Skocz do zawartości

Drugie narty na trudniejsze warunki

AdrianW

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, AdrianW napisał:

Za długo było... za miło 🙂 Wrzucam rodzynka. Nie jest to mój najlepszy zjazd i trochę spięty jestem przed kamerą ale takich zjazdów, gdzie wydaje mi się, że było ok - panowałem nad nartami i czułem luz jest 2-3 na dzień i to urywkami. 

bardzo ładnie - tak trzymać

19 minut temu, AdrianW napisał:

łodzisz Janeczku, ale obydwaj dobrze widzimy, że coś tu nie gra.

więcej luzu i nie myśl o tym co forumowe experty napiszą,

popatrz na Lindsey - ona wygrywa bo jedzie tylko dla własnej przyjemności a inne muszą wygrywać bo kryje się za tym kasa sponsorów

• Like 1

1 minutę temu, Jan napisał:

jedziesz z narzeczoną?

Nie inaczej 😉 Dzisiaj jeździ ze mną i nie wymięka. Jestem z niej bardzo zadowolony. Widać, że się odblokowała. Na lodzie sztywno się trzyma a to mi narty odjeżdżają. Jedzie powoli ale skutecznie. 206 i 204 na raz zjechała bez przerw. Wiem, że to nic takiego ale cieszę się nawet z takiego postępu, a Adam wie, jaki był problem w Livigno. 

Pozdrawiam 

• Like 2

15 minut temu, AdrianW napisał:

Niewykluczone, ale obstawiam, że to brak umiejętności 😉

Pozdrawiam 

Jednak przygotowanie sprzętu ma istotne znaczenie i to że krawędzie trochę się zużyły może mieć znaczenie.
Np. ja ostatnio byłam w Szczyrku na moim sprzęcie rezerwowym czyli starych złomkach RTM77, których nie zdążyłam spróbować naostrzyć (ale też w zeszłym sezonie strasznie dużo nie jeździły). Po tym jak ostatnio jeździłam na nartach po serwisie (SL-ki, AM) które są  jednak w wyższej klasie jakościowej, pierwszy zjazd po zaskakująco twardej 7-ce nieco mnie zaniepokoił 🙃, wręcz żałowałam że nie wzięłam porządnego sprzętu. Potem się przyzwyczaiłam (i nawet lekko ucieszyłam że nie muszą mnie martwić kamienie na przejazdach między Skrzycznem dużym i Małym) , ale na ślizgawkach które zaczęły się pokazywać z czasem, lekko się rozjeżdżałam jak już dawno nie 😁