaka ale poproszę o film z jazdy na tym zmrożonym 😀 bo tu trochę dyskusja nie jest o Piotrkowych czy Markowych Dyniach tylko o ciut innych choć mogą się zachowywać jak wspomniane wyżej kolegów .  

13 minut temu, PaVic napisał:

Ja z uporem maniaka ale poproszę o film z jazdy na tym zmrożonym 😀 bo tu trochę dyskusja nie jest o Piotrkowych czy Markowych Dyniach tylko o ciut innych choć mogą się zachowywać jak wspomniane wyżej kolegów .  

A po co ten film?

Pozdro