star Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 (edytowane) Waham się https://www.decathlon.pl/p/buty-narciarskie-meskie-wedze-fr-500-flex-100/_/R-p-328735?mc=8604148&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-shopp_ts-bra_f-cv_o-roas_xx-brand-css&gad_source=1&gbraid=0AAAAADqDdfecfq1ZuY_zb4WXha1siopGF&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zsdiFEqaXiH6YF9Gxv1L5sq6N7m30EltRBDScdEWLMxRrUsu2f8GVhoC7kMQAvD_BwE a https://www.decathlon.pl/p/buty-narciarskie-meskie-rossignol-alias-80-flex-80/_/R-p-X8820152?mc=8820152&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-shopp_ts-bra_f-cv_o-roas_xx-brand-css&gad_source=1&gbraid=0AAAAADqDdfecfq1ZuY_zb4WXha1siopGF&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zuShZe2VwXmzLC3YqGswFEjhpQ3D6UgSxtX5SrJCmQqQKPHZ8CoFnRoCSN8QAvD_BwE co sądzicie. Urodziłem się w poprzednim wieku, dokładnie w poniedziałek. Na nartach jeździłem na Gubałówce. Narty mam ale w innym mieście, buty podobnie. A wszyscy radza aby zacząć od butów to zaczynam. Potrzebuje butów na wyjazd na górę Kamieńsk... tam spotkam się... nie z Bogiem, a z człowiekiem i jego córką. Cóż więcej. Filmik z jazdy już dałem, trzeba tylko go poszukać. Pomożecie? PS mam już skarpetki, ciepłe są bo wełniane, kolor czarno zielony. Edit czasem skręcam. Pytanie do osób doświadczonych przez Boga i ludzi, czy te pierwsze mają opcję pinową czy ją dobrze widzę? Jednak się chyba nie łączy ech... https://goldsport.pl/module/ph_simpleblog/module-ph_simpleblog-single?sb_category=narciarstwo&rewrite=buty-narciarskie-a-kompatybilnosc-z-wiazaniami Edytowane 12 Lutego 2025 przez star 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 Też widzę. Pierwszy komentarz w opiniach - ciekawe co autor ma na myśli, dalsze komentarze tez są dwuznaczne (zwłaszcza te po francusku tłumaczone przez googla): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2025 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 16 minut temu, zając napisał: Też widzę. Pierwszy komentarz w opiniach - ciekawe co autor ma na myśli, dalsze komentarze tez są dwuznaczne (zwłaszcza te po francusku tłumaczone przez googla): Dobrze się składa bo ja umiem po francusku… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2025 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 Od słów do czynu. Byłem w deca. Założyłem skarpetki. Butów nie było. Ale doradziłem. Młodej z ojcem. Rossi szare z kożuszkiem. Przypasowały. Będę szukał dalej. Butów uniwersalnych tech+alpine czyli takich co nie ma. Święty Graal. Ale kupiłem tani merynos bluzkę za stówkę. Szybko robią się dziury ale chodzę po nocy kto mnie będzie oglądał. W legginsach nawet lepiej wywietrzniki. Skarpetki jedwabne też kupiłem, bo nogi puchną. Smar toko. Kilka stówek poszło się paść. Butów dalej szukam. W Łodzi mamy goldsport, w Annecy był też sklep gdzie narty kiedyś kupiłem muszę przejrzeć https://www.snowleader.com/magasin-annecy?gad_source=1&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD4GT_CHblYwPut3pRjKtdIJWViz-&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zl-Vgdg67JhV_MqXdcjPWj7tP4PT0qIK-Aq5VOlrsLo65Dt6xtsZfBoCLHgQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 5 minut temu, star napisał: Byłem w deca. to straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2025 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 1 minutę temu, Jan napisał: to straszne Masz jakąś traumę o której chcesz nam opowiedzieć, wal śmiało, grupa ci pomoże... i nie wyrywaj zdań z kontekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Lutego 2025 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 (edytowane) A może skromnie ale z klasą https://www.bogner.com/en-pl/p/bogner-helsinki-x-bond-007-high-boots-with-spikes/244-6434-Z173-001.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PL-EN_PLA_Brand-Generic_BOGNER-FIRE&utm_agid=170662662162&utm_term=&utm_creative=&utm_device=c&utm_placement=&gad_source=1&gbraid=0AAAAA9kd9ZUyIz9aSyNvHNoyxjhL1nvAh&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zinCBZ2ALAZXki_TLju1CaXyp_5i3REieWRC9twnbOKGIVbWBx28CxoCpHUQAvD_BwE ps przy okazji można trochę wiedzy łyknąć https://www.switchbacktravel.com/info/backcountry-ski-bindings-tech-vs-frame Edytowane 12 Lutego 2025 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego 2025 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 (edytowane) To nie jest takie proste https://skiteam.pl/artykuly/grip-walk-co-to-jest-do-jakich-wiazan-pasuje-b417.html a już chciałem kupować https://ski24.pl/buty-narciarskie-meskie/30031-31449-buty-narciarskie-meskie-head-kore-130-rs-z-grip-walk-skitourowe-freeride-2023.html moze wiązania mnc? Nie znam. Było w temacie https://www.skionline.pl/forum/topic/28667-buty-freetour-i-iso-9523/ Edytowane 13 Lutego 2025 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 16 godzin temu, star napisał: Założyłem skarpetki. Butów nie było. A co tam, też se wyrwę z kontekstu 😀 schodząc do wiadomego poziomu. To jakieś święto, że skarpetki założyłeś? Bez butów? Może na skionlinie więcej turowców? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 Może takie? BUTY TIGARD 130-CAPULET OLIVE-FLUO ORANGE - Skalnik tylko może warto poczekać na jakąś przecenę pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego 2025 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 2 godziny temu, Chertan napisał: A co tam, też se wyrwę z kontekstu 😀 schodząc do wiadomego poziomu. To jakieś święto, że skarpetki założyłeś? Bez butów? Może na skionlinie więcej turowców? Ja nie szukałem na początki skiturowych ale się wciągnąłem w uniwersalne. Buty, nie skarpetki. A skarpetki noszę nawet do sandałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 Teraz, star napisał: A skarpetki noszę nawet do sandałów. To chyba się już do Ciebie więcej nie odezwę, a fuj! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 1 godzinę temu, star napisał: Ja nie szukałem na początki skiturowych ale się wciągnąłem w uniwersalne. Buty, nie skarpetki. A skarpetki noszę nawet do sandałów. Do japonek też? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 1 godzinę temu, brachol napisał: Do japonek też? są na rynku: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 3 godziny temu, star napisał: Ja nie szukałem na początki skiturowych ale się wciągnąłem w uniwersalne. Buty, nie skarpetki. A skarpetki noszę nawet do sandałów. Pamiętam że parę ładnych latek temu jedna osoba wtedy znajoma, teraz już nie bardzo robiła podobną rozkminę i nic specjalnie z tego nie wyszło. Ale czasy się zmieniają, gdzieś tam w Madonnie przy gondolce mignął mi chyba w zeszłym sezonie jakiś plakat reklamowy takiego buta uniwersalnego firmowany znanym nazwiskiem, ale nie umiem sobie przypomnieć (cena zwalała z nóg bo sprawdziłam, więc nie przywiązałam wagi żeby zapamiętać)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 On 2/12/2025 at 2:31 PM, star said: Potrzebuje butów na wyjazd na górę Kamieńsk... tam spotkam się... nie z Bogiem, a z człowiekiem i jego córką. Tak z ciekawości a co tam będziecie robić? Bo na sankach to ciężko w narciarskich butach zjeżdżać i chodzić nie wygodnie też. Tą całą infrastrukturę to powinni tam zostawić już na zawsze a przed wjazdem postawić tablicę upamiętniającą. Z adnotacją, że tak wygląda zarządzanie biznesem w państwowych spółkach. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego 2025 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 (edytowane) 9 minut temu, arturzx napisał: Tak z ciekawości a co tam będziecie robić? Bo na sankach to ciężko w narciarskich butach zjeżdżać i chodzić nie wygodnie też. Tą całą infrastrukturę to powinni tam zostawić już na zawsze a przed wjazdem postawić tablicę upamiętniającą. Z adnotacją, że tak wygląda zarządzanie biznesem w państwowych spółkach. Ostatnio SzymeQ uczył mnie skrętu przez oparcie rąk na nodze, a ja w zamian ustawiłem slalom z kijków dla jego córy. Potem coś zjedliśmy, coś pogadaliśmy, miło było. PS mam sentyment do tego miejsca bywałem tam 10 dni w sezonie. Edytowane 13 Lutego 2025 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 19 minut temu, arturzx napisał: Tak z ciekawości a co tam będziecie robić? Bo na sankach to ciężko w narciarskich butach zjeżdżać i chodzić nie wygodnie też. Tą całą infrastrukturę to powinni tam zostawić już na zawsze a przed wjazdem postawić tablicę upamiętniającą. Z adnotacją, że tak wygląda zarządzanie biznesem w państwowych spółkach. Można zupełnie praktyczniej Kamieńsk ogarnąć i robić grubą kasę. Mianowicie zadaszyć i mamy super stoczek halowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 (edytowane) 15 minutes ago, star said: mam sentyment do tego miejsca bywałem tam 10 dni w sezonie Ja też. To tam pierwszy raz miałem narty na nogach i zaliczałem pierwsze gleby. Niestety to były końcówki funkcjonowania tego miejsca w pełnym wymiarze, później z wypiekami na twarzy czekałem na otwarcie którego się nie doczekiwałem, a teraz już tylko zajrzę na stronę pary raze w zimie by z uśmiechem przeczytać o otwarciu sezonu (na trasie 3) a za tydzień o zamknięciu z powodu odwilży 😄 Ogólnie tak się zastanawiam i nie wierzę, że da się tak takim miejscem tak zarządzać tylko z powodu nieudolności, to musi być robione z premedytacją. Tylko do czego PGE potrzebne jest trzymanie tego? 2015: Edytowane 13 Lutego 2025 przez arturzx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 (edytowane) 3 godziny temu, zając napisał: Pamiętam że parę ładnych latek temu jedna osoba wtedy znajoma, teraz już nie bardzo robiła podobną rozkminę i nic specjalnie z tego nie wyszło. Ale czasy się zmieniają, gdzieś tam w Madonnie przy gondolce mignął mi chyba w zeszłym sezonie jakiś plakat reklamowy takiego buta uniwersalnego firmowany znanym nazwiskiem, ale nie umiem sobie przypomnieć (cena zwalała z nóg bo sprawdziłam, więc nie przywiązałam wagi żeby zapamiętać)... Teraz mi się przypomniało, że w zeszłym sezonie widziałem reklamy takich butów do wszystkiego, to chyba była Scarpa. O takie właśnie: 4-QUATTRO PRO - hybrid ski boot all mountain | SCARPA Edytowane 13 Lutego 2025 przez brachol 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 W dniu 12.02.2025 o 14:31, star napisał: Edit czasem skręcam. skoro czasem skręcasz, to większość czasu jedziesz na wprost. To ja szanuję, jak głosił napis na kamizelkach jednej z polskich szkółek narciarskich w Madonnie "skręcają tylko tchórze". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi