Mitek Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 2 minuty temu, AdrianW napisał: Mitku to mi dałeś do myślenia 🤔😄 na stojąco. Prześlę Ci jutro film🙂 Pozdro Cześć No na siedząco się nie da ale chodzi mi o sposób układania stopy. Postaram się zrobić filmik też. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć No na siedząco się nie da ale chodzi mi o sposób układania stopy. Postaram się zrobić filmik też. Pozdro Hehehe 😄 Będę wdzięczny. 👍 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 3 minuty temu, AdrianW napisał: Hehehe 😄 Będę wdzięczny. 👍 Pozdrawiam Adrian frycowe na wejście w ten sport trzeba zapłacić 😉 później już z górki 😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 10 minut temu, Marcos73 napisał: Adrian, ale zawsze tak jest, dobre wybory pojawiają się wraz z doświadczeniem. Dopasowanie sprzętu, jest w Twojej gestii, ktoś Ci może w tym pomóc ale za Ciebie nie wybierze. Najgorzej jak nie wiesz co wybrać i dlaczego to a nie tamto. pozdro Oczywiście. Ale to się tyczy też różnych innych spraw w naszym życiu a człowiek i tak dalej głupi...😆 Czasami jest też tak, że zamiast pomęczyć sprzedawcę i siebie, to chce się jak najszybciej załatwić sprawę... A ja niestety taki typ, że łatwo można mnie w chu... zrobić. Na szczęście Żaneta czuwa...💪😄 Pozdro 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 3 minuty temu, Victor napisał: Adrian frycowe na wejście w ten sport trzeba zapłacić 😉 później już z górki 😂 Hehe Paweł trzeba to raz a dwa że się płaci i za każdym razem jest uśmiech na twarzy 😄 Niedługo połowa miejsca w szafie to będzie galanteria narciarska... i ch... że w sezonie się pojedzie raz czy dwa na narty 🤣🤣 Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Marek, wygodny w sensie jak skarpeta. Brak punktowego ucisku to pierwszy wskaźnik że można dalej ciągnąć temat. Natomiast ma być dość ciasno. Dobrze trzymający but docenia się z czasem, w miarę jak rosną umiejętności. Człowiek se wtedy uświadamia, że pewnych rzeczy nie ogarnie w zbyt dużym bucie. A przy zakładaniu buta ciągnięcie za język odpowiednie przecież rozchyla brzegi skorupy, w zasadzie jest to nawet bardziej efektywne niż rozchylanie rękami. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, PaVic napisał: Nie mogłem ustać na prawej nodze, stopa się kręciła w bucie - komicznie to wyglądało ba nawet Marek się lekko śmiał ze zdziwieniem że nie mogę az poszła dyskusja na kanapie po której zajechałem do sklepu i kupiłem węższe . Problem znikł . Tak było.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, Chertan napisał: Marek, wygodny w sensie jak skarpeta. Brak punktowego ucisku to pierwszy wskaźnik że można dalej ciągnąć temat. Natomiast ma być dość ciasno. Dobrze trzymający but docenia się z czasem, w miarę jak rosną umiejętności. Człowiek se wtedy uświadamia, że pewnych rzeczy nie ogarnie w zbyt dużym bucie. A przy zakładaniu buta ciągnięcie za język odpowiednie przecież rozchyla brzegi skorupy, w zasadzie jest to nawet bardziej efektywne niż rozchylanie rękami. Cześć Ja mam taką praktykę, że dobry but to jest taki, w którym podczas mierzenia go w sklepie po raz pierwszy nie jesteśmy w stanie wytrzymać dłużej niż 5 minut, klamry tylko przyłapane. Jeżeli tak jest warto but dalej mierzyć, sprawdzać uciski punktowe itd. Jeżeli but w trakcie pierwszego włożenia wydaje się w miarę wygodny jest na bank za luźny. Pozdro 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) 8 godzin temu, Victor napisał: Możliwe ale fakt jest niezaprzeczalny wróciłem z nowymi na halę i stałem na prawej nodze . Dziś już jest tak,że mogę je mieć rozpięte i dam radę jechać Javelin bo stopę ten but trzyma wybornie zresztą w Zwardo jeździłem w rozpiętych i dało radę . -2mm robi różnicę i napiszę więcej kupiłbym z chęcią CS model czyli kolejne -2mm Cześć Ale pamiętamy o tym, że sztywny but jest tylko ułatwieniem...? A Jak ci się przejawiała ta niemożność Paweł, leciałeś do tyłu czy na bok? Sorry, że tak się dopytuję ale interesujący ten opis "niemożności butowej". No i jak ta Barcelona no bo Real to niedługo będzie wystawiał w pierwszym składzie kucharzy i szatniarzy taki pomór. Pozdrowienia Edytowane 13 godzin temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Ale pamiętamy o tym, że sztywny but jest tylko ułatwieniem...? A Jak ci się przejawiała ta niemożność Paweł, leciałeś do tyłu czy na bok? Sorry, że tak się dopytuję ale interesujący ten opis "niemożności butowej". No i jak ta Barcelona no bo Real to niedługo będzie wystawiał w pierwszym składzie kucharzy i szatniarzy taki pomór. Pozdrowienia Mitek , wiadomo że początki są jakie są człowiek wszystkiego się uczy a więc i tego doboru dobrze dopasowanych butów również . W moim przypadku but kupiony w sklepie siedział na stopie perfekcyjnie a jednak okazało się,że są luzy w prawej stopie , lewą trzymał dobrze. Jadąc w poprzek stoku na lewej nodze prawą podnosiłem i nie było z tym problemu jednak kiedy miałem podnieść lewą a jechać na prawej nie było takiej możliwość , po prostu nie mogłem podnieść lewej nogi gdyż z automatu skręcało prawą stopę nie mogłem przejechać nawet metra leciałem raczej na bok 🤷♂️ ale dziś nie pamiętam trzeba pytać Marka jak on to widział jeżeli pamięta 😜 . Tak czy siak wiele prób zakończyło się fiaskiem aż zaczęliśmy dyskutować gdzie jest problem ….węższe buty tego samego modelu rozwiązały z automatu problem . Co do FC.B to wiesz doskonale jak dziś ten futbol wygląda . Grając co trzy dni łapią wiele kontuzji a rotacja składem w każdym meczu nie służy . Wczoraj fart w ostatniej minucie karny uratował wynik a sama gra bardzo słabo bo przeciwnik się postawił i nie dał pograć tiki-taka😉 pozdro Edytowane 9 godzin temu przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Nie pamiętam już ..wszak stary już jestem jak węgiel.. ale pamiętam że Paweł nie chciał słyszeć nawet o tym że złe buty wybrał 😀wiecie jak jest na początku.. potem już poszło- efekt domina… z automatu wyciągnął wniosek że może jednak jeszcze nie jest mistrzem świata i trafił do Tadeusza…teraz już fajnie jeździ więc pewnie wrócą stare 😈 i stwierdzi że jednak jest 🤪 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 14 godzin temu, Chertan napisał: A przy zakładaniu buta ciągnięcie za język odpowiednie przecież rozchyla brzegi skorupy, w zasadzie jest to nawet bardziej efektywne niż rozchylanie rękami Cześć . Właśnie w moim przypadku nie jest. O ile przy zakładaniu prawego jest ta metoda wystarczająca, tak przy lewym stopa klinuje się na górnej części podbicia. Nie raz już tak było, że język wylazł na wierzch a plastik skorupy przyciął mi skórę... Może po prostu taki mało sprytny jestem🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, AdrianW napisał: Może po prostu taki mało sprytny jestem🤔 kup sobie NORDICA HF i będzie po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 19 minut temu, Jan napisał: kup sobie NORDICA HF i będzie po problemie Jeszcze czarna pelerynka i czarny kask enduro i będzie wyglądał jak Lord Vader. Design PORAŻKA! pozdro 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 26 minut temu, Jan napisał: kup sobie NORDICA HF i będzie po problemie Nie mam problemu Janeczku. Łapię obiema ryncami za brzegi skorupy, rozchylam, aplikuję i siedzi...😝 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Cześć To takie buty z lat 80 zeszłego wieku. Trzymają mnie więcej tak jakbyś założył na nogę grubą skarpetkę i ściśle owinął bandażem. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 19 godzin temu, Mitek napisał: A w jak zakładasz buty, w jakiej pozycji, stojąc? https://youtu.be/R_Ui6fTj9BU?feature=shared W 50sek widać jak język wyłazi i plastik wrzyna się wtedy w stopę. Kilka razy dobrze się spociłem i sypały się bluzgi zanim odkryłem, że wystarczy kciuki wsadzić w odpowiednie miejsce i odciągnąć plastiki. Pozdro Edytowane 2 godziny temu przez AdrianW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, AdrianW napisał: https://youtu.be/R_Ui6fTj9BU?feature=shared Przeciągnij ten język linera w bok i do przodu, a jedną cholewkę skorupy w przeciwną stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @kordiankw dzięki, wypróbuję. Chociaż ten sposób na końcu filmu jest wystarczający i nie mam problemu. Tu chodziło o pokazanie różnicy między jedną stopą a drugą. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, AdrianW napisał: @kordiankw dzięki, wypróbuję. Chociaż ten sposób na końcu filmu jest wystarczający i nie mam problemu. Tu chodziło o pokazanie różnicy między jedną stopą a drugą. Pozdro @AdrianW wygląda na to że kompletnie wyrywasz język lewego buta czyli problem jest ewidentny 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć To takie buty z lat 80 zeszłego wieku. Trzymają mnie więcej tak jakbyś założył na nogę grubą skarpetkę i ściśle owinął bandażem. Pozdro to jest tegoroczna produkcja, modele HF wprowadzili na rynek już 10 lat temu, zaczynając 2 modelami 85 i 120, w międzyczasie oferują twardości od 85 do 130 - 8 modeli damskich i męskich, w krajach alpejskich sprzedają się jak ciepłe bułki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 53 minuty temu, AdrianW napisał: https://youtu.be/R_Ui6fTj9BU?feature=shared W 50sek widać jak język wyłazi i plastik wrzyna się wtedy w stopę. Kilka razy dobrze się spociłem i sypały się bluzgi zanim odkryłem, że wystarczy kciuki wsadzić w odpowiednie miejsce i odciągnąć plastiki. Pozdro Cześć Mam wrażenie, że pchasz stopę do buta prostą nogą (sorry nie wiem jak to nazwać ładnie). Zauważyłem, że lepiej to idzie jak w momencie wkładania stopy nogę masz cały czas zgiętą wtedy stopa bardziej wślizguje się do buta niż wpycha. Przepraszam za siermiężny opis ale inaczej nie potrafię tak na gorąco. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 31 minut temu, Jan napisał: @AdrianW wygląda na to że kompletnie wyrywasz język lewego buta czyli problem jest ewidentny to jest tegoroczna produkcja, modele HF wprowadzili na rynek już 10 lat temu, zaczynając 2 modelami 85 i 120, w międzyczasie oferują twardości od 85 do 130 - 8 modeli damskich i męskich, w krajach alpejskich sprzedają się jak ciepłe bułki A ja Ci piszę jakie buty były dostępne w latach 80 zeszłego wieku. Identyczna koncepcja skorupy z tym że docisk stopy był realizowany śrubą a zamknięcie skorupy klamrą - odwrotnie jak tutaj - ale idea identyczna. Podobna też była koncepcja estetyczna i wykończenie przypominajce najtańsze bazarowe rolki a nie but narciarski. Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Mitek napisał: A ja Ci piszę jakie buty były dostępne w latach 80 zeszłego wieku. Identyczna koncepcja skorupy z tym że docisk stopy był realizowany śrubą a zamknięcie skorupy klamrą - odwrotnie jak tutaj - ale idea identyczna. Podobna też była koncepcja estetyczna i wykończenie przypominajce najtańsze bazarowe rolki a nie but narciarski. jeździłem kilka godzin w tych butach w hali (twardość 120)i do jazdy rekreacyjnej trzymają wystarczająco dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Mam wrażenie, że pchasz stopę do buta prostą nogą (sorry nie wiem jak to nazwać ładnie). Zauważyłem, że lepiej to idzie jak w momencie wkładania stopy nogę masz cały czas zgiętą wtedy stopa bardziej wślizguje się do buta niż wpycha. Przepraszam za siermiężny opis ale inaczej nie potrafię tak na gorąco. Pozdro Masz dobre wrażenie. Właściwie to próbowałem i na prostej i na zgiętej nodze w kolanie. Na prostej jest więcej siły przy wpychaniu nogi. Tu chodzi o to, że robię to samo przy zakładaniu lewego i prawego i różnica jest znaczna. Nieważne. Sposób znalazłem i jest gitara🙂 Ciekaw jestem co Piotr @filok dzisiaj namierzył 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 34 minuty temu Udostępnij Napisano 34 minuty temu 1 godzinę temu, AdrianW napisał: https://youtu.be/R_Ui6fTj9BU?feature=shared W 50sek widać jak język wyłazi i plastik wrzyna się wtedy w stopę. Kilka razy dobrze się spociłem i sypały się bluzgi zanim odkryłem, że wystarczy kciuki wsadzić w odpowiednie miejsce i odciągnąć plastiki. Pozdro No kurwy były najlepsze, ale nie wiem o co kaman - ważne że działa. Nie wyglądasz na asymetrycznego chłopa. Może masz różne buty 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi