AdrianW Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu 10 minut temu, star napisał: Co oznacza konkurencyjny? Mitek już zapodał kilka. W Czechach jest nie najgorzej, choć nie najtaniej. Szpindl. Pec. CH. ROKYTNICE. Ew. Jeseniki. Przyzwoicie. Moja perspektywa to Wrocław. Stąd startuję. Chodziło mi o wielkość/łączną długość tras. Bo nic podobnego nie znalazłem, a uparta bestia jestem😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 13 minut temu, AdrianW napisał: Dachstein i Flachau brałem pod uwagę na najbliższy sezon. Ale wygrał Saalbach. Reszta co podałeś to raczej 50km tras nie ma. Ale dzięki 👍 Każdy jeden z tych ośrodkowy które podał kolega są lepsze od Chopoka sprawdzone osobiście. Km tras nie ważne bo biją Chopka na głowę a cena karnetu raczej mniej niż 69 euro za dzień. Hauser, Dachstein West oraz pozostałe to inna liga nawet nie ma sensu porównywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Jedną z moich ulubionych miejscówek jest region Lungau o wiele mniej popularny i tym samym nie tak zatłoczone stoki jak skiamade . Karnety poniżej 50 euro. Dachstein west też jest ok Rusbach ,Anaberg i co tam jeszcze jest gdzie jeździć i portfela nie wyczyści 🤪 do zera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 10 minut temu, Mikoski napisał: Jedną z moich ulubionych miejscówek jest region Lungau o wiele mniej popularny i tym samym nie tak zatłoczone stoki jak skiamade . Karnety poniżej 50 euro. Dachstein west też jest ok Rusbach ,Anaberg i co tam jeszcze jest gdzie jeździć i portfela nie wyczyści 🤪 do zera Lungau to prawdziwa perełka! Tam nawet maleńki Fanningberg jest świetny. A Grosseck-Speierck i Aineck/Tschanek to już jedne z najwdzięczniejszych miejsc jakie znam. Spędziłem tam pewnie z kilkadziesiąt dni narciarskich. W sumie w granicach tego tysiąca km jest jeszcze pobliskie Obertauern (nie lubię tego ON, ale jest sporo wielbicieli) - może Adrianowi będzie leżał. Pewnie 100 km tras tam zobaczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu Panowie dziękuję za info. Większość nazw po raz pierwszy słyszę. Patrzę sobie na mapę. Ale tak dokładniej coś przejrzeć to potrzeba trochę czasu🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, AdrianW napisał: Dachstein i Flachau brałem pod uwagę na najbliższy sezon. Ale wygrał Saalbach. Reszta co podałeś to raczej 50km tras nie ma. Ale dzięki 👍 Przede wszystkim wiele z tych ON chodzi na wspólnych karnetach. Na przykład: - Grosseck-Speiereck, Anineck/Tschanek i Fanningberg są blisko siebie i jeżdżą skibusy. Razem z Obertauern to 250 km tras. - Tauplitz/Bad Mittendorf, Kaiserau, Planneralm, Loser i Riesneralm razem 128 km. - Hinterstoder i Wurzeralm razem 52 km i skibus jeżdżący między ośrodkami - Ski Amade (760 km) - ekstraliga. Dla mnie najlepsze z tego jest Zauchensee ale też Maria Alm, 4Berge trasowo - Mistrzostwo Świata. Świat nie kończy się na Chopoku (a nawet nie zaczyna) Edytowane 9 godzin temu przez Wujot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi