star Posted February 11 Author Share Posted February 11 (edited) Godzinę temu, kordiankw napisał: Czy fakt mieszkania w sąsiedztwie kogoś znanego, czyni tę osobę również znaną? Tak tylko pytam, bo wielokrotne przypominanie tego, nie spowoduje, że tak się stanie. Tu piszemy o fajnych, nie znanych, choć może się nie wyklucza;-) Jak będziesz przebywał pośród fajnych ludzi, ńikt nie zauważy, że nie jesteś fajny, nie chce cię urazić. Choć pośród dobrych narciarzy jak będziesz kaleczył, to wszyscy wychwycą cię na stoku, nie chcę cię urazić. PS. To raczej szukanie historii. Jak ktoś ci umrze może też ci się tak zrobi, ale nie życzę ci tego, bo nie chcę cię urazić. Babcia opowiadała, że była sąsiadką Dymszy, a nie wiedziałem gdzie mieszkała, tak łącząc fakty, wiem już. Edited February 11 by star Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 11 Author Share Posted February 11 53 minuty temu, Lexi napisał: Najważniejszy jest upór...jak będziesz słuchał dzień w dzień Stonsów to w końcu i do Ciebie ustawi się kolejka po autografy.. 🙂 Jak staniesz na końcu kolejki, ale się przypadkiem odwrócisz, to może następni zaczną je brać od ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted February 11 Share Posted February 11 16 minut temu, star napisał: Tu piszemy o fajnych, nie znanych, choć może się nie wyklucza;-) Jak będziesz przebywał pośród fajnych ludzi, ńikt nie zauważy, że nie jesteś fajny, nie chce cię urazić. Choć pośród dobrych narciarzy jak będziesz kaleczył, to wszyscy wychwycą cię na stoku, nie chcę cię urazić. PS. To raczej szukanie historii. Jak ktoś ci umrze może też ci się tak zrobi, ale nie życzę ci tego, bo nie chcę cię urazić. Babcia opowiadała, że była sąsiadką Dymszy, a nie wiedziałem gdzie mieszkała, tak łącząc fakty, wiem już. A Dymsza jeździł na nartach? Nie wiem, pytam. Fajny chłop był, ale czy był ⛷️, oto jest pytanie 🙋. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 11 Share Posted February 11 6 minut temu, star napisał: Jak staniesz na końcu kolejki, ale się przypadkiem odwrócisz, to może następni zaczną je brać od ciebie. Ja wcale nie mam parcia na dawanie autografów ani nawet na prezydenturę ..napewno bym sie podpisywał z błędem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 11 Author Share Posted February 11 (edited) Godzinę temu, kordiankw napisał: A Dymsza jeździł na nartach? Nie wiem, pytam. Fajny chłop był, ale czy był ⛷️, oto jest pytanie 🙋. Jak nie jak tak https://www.historiaposzukaj.pl/wiedza,historiomat,1920,historiomat_narty_i_narciarstwo_w_ii_rzeczypospolitej.html?u=os_czasu.html choć ponoć narty gubił, przewinąłem... Edited February 11 by star Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted February 11 Share Posted February 11 2 minuty temu, star napisał: Jak nie jak tak https://www.historiaposzukaj.pl/wiedza,historiomat,1920,historiomat_narty_i_narciarstwo_w_ii_rzeczypospolitej.html?u=os_czasu.html Pytanie było prowokacyjne, film „Sportowiec mimo woli” pamiętam, ale byłem pewien, że sprawnie uda ci się wygooglować. Bez urazy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 11 Author Share Posted February 11 (edited) 1 minutę temu, kordiankw napisał: Pytanie było prowokacyjne, film „Sportowiec mimo woli” pamiętam, ale byłem pewien, że sprawnie uda ci się wygooglować. Bez urazy. Mnie nie tak łatwo urazić. Nawet mimo woli. Ja nie znałem filmu. Widzisz, bawiąc uczyć. Edited February 11 by star Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 14 Author Share Posted February 14 Teraz nowy temat slang narciarski https://wspinanie.pl/2024/02/slownik-wspinaczkowy-cz-1-ruchy-i-techniki-wspinaczkowe/?_gl=1*1nalrib*_gcl_au*MTE5MzAxMDY1OC4xNzAzMTkyODgy https://forum.wspinanie.pl/read.php?7,717831 nic mi nie przychodzi do głowy... same separacje, angulacje, inklinacje, a po polsku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted February 14 Share Posted February 14 14 minut temu, star napisał: Teraz nowy temat slang narciarski https://wspinanie.pl/2024/02/slownik-wspinaczkowy-cz-1-ruchy-i-techniki-wspinaczkowe/?_gl=1*1nalrib*_gcl_au*MTE5MzAxMDY1OC4xNzAzMTkyODgy https://forum.wspinanie.pl/read.php?7,717831 nic mi nie przychodzi do głowy... same separacje, angulacje, inklinacje, a po polsku? U Jouberta (a raczej tkumacza) było bardzo ładne słowo na angulacje - nawis. Dobrze oddaje tą pozycje czy też ruch a w dodatku jest po polsku. Podobnie -wyprzedzenie zamiast poźniejszej antycypacji. Niestety przegrały z wszechobecnymi anglomakaronizmami... ;-( 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 14 Author Share Posted February 14 Godzinę temu, mig napisał: U Jouberta (a raczej tkumacza) było bardzo ładne słowo na angulacje - nawis. Dobrze oddaje tą pozycje czy też ruch a w dodatku jest po polsku. Podobnie -wyprzedzenie zamiast poźniejszej antycypacji. Niestety przegrały z wszechobecnymi anglomakaronizmami... ;-( Podoba mi się też kurde... balans. Destynacja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) 2 godziny temu, star napisał: Podoba mi się też kurde... balans. Destynacja... Wszędzie te destylacje... 😉 Edited February 14 by mig 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted February 14 Share Posted February 14 10 minut temu, mig napisał: Wszędzie te destylacje... 😉 i ejagulacje 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted February 14 Share Posted February 14 Godzinę temu, Jan napisał: i ejagulacje Chyba ejakulacje 🤣 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted February 14 Share Posted February 14 4 minuty temu, kordiankw napisał: Chyba ejakulacje 🤣 to gratulacje 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted February 14 Share Posted February 14 gibon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 14 Author Share Posted February 14 (edited) 10 godzin temu, Kubis napisał: gibon Bażant i foka https://www.rmf24.pl/raporty/raport-szkolka-narciarska/slowniczek a podoba mi się melepeta, miękiszon (tu aspiruję) także kamikadze boski wiatr klasyk to parapet i boazeria Edited February 14 by star 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 15 Author Share Posted February 15 (edited) Jest beton i kasza… https://drytooling.com.pl/serwis/art/humor/147-slang-wspinaczkowy dupozjazd uniwersalny ceprostrada czołówka i lampa znaczą co innego deska piździ Piąty lawinowy - Okres w którym lawiny zapierdalają pod górę. Edited February 15 by star Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted February 15 Share Posted February 15 dodałbym jeszcze idiom "chuja widać" 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted February 15 Share Posted February 15 2 godziny temu, Kubis napisał: dodałbym jeszcze idiom "chuja widać" "biala ciemnosc" 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 15 Share Posted February 15 3 godziny temu, Kubis napisał: dodałbym jeszcze idiom "chuja widać" ..czyli że samiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 15 Share Posted February 15 3 minuty temu, Lexi napisał: ..czyli że samiec A to teraz nie można wybrać? Nie stygmatyzuj... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted February 15 Share Posted February 15 31 minut temu, brachol napisał: A to teraz nie można wybrać? Nie stygmatyzuj... Od kiedy samiec to stygmatyzacja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted February 15 Share Posted February 15 przypominam... idiom 😉 a i kolejny - płaskie światło 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 15 Share Posted February 15 17 minut temu, Chertan napisał: Od kiedy samiec to stygmatyzacja? Nie samiec tyko wskazanie jednoznaczne płci. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 15 Share Posted February 15 .. pomroczność jasna.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts