AdrianW Napisano Wtorek o 20:23 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 20:23 3 minuty temu, .Beata. napisał: Ponoć bardzo przydatna funkcja kija narciarskiego 😉 Pozdrawiam:) Beata tylko pamiętaj żeby wlać po równo i pić z każdego po równo bo funkcja równoważna może być zaburzona 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 20:40 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:40 (edytowane) 59 minut temu, AdrianW napisał: Beata tylko pamiętaj żeby wlać po równo i pić z każdego po równo bo funkcja równoważna może być zaburzona 🤣 to już lepiej zrezygnuj z tych kijków pS a "cieniem" się nie przejmuj zawsze mniej albo więcej będzie to zwożenie drzewa taki znalazłem z moim cieniem i nawet z kijkami jadę Edytowane Wtorek o 21:25 przez Jan 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano Środa o 03:56 Autor Udostępnij Napisano Środa o 03:56 7 godzin temu, Jan napisał: to już lepiej zrezygnuj z tych kijków pS a "cieniem" się nie przejmuj zawsze mniej albo więcej będzie to zwożenie drzewa taki znalazłem z moim cieniem i nawet z kijkami jadę Janie toż Ty mkniesz na strzała 😄 gdzie to tak ładnie i pusto? Dzięki za film. Fajnie że wrzucacie filmiki, nie krępować się 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Czwartek o 08:09 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:09 W dniu 30.07.2025 o 05:56, AdrianW napisał: Janie toż Ty mkniesz na strzała 😄 gdzie to tak ładnie i pusto? Dzięki za film. Fajnie że wrzucacie filmiki, nie krępować się 😉 czerwona trasa 17a w Saas Fee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) Cześć. Żeby nie być gołosłownym to wrzucam świeżutki zakup Żanety😉 Tylko nie piszcie że coś źle kupiliśmy 😁 tu chyba wielkiej filozofii nie ma oprócz odpowiedniej długości? 167 - 115 Edytowane 16 godzin temu przez AdrianW 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 43 minuty temu, AdrianW napisał: Cześć. Żeby nie być gołosłownym to wrzucam świeżutki zakup Żanety😉 Tylko nie piszcie że coś źle kupiliśmy 😁 tu chyba wielkiej filozofii nie ma oprócz odpowiedniej długości? 167 - 115 Oprócz sugestii abyśmy sp… na wieś za wiele nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 57 minut temu, star napisał: Oprócz sugestii abyśmy sp… na wieś za wiele nie widać. To nie chodzi o kijki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, star napisał: Oprócz sugestii abyśmy sp… na wieś za wiele nie widać. Człowiek czyta kilka razy i się głowi 'o ch.. mu chodzi???'🤣 To tak konkretnie Leki Neolite 65346444115😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, AdrianW napisał: 167 - 115 to to długość nart i kijków czy wzrost i waga żanety ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Jan napisał: to to długość nart i kijków czy wzrost i waga żanety ? Ot Dowcipniś... To drugie, Żaneta już do Ciebie jedzie i będzie wpierdol! 😂 A jeśli pytasz Janie poważnie to wzrost i długość kijków. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, AdrianW napisał: Ot Dowcipniś... To drugie, Żaneta już do Ciebie jedzie i będzie wpierdol! 😂 A jeśli pytasz Janie poważnie to wzrost i długość kijków. Pozdro w pierwszej chwili myślałem że w kartonie są narty, 115 jest w sam raz. Teraz już tylko cieszyć się na pierwszy wyjazd sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 44 minuty temu, Jan napisał: w pierwszej chwili myślałem że w kartonie są narty, 115 jest w sam raz. Teraz już tylko cieszyć się na pierwszy wyjazd sezonu Janie nie tłumacz się i tak Cię lubię 😝 Karton po kijkach🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) 8 godzin temu, AdrianW napisał: Cześć. Żeby nie być gołosłownym to wrzucam świeżutki zakup Żanety😉 Tylko nie piszcie że coś źle kupiliśmy 😁 tu chyba wielkiej filozofii nie ma oprócz odpowiedniej długości? 167 - 115 Hm. Mam 176 cm wzrostu. Kijki "od zawsze 115cm" Próbowałem przymierzyć się do 120 cm ale zdecydowanie dla mnie za długie. Problem w tym, że nie znalazłem "nowych" zasad doboru długości kijków od karvingowej rewolucji. Czy dalej dobiera się długość kijków jak do jazdy na ołówkach? Chętnie przeczytam wnioski .....wszystkich. Edytowane 8 godzin temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, jurek_h napisał: Hm. Mam 176 cm wzrostu. Kijki "od zawsze 115cm" Próbowałem przymierzyć się do 120 cm ale zdecydowanie dla mnie za długie. Problem w tym, że nie znalazłem "nowych" zasad doboru długości kijków od karvingowej rewolucji. Czy dalej dobiera się długość kijków jak do jazdy na ołówkach? Chętnie przeczytam wnioski .....wszystkich. Jurek było mielone, jedni negują, inni próbują. Potem Ci pierwsi z negacji przechodzą do hejtu. Ci drudzy często stwierdzają eureka...lub przystępują do pierwszych i tak "w koło Macieju". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 20 minut temu, Gabrik napisał: Jurek było mielone, jedni negują, inni próbują. Potem Ci pierwsi z negacji przechodzą do hejtu. Ci drudzy często stwierdzają eureka...lub przystępują do pierwszych i tak "w koło Macieju". Jakoś wątek długości kijków przeoczyłem. Wydaje mi się, że na nartach taliowanych jeździmy niżej, więc krótsze, dodatkowo kijki nie służą do wbijania a jedynie wspomagają równowagę , więc kolejne skrócenie. Na bramkach SL trzyma się je niemal poziomo do podłoża. W efekcie nadmierna długość jest solidna przeszkodą. To tylko moje zdanie i doświadczenie 😉 Edytowane 7 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Aha. Czyli co za długie??? 🤯 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, jurek_h napisał: Czy dalej dobiera się długość kijków jak do jazdy na ołówkach? Tu Jeremy dobrze tłumaczy co i jak. Ja przy 186 wzrostu mam kijki 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 43 minuty temu, a_senior napisał: Tu Jeremy dobrze tłumaczy co i jak. Ja przy 186 wzrostu mam kijki 125. a zjeżdżasz karwingiem czy klasycznie ? Godzinę temu, AdrianW napisał: Aha. Czyli co za długie??? 🤯 nie przejmuj się - Twoja dziewczyna ma zapewne długie nogi i 115 będą OK, niektórzy mężczyźni przy większym o 10 cm wzroście mają krótkie koślawe nóżki i wtedy 115 też będzie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 30 minut temu, Jan napisał: a zjeżdżasz karwingiem czy klasycznie ? nie przejmuj się - Twoja dziewczyna ma zapewne długie nogi i 115 będą OK, niektórzy mężczyźni przy większym o 10 cm wzroście mają krótkie koślawe nóżki i wtedy 115 też będzie dobre Moja żona z 174cm ma dłuższe nogi niż ja przy 192cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, a_senior napisał: Tu Jeremy dobrze tłumaczy co i jak. Ja przy 186 wzrostu mam kijki 125. To wychodzi na to że i ja mam za długie - 178wzrost - 120kijki. Według tego filmu to nawet 110 mogą być za długie dla niej. Jak widać nie ma prostych tematów. Dla takich nowicjuszy jak ja po założeniu konta powinien się od razu wyświetlić taki dekalog z przykazaniami (najczęstszymi problemami): 1. Nie kupuj za dużych butów 2. Nie kupuj za krótkich nart 3. Kup kijki 4. Nie kupuj za długich kijków 5. Wypełnij ankietę i odejmij 2 punkty Jeszcze z 5 na miękko wymyślicie 😄 Edytowane 3 godziny temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, AdrianW napisał: To wychodzi na to że i ja mam za długie - 178wzrost - 120kijki. Według tego filmu to nawet 110 mogą być za długie dla niej. Jak widać nie ma prostych tematów. Dla takich nowicjuszy jak ja po założeniu konta powinien się od razu wyświetlić taki dekalog z przykazaniami (najczęstszymi problemami): 1. Nie kupuj za dużych butów 2. Nie kupuj za krótkich nart 3. Kup kijki 4. Nie kupuj za długich kijków 5. Wypełnij ankietę i odejmij 2 punkty Jeszcze z 5 na miękko wymyślicie 😄 nigdy nie pisz że jeździsz na nartach - używaj czasownika "zjeźdźać" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Jan napisał: a zjeżdżasz karwingiem czy klasycznie ? Tak i tak w zależności od okoliczności. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 17 minut temu, AdrianW napisał: To wychodzi na to że i ja mam za długie - 178wzrost - 120kijki. Według tego filmu to nawet 110 mogą być za długie dla niej. Jak widać nie ma prostych tematów. Dla takich nowicjuszy jak ja po założeniu konta powinien się od razu wyświetlić taki dekalog z przykazaniami (najczęstszymi problemami): 1. Nie kupuj za dużych butów 2. Nie kupuj za krótkich nart 3. Kup kijki 4. Nie kupuj za długich kijków 5. Wypełnij ankietę i odejmij 2 punkty Jeszcze z 5 na miękko wymyślicie 😄 Nagraj film ale broń Boże nie pokazuj go na forum;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Jan napisał: nigdy nie pisz że jeździsz na nartach - używaj czasownika "zjeźdźać" Janie, wybacz , nawet najlepszym się zdarza 🤪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, Jan napisał: nigdy nie pisz że jeździsz na nartach - używaj czasownika "zjeźdźać" A nie lepiej zsuwać? Będzie bardziej asekurancko. No i przecież nikt go nie goni ani przegania aby miał zjeżdżać. PS. Czy wiecie czemu dresiarze są najuprzejmiejszymi ludźmi na świecie? Bo kiedykolwiek ich spotykasz zawsze pytają: masz jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi