Edwin Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) Ktoś do Harrachowa w weekend się wybiera ? Jadę przy okazji się poślizgać, główny cel zakup porządnych butów na biegówki znajomy w Jakuszycach prowadzący sklep i wypożyczalnie da fajne rabaty. Wkręciłem się w biegówki styl łyżwowy i trzeba się przerzucić,bo im więcej czytam forum ,to już nie wiem, czy wracać do zjazdówek ,bo ja nie potrafię chyba jeździć. @Victor jeździj nie czytaj, bo robisz bardzo duże postępy. Edytowane 7 godzin temu przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: To nie jest wątek na takie rozkminki.....analiza jazdy - to odrębny temat. Załóż swój wątek (tak kilku użytkowników zrobiło) no i będziemy się spuszczać pozytywnie. A tak na marginesie.....kompletnie nie rozumiem co chciałeś zrobić i co zrobiłeś - pokaż łuki płużne a powiem Ci na jakim jesteś etapie rozwoju......własny wątek kolego......i będzie zajefajnie Sam pytasz o coś z boku ? Następnie sugerujesz żebym założył własny watek 🥴 to będzie zajefajnie ( jeden watek o analizie długiego własnego skrętu założyłem poszło 8 stron i jakoś nie widzę żebyś uczestniczył w tamtej dyskusji) a sam wrzucasz zdjęcie z pudła z orlika wiec moze czas wyjść ze swojej bańki i wejść w świat stadionów świata i zawalczyć w tym gigancie taki Włoch Stefano( też instruktor) twój równieśnik i tam wykazać/pokazać się ? Z chęcią zobaczę choć jednego twojego kursanta amatora który zaczynał przygodę w wieku dorosłym który opanował narciarstwo od A-Z jednego który wyszedł z orlika i godnie reprezentuje dziś Narciarstwo na stadionach świata ! Edytowane 7 godzin temu przez PaVic 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 29 minut temu, Edwin napisał: Ktoś do Harrachowa w weekend się wybiera ? Jadę przy okazji się poślizgać, główny cel zakup porządnych butów na biegówki znajomy w Jakuszycach prowadzący sklep i wypożyczalnie da fajne rabaty. Wkręciłem się w biegówki styl łyżwowy i trzeba się przerzucić,bo im więcej czytam forum ,to już nie wiem, czy wracać do zjazdówek ,bo ja nie potrafię chyba jeździć. @Victor jeździj nie czytaj, bo robisz bardzo duże postępy. Bo nie dostąpiłeś zaszczytu żeby dostać się do kręgu wierzy tajemnej. Ci co tam są czym starsi tym bardziej tajemniczy się robią a że prawie wszystko już ich napierdala to wchodzą w mroczne tematy oceniania kto ładnie a kto chujowo. W samouwielbieniu podobno mogą dojść do orgazmu 😜 tak słyszałem. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Mikoski napisał: Bo nie dostąpiłeś zaszczytu żeby dostać się do kręgu wierzy tajemnej. Ci co tam są czym starsi tym bardziej tajemniczy się robią a że prawie wszystko już ich napierdala to wchodzą w mroczne tematy oceniania kto ładnie a kto chujowo. W samouwielbieniu podobno mogą dojść do orgazmu 😜 tak słyszałem. 99% znajomych i przyjaciół poznanych tutaj już przestało pisać... Mnie też wszystko napierdalało,bo zardzewiałem , samouleczenie nastąpiło właśnie po biegówkach,bo ani kręgosłup nie boli ,ani kolano. Dlatego rozpoczynam sezon😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Nie dotyczy Martyny i Fredericy, Miśki, Petry, Stenmarka, Sikory...mam jeszcze wymieniać.....mamy odmienny pogląd i spróbujmy znaleźć wspólny mianownik. Cuche, Matt - Ci z przeciwnego bieguna. Natomiast ćwiczenia narciarskiego elementarza, ćwiczenia na malej prędkości wyrabiające dokładność i idealne czucie to konieczny element. Aby jeździć sportowo elementarz - czyli to co my nazywamy kanonem trzystopniowym trzeba mieć w małym paluszku. Najbardziej mnie bawią goście, którzy wycinają piękne wystudiowane łuczki na stole a nie zjadą poprawnie śmigiem ni metra nie mówiąc o jeździe po muldach czy gdzieś w jakichś gomułach. I oczywiście twierdzą, że świetnie jeżdżą. 🙂 Pozdro Edytowane 5 godzin temu przez Mitek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 45 minut temu, PaVic napisał: Sam pytasz o coś z boku ? Następnie sugerujesz żebym założył własny watek 🥴 to będzie zajefajnie ( jeden watek o analizie długiego własnego skrętu założyłem poszło 8 stron i jakoś nie widzę żebyś uczestniczył w tamtej dyskusji) a sam wrzucasz zdjęcie z pudła z orlika wiec moze czas wyjść ze swojej bańki i wejść w świat stadionów świata i zawalczyć w tym gigancie taki Włoch Stefano( też instruktor) twój równieśnik i tam wykazać/pokazać się ? Z chęcią zobaczę choć jednego twojego kursanta amatora który zaczynał przygodę w wieku dorosłym który opanował narciarstwo od A-Z jednego który wyszedł z orlika i godnie reprezentuje dziś Narciarstwo na stadionach świata ! Pierdolisz jak potłuczony, piłeś coś? Nie za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Mitek napisał: Pierdolisz jak potłuczony, piłeś coś? Nie za wcześnie? Mitek proszę Cię. Cytaty z Grismona 😁😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 26 minut temu, Edwin napisał: Mitek proszę Cię. Cytaty z Grismona 😁😁 Z Grimsona??? Kto to jest? Lepiej napisz dlaczego zacząłeś chodzenie na nartach od kroku łyżwowego? Dlatego, że jest dla nas zjazdowych naturalny czy jakieś inne powody? Pozdro Edytowane 5 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Z Grimsona??? Kto to jest? Literówka @grimson😁😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć No ale kto to? Musiałem coś napisać na przeczekanie, żeby spokojnie zareagować. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Pierdolisz jak potłuczony, piłeś coś? Nie za wcześnie? Dobrze,że ochłonąłeś bo nie mam zamiaru ripostować bo to nie sztuka . Wstawilem film za który dostałem po uszach ok niech będzie przyjąłem na klatę- czas wracać na ośla łąkę klepać w nieskończoność łuki, pitolić o angulacjach,inklinacjach, separacjach, kątach i ch…wie co tam jeszcze tylko po co ? Ja mam 47 lat na nartach jeżdżę 5 sezonów, zawodnikiem nigdy nie będę,tyczek nie mam zamiaru klepać,kwitów instruktora też robić nie bede więc porównywanie mnie do osób które trenują 11 miesięcy w roku lczyli zawodników lub osób które szkolą cały sezon zimowy to jakaś paranoja . Moja jazda choć nie jest ładna na ten czas jest dla mnie na tym etapie już skuteczna . Przynosi mi pełne zadowolenie z korzystania ze wszystkich stoków które oferują ON. A o kanonach możecie klepać w klawiaturę i pisać o swoich historiach porządnej jazdy ja zawsze z chęcią przeczytam ale proszę wziąć pod uwagę że ja i wielu tu piszących się uczymy. Ja podnoszę ciągle poprzeczkę własnych możliwości i umiejętności. Więc zaczepkę Adama totalnie nierozumie ale to jego bajka . Byłeś w Zwardoniu stałeś obok kiedy prosto w twarzą powiedziałem mu,że tu na tej górce się marnuje ale oczywiście może dalej wykonywać kawał dobrej roboty którą tam wykonuje i nadal klepać w nieskończoność łuki płużne. Ktoś to też musi . A tu kolejny film amatora 5 sezonów tak który ma totalny fun i kanonami się nie przejmuje . Jedzie swoje,korzysta i dobrze się bawi chwila dnia . Czarna czarna czerwona na narcie uniwersalnej SL FIS bo taka ma i lubi ją bardzo . Edytowane 4 godziny temu przez PaVic 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 14 minut temu, PaVic napisał: Dobrze,że ochłonąłeś bo nie mam zamiaru ripostować bo to nie sztuka . Wstawilem film za który dostałem po uszach ok niech będzie przyjąłem na klatę- czas wracać na ośla łąkę klepać w nieskończoność łuki, pitolić o angulacjach,inklinacjach, separacjach, kątach i ch…wie co tam jeszcze tylko po co ? Ja mam 47 lat na nartach jeżdżę 5 sezonów, zawodnikiem nigdy nie będę,tyczek nie mam zamiaru klepać,kwitów instruktora też robić nie bede więc porównywanie mnie do osób które trenują 11 miesięcy w roku lczyli zawodników lub osób które szkolą cały sezon zimowy to jakaś paranoja . Moja jazda choć nie jest ładna na ten czas jest dla mnie na tym etapie już skuteczna . Przynosi mi pełne zadowolenie z korzystania ze wszystkich stoków które oferują ON. A o kanonach możecie klepać w klawiaturę i pisać o swoich historiach porządnej jazdy ja zawsze z chęcią przeczytam ale proszę wziąć pod uwagę że ja i wielu tu piszących się uczymy. Ja podnoszę ciągle poprzeczkę własnych możliwości i umiejętności. Więc zaczepkę Adama totalnie nierozumie ale to jego bajka . Byłeś w Zwardoniu stałeś obok kiedy prosto w twarzą powiedziałem mu,że tu na tej górce się marnuje ale oczywiście może dalej wykonywać kawał dobrej roboty którą tam wykonuje i nadal klepać w nieskończoność łuki płużne. Ktoś to też musi . A tu kolejny film amatora 5 sezonów tak który ma totalny fun i kanonami się nie przejmuje . Jedzie swoje,korzysta i dobrze się bawi chwila dnia . Czarna czarna czerwona na narcie uniwersalnej SL FIS bo taka ma i lubi ją bardzo . Jeszcze tylko łyżwą naucz się jeździć,bo czasem się przydaje na alpejskich równinach 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 33 minuty temu, PaVic napisał: Dobrze,że ochłonąłeś bo nie mam zamiaru ripostować bo to nie sztuka @PaVic nie daj się prowokować teoretykom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, PaVic napisał: A tu kolejny film amatora 5 sezonów tak który ma totalny fun i kanonami się nie przejmuje . Jedzie swoje,korzysta i dobrze się bawi chwila dnia . Tej, James, co tak dychasz 😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 33 minuty temu, .Beata. napisał: Tej, James, co tak dychasz 😅 Zdrowy tryb życia... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 7 godzin temu, grimson napisał: jak warun? Czynna jest C oraz D? Warun: A - od rana twardo, potem w górnej części kartoflisko, ale niewielkie. B - na górze od początku miękko i kartoflisko potem muldy takie z pół metra, generalnie najgorsze warunki, w środkowej części ok, dół też muldy C- cały dzień twardo, gładko, niewielkie odsypy D- twardo, odsypy, tam gdzie słońce robiło się miękko, kartoflisko. Ludzi znikoma ilość w sumie prawie cały czas jeździłem z synem w dwójkę na kanapach, słońce super dzień. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Mitek napisał: Z Grimsona??? Kto to jest? Lepiej napisz dlaczego zacząłeś chodzenie na nartach od kroku łyżwowego? Dlatego, że jest dla nas zjazdowych naturalny czy jakieś inne powody? Pozdro Jeżdżenie,nie chodzenie,bo ciężko chodzić łyżwą,no chyba że pod stromiznę. Tak łyżwowanie ,to był kiedyś naturalny etap nauki na zjazdowych ,ale jak się przekonałem trochę odmienny,my zazwyczaj dwukrok używamy. Łyżwą jazda to wolność,a że młodzieńcze lata od dzieciaka na łyżwach spędzałem nie tylko na lodowiskach,ale i po górkach jeżdżąc,to wybór był taki nie inny. Klasykiem też zamierzam,bo Góry Sowie za oknem. Moja bratanica którą za łepka nauczyłem na łyżwach jeździć powiedziała, że biegówki fajne ,ale zjazdówki lepsze,brak andrealinki,ale ona klasyk zaczynała. Edytowane 3 godziny temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, Edwin napisał: Jeżdżenie,nie chodzenie,bo ciężko chodzić łyżwą,no chyba że pod stromiznę. Tak łyżwowanie ,to był kiedyś naturalny etap nauki na zjazdowych ,ale jak się przekonałem trochę odmienny,my zazwyczaj dwukrok używamy. Łyżwą jazda to wolność,a że młodzieńcze lata od dzieciaka na łyżwach spędzałem nie tylko na lodowiskach,ale i po górkach jeżdżąc,to wybór był taki nie inny. Klasykiem też zamierzam,bo Góry Sowie za oknem. Moja bratanica którą za łepka nauczyłem na łyżwach jeździć powiedziała, że biegówki fajne ,ale zjazdówki lepsze,brak andrealinki,ale ona klasyk zaczynała. Adrenalina zaczyna się jak jest śnieg zmrożony i bardziej stromy zjazd i do tego inni narciarze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Edwin napisał: Mitek proszę Cię. Cytaty z Grismona 😁😁 piłeś? nie pisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 35 minut temu, brachol napisał: Warun: A - od rana twardo, potem w górnej części kartoflisko, ale niewielkie. B - na górze od początku miękko i kartoflisko potem muldy takie z pół metra, generalnie najgorsze warunki, w środkowej części ok, dół też muldy C- cały dzień twardo, gładko, niewielkie odsypy D- twardo, odsypy, tam gdzie słońce robiło się miękko, kartoflisko. Ludzi znikoma ilość w sumie prawie cały czas jeździłem z synem w dwójkę na kanapach, słońce super dzień. elegancko, CG kusi na wpadnięcie z samego rana w sobotę lub niedzielę. jedne z najlepszych nartowań są w marcu rano, bo: - jasno już o 6 - twardo - pusto - śpiewające ptaki na pustym stoku robią niesamowitą robotę - aż chce się żyć Poniżej foto z CG z 22.03.2025, pierwsza fotka z 7.50 [orczyk odpalili o 7.30 dla klubu sportowego]: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, grimson napisał: elegancko, CG kusi na wpadnięcie z samego rana w sobotę lub niedzielę. jedne z najlepszych nartowań są w marcu rano, bo: - jasno już o 6 - twardo - pusto - śpiewające ptaki na pustym stoku robią niesamowitą robotę - aż chce się żyć Poniżej foto z CG z 22.03.2025, pierwsza fotka z 7.50 [orczyk odpalili o 7.30 dla klubu sportowego]: To wbijaj do Harrachowa , podobna odległość.Nauczysz mnie na krechę jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Edwin napisał: To wbijaj do Harrachowa , podobna odległość.Nauczysz mnie na krechę jeździć. wolę cebuliony zostawić u rodaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 27 minut temu, grimson napisał: wolę cebuliony zostawić u rodaka. Szkoda. Myślałem, że w końcu zobaczę jak forumowy zapierdalacz jeździ na nartach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Edwin napisał: Szkoda. Myślałem, że w końcu zobaczę jak forumowy zapierdalacz jeździ na nartach.. ja nie jestem zapierdalaczem, ja doskonalę jazdę na wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu W Harrachowie trasa czarna, jedna ze stromszych w Czechach możesz się wykazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi