AdrianW Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Andrzeju a_senior dzięki za filmik Morgana. Piszę tutaj żeby nie zaśmiecać komuś tematu. Chyba rozumiem o co chodzi, na filmie to widać choć różnica dla takiego amatora jak ja jest prawie niezauważalna. Niestety, czy ja to wykonywałem poprawnie to już się nie dowiem. Ale ten ruch wysunięcia wewnętrznej musiał być u mnie dość wyraźny skoro sam na to zwróciłem uwagę i pewnie jest błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, AdrianW napisał: wysunięcia wewnętrznej musiał być u mnie dość wyraźny skoro sam na to zwróciłem uwagę i pewnie jest błędem. jak się nie wywaliłeś i nie stworzyłeś niebezpieczeństwa dla innych użytkowników górki to błędu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, a_senior napisał: Jaki masz procesor? Ja całkiem dobry, a lapek nie mam pojęcia 🙂 ma już kilka dobrych lat - nauczyłam się z nim żyć, i nawet obrabiam spokojnie te filmy tylko planuję sobie 30 minut przerwy po uruchomieniu programu żeby filmiki sobie doczytał i płynnie działał. Wiem, że mocniejszy byłby lepszy, ale nie obrabiam filmów na tyle często żeby się tym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Monika napisał: Ja całkiem dobry, a lapek nie mam pojęcia 🙂 ma już kilka dobrych lat - nauczyłam się z nim żyć, i nawet obrabiam spokojnie te filmy tylko planuję sobie 30 minut przerwy po uruchomieniu programu żeby filmiki sobie doczytał i płynnie działał. Wiem, że mocniejszy byłby lepszy, ale nie obrabiam filmów na tyle często żeby się tym przejmować najlepiej założyć nowy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 56 minut temu, Jan napisał: jak się nie wywaliłeś i nie stworzyłeś niebezpieczeństwa dla innych użytkowników górki to błędu nie było Stwarzam niebezpieczeństwo dla siebie. Obejrzyj ten film od Andrzeja. Ma to sens. Noga wewnętrzna jest nadmiernie wysunięta, dla mnie to zaburza równowagę i punkt podparcia. Janie, ja do Ciebie nic nie mam, ale trochę pokory każdemu by się przydało. Kiedyś miałem okres że siedziałem sporo na elektroda.pl. Tam był rygor nieporównywalny. Można było łatwo wyłapać bana a szczególnie w działach elektro-technicznych. I teraz wcale się nie dziwię bo np dobrymi chęciami - radami można było sprawić komuś tragedię. Np rady typu zmień bezpiecznik na większy od razu były kasowane bo skutki takich rad mogły się źle skończyć. Tutaj to tylko narty, nie zapalą się, nie wybuchną, nie porażą prądem ale pomyśl ile jest wypadków na nartach. I Ty jako starszy forumowicz powinieneś świecić przykładem 🙂 Bez obrazy, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, AdrianW napisał: Niestety, czy ja to wykonywałem poprawnie to już się nie dowiem. Ale ten ruch wysunięcia wewnętrznej musiał być u mnie dość wyraźny skoro sam na to zwróciłem uwagę i pewnie jest błędem. Niekoniecznie. Niestety to musi ocenić ktoś narciarsko kumaty, najlepiej instruktor. Ten wykrok czy nadmierne wysuwanie nogi wewnęrzej jest dość częste u poczatkujących i średniaków i łatwo wychwytywalny przez fachowe oko. Jedź na 6 zlot twardzieli. Adam Cię poprawi. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, a_senior napisał: Niekoniecznie. Niestety to musi ocenić ktoś narciarsko kumaty, najlepiej instruktor. Ten wykrok czy nadmierne wysuwanie nogi wewnęrzej jest dość częste u poczatkujących i średniaków i łatwo wychwytywalny przez fachowe oko. Jedź na 6 zlot twardzieli. Adam Cię poprawi. 🙂 Myślę że będzie okazja to ocenić. Najpierw Livigno jak się nie zemrze 🤣 A zlot kto wie, trochę słaby jeszcze ze mnie forumowicz😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 59 minut temu Udostępnij Napisano 59 minut temu (edytowane) Godzinę temu, Monika napisał: nawet obrabiam spokojnie te filmy tylko planuję sobie 30 minut przerwy po uruchomieniu programu żeby filmiki sobie doczytał i płynnie działał. Ciekawa rzecz, że tak długo trwa wczytywanie filmików. U mnie to moment a nie mam super lapka. Rzeczywiście długo trwa tzw. renderowanie czyli "wypluwanie" złożonego wstępnie przez program filmu. Ale to musi trwać. Pamiętaj, że wsparcie Windows 10 się kończy i coś z tym trzeba zrobić. Nie można zostawić systemu bez wsparcia przez producenta przez dłuższy czas. Są metody na jego przedłużenie a nawet na instalację Windowsa 11 na starszych komputerach (bez tzw. modułu TPM), ale to trochę wymaga wiedzy. Edytowane 58 minut temu przez a_senior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi