zaszybki Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Witam. Bez łańcuchów się obędzie? Pozdrawiam Na podjazd i zjazd po czeskiej stronie przełęczy wystarczą zimówki, w Pecu droga "czarna";) A przetarcia w miejscach takich jak "garby" w poprzek stoków, na dole na Javorze też trochę, nie są groźne dla nart, widać po prostu, ze niewiele śniegu było, a po dzisiejszych opadach myślę że wszelkie ubytki znikną w Pecu jest ok, lepiej niż w Janskich moim zdaniem, ale jednak Spindlerovy nie ma sobie równych w czeskich Karkonoszach jesli chodzi o długość i charakter tras przynajmniej dla mnie;) Użytkownik zaszybki edytował ten post 20 grudzień 2008 - 23:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Na podjazd i zjazd po czeskiej stronie przełęczy wystarczą zimówki, w Pecu droga "czarna";) A przetarcia w miejscach takich jak "garby" w poprzek stoków, na dole na Javorze też trochę, nie są groźne dla nart, widać po prostu, ze niewiele śniegu było, a po dzisiejszych opadach myślę że wszelkie ubytki znikną w Pecu jest ok, lepiej niż w Janskich moim zdaniem, ale jednak Spindlerovy nie ma sobie równych w czeskich Karkonoszach jesli chodzi o długość i charakter tras przynajmniej dla mnie;) nie trafiłes na to ze nie chodziły wyciagi tylko hramovka Jak nie było netu to czesto tak bwało warunki super tylko wiatr niweczył cały wyjazd nic nie chodziło Pozdrawiam Jarek i życze super warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 nie trafiłes na to ze nie chodziły wyciagi tylko hramovka Jak nie było netu to czesto tak bwało warunki super tylko wiatr niweczył cały wyjazd nic nie chodziło Pozdrawiam Jarek i życze super warunków Gorzej trafiłem;) w tamtym roku jechałem z Poznania rano do Szpindla, na miejscu padał deszcz, kupilismy karnety, zjechalismy z niedzwiedzia 2 razy, woda ciekła mi po nogach:( sprzedalem karnety, 600 koron w plecy + paliwo i czas... na pogode nie masz wpływu, wiec czasem takie smutne akcje sie zdarzaja wszedzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Okres świąteczno-sylwestrowy jest w Pec-u (jak w w wielu miejscach) horrorem. Bezpłatny parking jest zapchany przez osoby przyjeżdżające do hoteli i pensjonatów. W najlepszym razie pozostaje płatny parking o którym piszesz i 1,5 km drałowania pod górę. Ja sobie ten okres w ogóle odpuszczam. Jutro jadę do Pec-a i następne szusowanie po nowym roku. Nie wiem jak bedzie teraz, ale wczoraj byłem ok.9.20 na parkingu górnym, przy Javorze i mniej więcej 1/3 miejsc było wolnych, jak będziesz później nie ma szans, jak kiedyś tez trafiłem na zamkniętą drogę do góry, to zostawiłem auto na skrzyżowaniu pod chyba jakimś sklepem? czy restauracją? nie pamietam co to jest, a jak idziesz na piechote, to po lewej stronie ok. 200-300 m od skrzyżowania jest mały talerzyk, za jakies 20 koron możesz sie wciagnac, i przejechac przez las na stok Javora I, nie trzeba dymać 1 km:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ceny mniejsze W Czechach jest drożej ogólnie Jak 3os kanapa to moze Cerny Dul Ale jak ma być taniej to może Mlady Buky, ale to bardziej na wschód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A Ci jest -hihi Jest w hotelu Horizont , tor saneczkowy jest , dyskoteka i kręgle też i to w kilku miejscach! I cztery nocne trasy. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Wczoraj (wtorek 03.03.2009) byłem w Pecu na nocnej jeździe (17.30-21:00). Otwarty - oświetlony był lewy stok na Jaworze i działał jeden orczyk (na zmianę raz lewy, raz prawy). Warunki śniegowe w miarę dobre jak na panujące warunki atmosferyczne. Śnieg bardzo mokry i ciężki. Stok raczej nie był ratrakowany przed nocną jazdą, choć nie jestem tego na 100% pewien (wilgotność śniegu powodowała, że już 15 minut po przejeździe ratraku, który jechał na inny stok nie było śladu po zrobionym przez niego kawałku sztruksu) Tempratura + 1. Padający deszcz i gęsta mgła (widocznośc w goglach zerowa). Ludzi niewiele - kolejek praktycznie nie było, a te które się pojawiały spowodowane były jedynie trzykrotną awarią orczyka i koniecznością jego zmiany (z prawego na lewy). Wyjazd w pełni udany - warto czasami potrenować w takich ciężkich i mokrych warunkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askakaska Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witajcie mimo, ze od poczatku sezonu w Pecu, w cenniku znajdowala sie informacja, ze glowny sezon trwac bedzie az do 29 marca, i nadal taka informacja sie tam znajduje, to na stronie SkiPec jest juz informacja, ze od 16 marca jezdzic bedziemy po cenach pozasezonowych:). Czyli w przypadku Peca calodzienny karnet bedzie kosztowal 100 koron mniej:). A dla tych co znaja dobrze czeski mam prosbe, czy ktos to przetlumaczy: "Parkovi¹tì pro jednodenní náv¹tìvníky je zdarma vèetnì veèerního ly¾ování" niby to z leksza zrozumiale, ale nie do konca ;p Czy to mam rozumiec tak? ze w cenie karnetu na nocna jazde, parkowanie w tym dniu (czyli jednodniowi narciarze;p) jest za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Czy ktoś się orientuje do kiedy w Pecu są wieczorne? Wiem tylko że sa od piątku do niedzieli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wueres Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Wg holidayinfo.cz w Pecu można już jeździć... Ma ktoś możliwość zweryfikowania tej informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Wg holidayinfo.cz w Pecu można już jeździć... (...) Zajrzałem pod ten adres, ale póki co jedyne czym można tam pojeździć (i to w obie strony ) to wyciąg krzesełkowy ... ...Chyba, że czegoś się nie doszukałem :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wueres Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Zajrzałem pod ten adres, ale póki co jedyne czym można tam pojeździć (i to w obie strony ) to wyciąg krzesełkowy ... ...Chyba, że czegoś się nie doszukałem :confused: Obyś się mylił ale prawdopodobnie zasugerowałem się kamerkami, m.in. na skipec.com i postem 1/2prokrzyśka dot. Janskich (tam otwierają górę na weekend, podobno...). Mój błąd Pardon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Nie ma za co przepraszać - jak na to popatrzyłem to tez się rozochociłem, ale po tym jeździć jeszcze się nie da. Ale niech sypie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Po 45 cm śniegu dałoby się już zjechać, tylko Pepiki nie wpuszczą. W Szklarskiej niby chodzi pierwsze krzesło i pewnie gość z obsługi by przymknął oko (gdyby mu dać na flaszkę) że ktoś wchodzi z nartami. Ja chyba zaatakuję do Janskich, choćby po to żeby wypić piwo na 1300 na śniegu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wueres Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Ja chyba zaatakuję do Janskich, choćby po to żeby wypić piwo na 1300 na śniegu.. Jeśli możesz, daj znać, kiedy będziesz jechał, a w każdym razie - wrzuć relację po powrocie. Pozdrawiam, J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 YouTube - Snowjam - Pec Pod Sn??kou Fajne skoki i muzyczka też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Hej. Jeśli chodzi o szkółki to nie mam doświadczenia,ale rok temu jak byliśmy to córka była na takim przedszkolu narciarskim zaraz obok stoku Javor-to chyba była szkólka :www.happyhill.cz. Do restauracji chodziliśmy do Hospody na Peci na narożniku jak na Velká Úpa się jedzie było ok polecam.Pozostałe szkółki masz tu:http://www.skipec.co...kola.php?lang=7. Cennik tu:http://www.skipec.co...p?lang=7&ro=1,a pensjonatów masz tam dużooo...np:http://www.turistapec.cz/. Pozdrawiam p.s I jak pojedziesz koniecznie napisz jak było:) Użytkownik Nordic78 edytował ten post 21 grudzień 2009 - 23:47 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 mam pytanie.czy w Pecu mozna wykupic karnety punktowe zamiast czasowych i jesli tak to jak to wyglada cenowo? Co prawda w Pecu ostatni raz byłem kilka lat temu , nie przypominam sobie jednak by funkcjonowały tam karnety punktowe. Nie sądzę również by coś w tej mierze się zmieniło .http://www.czechy.pl...pod_Snezkou.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 1 jazda 40 Kè 40 Kè 5 jazd 200 Kè 200 Kè dotyczy dorosłych jaki i dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spad Napisano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 dzieki za info i mam jeszcze jedno pytanie.bo zauwazylam ze sa karnety np od 12 od 13 i od 14.do ktorej godziny one obowiazuja?czy one nie obejmuja jazdy wieczornej?jesli nie to do ktorej mozna na nich jezdzic? Do końca jazdy dziennej, czyli do 16.00. Jazdy nocne to osobne karnety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 natomiast parking przy głównym wyciągu jest bezpłatny ( ale trzeba posiadać karnet jednodniowy za który zwracają kaucje przy wyjeździe). W lutym wracamy do Peca. Pozdrawiam Potwierdzam! Ma to zapobiegać odsprzedawaniu karnetów (system - jezdze od rana do południa , kończę odsprzedaję karnet- wychodzi taniej), podobno dotyczy to tylko polaków. Uwaga seniorzy, powyżej 65 lat mogą jezdzić w Pecu za 100 koron cz. przez cały dzień, korzystać z bezpłatnego parkingu (jak wyżej) Jesli jest ktoś z Jeleniej G. lub okolicy proponuje wspólne wyjazdy. Proszę o wiadomosc na PW. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arky Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam serdecznie. Pilne pytanie: jechał ktoś może ostatnio przez Przełęcz Okraj? Jakie warunki na drodze? Z góry b. dziękuję za info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackW Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Właśnie wróciłem z trzydniowego wypadu w Karkonosze, mieszkaliśmy w Mysłakowicach, codziennie inny ośrodek, w poniedziałek zaczęliśmy od Pecu, jeździliśmy na krześle, czarna trasa oblodzona i wyślizgana, raz zjechałem, potem czerwoną, miejscami dość wyślizgane, ale było ok, mało ludzi, za to na Jaworze tworzyły się kolejki (przynajmniej około 11 i 16). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 był ktoś może w ostatnich dniach w Pecu, a jeszcze precyzyjniej na Javorze? A może jeszcze precyzyjniej - czy można liczyć na wieczorną jazdę w najbliższą niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Byłem dzisiaj . Jawor w b. dobrym stanie. Snieg ziarnisty , male nierównosci , miejscami do 10 cm. Snieg szybki. Kolejki do wyciągu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi