Skocz do zawartości

Drony

Spiochu

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, MarioJ napisał:

Nie martw się o wiarygodność Sikorskiego. On sobie poradzi w dyplomacji.

To Tobie się wydaje że to było nieudolne, bo tego nie rozumiesz. Zaufaj dobremu politykowi, że sobie poradzi.

To po prostu bylo nieudolne a patriota to ten co dba o dobrobyt i rozwoj kraju a nie klaszcze uszami cokolwiek wladza lub zwykli ludzie by zrobili. 

40 minut temu, MarioJ napisał:

To Tobie się wydaje że to było nieudolne, bo tego nie rozumiesz. Zaufaj dobremu politykowi, że sobie poradzi.

to jest ten miły Pan, który już dwa razy chciał wciągnąć Polskę do wojny?

no to brawo dla tego Pana. rozumiem że z pieśnią na ustach, w radosnym pląsie pójdziesz z kałaszem w ręce na Front Wschodni. bo Pan polityk każe.

Edytowane przez grimson

3 godziny temu, kordiankw napisał:

Nikt tu nie stara się wybielić Nazistów, a wskazuje, że czerwonoarmiści to tacy sami zbrodniarze 

I nikt nie umniejsza okrucieństwa jednych i drugich .
Moim zdaniem żeby rozliczać ich okrucieństwa już czas najwyższy rozliczyć rzetelnie własne podwórko po 45r. Wojskowych ,milicjantów,sędziów,prokuratorów,urzędników itp itd dogłębnie określić jakie ich profity mają dzieci i rodziny. Rozliczyć wszystkie większe i mniejsze afery- skoki,fozy …Ustanowić prawo dla obywateli a nie dla wielorybów i respektować to prawo. Urzędnik czy polityk ma być rozliczany za własne błędy ! 

A przede wszystkim wyjść z UE jak najszybciej-pisze to ten który za wejściem głosował a dziś byłby pierwszy żeby ten układ się rozpadł w drobny mak. A jak zapytacie dlaczego to czas zrobić tournée po miastach europejskich zamiast kierunek alpejski. Zacznijcie od Berlina następnie po drodze Hanover,Hamburg ..północna Nadrenia (Essen Duisburg Dortmund ) Amsterdam,Rotterdam,Haga,Antwerpia,Bruksela,Paryż,Marsylia,Barcelona,Lisbona,Londyn to z tych większych bo mniejsze już pominę a w wymienionych byłem w ostatnim czasie i to co się tam dzieje, jak te miasta wyglądają jest porażające . Dziadostwo,brud,nędza ah szkoda gadać . Inżynieria światowa jest wszechobecna na ulicy. Także narzekaliśmy na dziadostwo chińczyków a chyba dziś sami jesteśmy takim dziadostwem 🤢.

Nie za taką Europą głosowałem !

Więc mogę zadać pytanie -czy dziś faktycznie czerwoni są problemem ? Ja nie widzę powodu żeby atakowali-wy możecie mieć inne zdanie . Wasze prawo.
Czy może wszechobecne dziadostwo polityczne państw „demokratycznych” jest większym problemem! Moim zdaniem jest! 

Bo ja nie dostrzegam w waszych wypowiedziach okrucieństwa jakie jest obecnie w Palestynie za pozwoleniem waszego/naszego obrońcy amerykańskiego . Dla mnie jest to większe okrucieństwo niż działania wojenki Putina na wschodzie Ukrainy. Swoje już ma a reszta kraju już dawno podzielona. 

• Like 1

3 godziny temu, MarioJ napisał:

Cześć

Mario próbujesz tłumaczyć rzeczy oczywiste betonowemu klocowi. Masz tą świadomość?

Pozdro

• Thanks 1

Taki przerywnik który gdzieś tam pokazuje w humorystyczny sposób skąd się bierze zło 😜 druga część jeszcze lepsza, odświeżyłem sobie po latach świetnie zrobione filmy a dobrana muza to mistrzostwo. Oglądać do ostatniej sekundy . Polecam całą serię Legendy polskie na YT, Jaga moja ulubiona na koniec 😁

• Like 1

14 minut temu, brachol napisał:

@Victor jak wyjdziemy z UE to gdzie wejdziemy? Samowystarczalni nie jesteśmy...

Nigdzie ! Być niezależnym państwem współpracującym dziś tam gdzie warto . Położenie kraju mamy takie którego ciężko ominąć choć oczywiście można przez debilna politykę . 
Trzeba uwierzyć w siebie bo kraj jest nowoczesny który ma olbrzymi potencjał tylko go nie zmarnować . 

15 minut temu, Victor napisał:

Wasze czyli jakie ? Patriotę ambasadora z wloch ktorego ojciec zaganiał rodaków pod czerwoną rzeź  ? Tego któremu dano krzyż VM ? No to gratuluje 🤦‍♂️

W przeciwieństwie być może do Ciebie, znam poglądy i zainteresowania wielu ludzi na tym forum. Widzę gdzie Mitek się kręci i na jakie chodzi demonstracje. 

17 minut temu, grimson napisał:

Nieszczęściem Polski jest wiszenie na klamce. Najpierw sowieckiej, a teraz amerykański-brukselskiej.

To największa bzdura jaką można napisać. Oczywiście w tej drugiej części. 

Obecny stan Polski to największy dobrobyt jaki kiedykolwiek mieliśmy. Tylko nie wszyscy potrafią to politycznie dostrzec i doceniać. 

I dzięki czemu? Dzięki mądrym sojuszom.