Skocz do zawartości

Buty sportowe do jazdy całodziennej

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Jan napisał:

@AdrianW wygląda na to że kompletnie wyrywasz język lewego buta czyli problem jest ewidentny 

to jest tegoroczna produkcja, modele HF wprowadzili na rynek już 10 lat temu, zaczynając 2 modelami 85 i 120, w międzyczasie oferują twardości od 85 do 130 - 8 modeli damskich i męskich, w krajach alpejskich sprzedają się jak ciepłe bułki 

Nie zauważyłem na stokach, raz widziałem, jak gości się przy mnie mordował z zapinaniem tego tylnego czegoś. W sumie to kompan mu zapiął. Sam nie dał rady. Pewnie leszcze jakieś. To był jedyny raz, jak widziałem te buty.

pozdro

• Like 1

1 godzinę temu, AdrianW napisał:

https://youtu.be/R_Ui6fTj9BU?feature=shared

W 50sek widać jak język wyłazi i plastik wrzyna się wtedy w stopę. Kilka razy dobrze się spociłem i sypały się bluzgi zanim odkryłem, że wystarczy kciuki wsadzić w odpowiednie miejsce i odciągnąć plastiki. 

Pozdro 

Bo ciągniesz do góry to i wyłazi jęzor . No chłopie jak masz problem w chałupie to przy takim Tuxie na parkingu będzie katastrofa 😂 ale może jak zmienisz tą frote bawełnianą na coś z gatunku wełny owczej to wejdą jak w masło 🥳😜

Edytowane przez PaVic
  • Haha 1

15 minut temu, Marcos73 napisał:

No kurwy były najlepsze, ale nie wiem o co kaman - ważne że działa. Nie wyglądasz na asymetrycznego chłopa. Może masz różne buty 😉

pozdro

Oj oj , może z jedną się wymsknęła😝 Może kwestia nieobciętych paznokci 🤣

Pozdro

• Haha 1

11 minut temu, PaVic napisał:

Bo ciągniesz do góry to i wyłazi jęzor . No chłopie jak masz problem w chałupie to przy takim Tuxie na parkingu będzie katastrofa 😂 ale może jak zmienisz tą frote bawełnianą na coś z gatunku wełny owczej to wejdą jak w masło 🥳😜

Pardą, a jak mam ciągnąć?🤨 Dajta już spokój 😄 Paweł jak będzie trzeba to szpadlem podważę albo szmalcem skarpety nasmaruje 🤣

Pozdro

Teraz, AdrianW napisał:

Pardą, a jak mam ciągnąć?🤨 Dajta już spokój 😄 Paweł jak będzie trzeba to szpadlem podważę albo szmalcem skarpety nasmaruje 🤣

Pozdro

Do przodu i w lewy bok już Kordian pisał 🤦‍♂️ chyba faktycznie coś zielonego jak byś zajarał to by zeszło z Ciebie 😂

6 minut temu, PaVic napisał:

Do przodu i w lewy bok już Kordian pisał 🤦‍♂️ chyba faktycznie coś zielonego jak byś zajarał to by zeszło z Ciebie 😂

Ale w czyj lewy?hehe😝 Z każdego by coś zeszło kolego ... 😎

A tak poważnie to sposób Kordiana faktycznie działa i jest łatwiej. Ale moim jest jeszcze łatwiej i jęzor nie wyłazi.

Pozdro 

Edytowane przez AdrianW

Ostatnio będąc w sklepie był pan z butami i mówił, że ma problem z zakładaniem butów.
Pan sprzedawca usiadł, wziął buta i pokazał jak się powinno ubierać.
Nogę miał ustawioną do wewnątrz, czyli pietanp w prypadku prawej nogi była do wewnątrz, włożył do buta i odciągnął język w drugą stronę i stopa sama weszła do buta bez problemu. Magic

6 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Pan polecił zakładanie buta narciarskiego na siedząco???

Pozdro

Nic takiego nie napisałem, pokazał jak powinno się zakładać, skupił sie na bucie i nodze a nie czy siedzisz i stoisz.
Wytłumacz proszę jaka różnica jest ?

8 minut temu, rulez napisał:

Nic takiego nie napisałem, pokazał jak powinno się zakładać, skupił sie na bucie i nodze a nie czy siedzisz i stoisz.
Wytłumacz proszę jaka różnica jest ?

Cześć

Napisałeś:

"Pan sprzedawca usiadł..." więc zrozumiałem, że tak polecił zakładać but. A jaka różnica... porządnego buta na siedząco załozyć ani zdjąć się po prostu nie da.

Pozdro

45 minut temu, rulez napisał:

Ostatnio będąc w sklepie był pan z butami i mówił, że ma problem z zakładaniem butów.
Pan sprzedawca usiadł, wziął buta i pokazał jak się powinno ubierać.
Nogę miał ustawioną do wewnątrz, czyli pietanp w prypadku prawej nogi była do wewnątrz, włożył do buta i odciągnął język w drugą stronę i stopa sama weszła do buta bez problemu. Magic

Może miał mniejszą stopę 😉

3 minuty temu, kordiankw napisał:

Może miał mniejszą stopę

Może, ale bardziej chodziło o zasadę ustawienia stopy względem buta i potem języka.
Nie każdy kupuje buty sportowe aby się ścigać o setne sekundy.  
Dla mnie to jak z samochodami, kupujesz sportowy aby się ścigać licz się z mniej komfortową jazdą, kupujesz samochód luksusowy aby było wygodnie, miło i przyjemnie.

16 minut temu, rulez napisał:

Może, ale bardziej chodziło o zasadę ustawienia stopy względem buta i potem języka.
Nie każdy kupuje buty sportowe aby się ścigać o setne sekundy.  
Dla mnie to jak z samochodami, kupujesz sportowy aby się ścigać licz się z mniej komfortową jazdą, kupujesz samochód luksusowy aby było wygodnie, miło i przyjemnie.

Cześć

No tego akurat niestety nie da się połączyć - tak w samochodach jak i w butach narciarskich.

Rozumiem sarkazm ze ściganiem ale wierz mi, że jak jazda ma być skuteczna a czucie narty odpowiednie to but musi być dość sztywny aby zapewnić reaktywność i czucie. To nie kłóci się z wygoda użytkowania ani zakładania aczkolwiek trzeba czasami iść na kompromisy ale warto. 

Wiesz to podobna sytuacja jak np. z noszeniem nart - dla większości osób, zwłaszcza dziewczyn jest to wyjątkowa upierdliwość ale jak wiesz jak ergonomicznie robić w odpowiedniej sytuacji staje się po prostu niezauważalną normą.

Pozdro serdeczne