Skocz do zawartości

Tyrol - Serfaus-Fiss-Ladis

SkiForum

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dodane grafiki

Dałby radę gdyby zgubił tylko jedna nartę.
Znam uczucie, na mniej stromiej górce zjechałem pół drogi na plecach.

W SFL jest sporo stromych i wymagających tras. Chyba najtrudniejsza to jest Direttisima (nie dość, że stromo to stok południowy i póki nie zmięknie to czasem jest walka o przeżycie), po drugiej stronie Adlerpiste - jak dobrze wywieje to i lodowo i kamieniście. Krótka ale stroma jest też Extrem. W sumie w ON jest 18 czarnych "oficjalnych tras" - chyba "najczarniejszy" duży ośrodek jaki znam (28 km czarnych na 198 km - 14%)

Pozdro

Wiesiek

• 1 rok później...

Termin 9-14 luty. Wiem, że szczyt sezonu itd. ale nie miałem wyjście (ferie syna). Będę mieszkał w Prutz i tu pytanie o dojazd do poszczególnych miejscowości. Najbliżej wydaje się Ladis. Jak wyglada sprawa z parkowaniem? Ktoś pisał wcześniej o płatnych parkingach.Do Serfaus rozumiem tylko do parkingu przy stacji metra (też płatny)? Chciałbym każdorazowo być z samego rano na otwarcie wyciągów. Z tego co udało mi się sprawdzić skibus jeździ nie za często i obawiam się w drodze powrotnej o "załapanie się" na wolne miejsca. Będę Wam wdzięczny za wszelkie wskazówki związane z jazdą w tym rejonie! 

Jak wyglada sprawa z parkowaniem? Ktoś pisał wcześniej o płatnych parkingach.Do Serfaus rozumiem tylko do parkingu przy stacji metra (też płatny)? Chciałbym każdorazowo być z samego rano na otwarcie wyciągów.

W zeszłym roku na pewno darmowy był parking w Fiss pod gondolą Waldbahn. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 5 lat później...
Godzinę temu, Gabrik napisał:

Jeśli ktoś był, to jak oceniacie trudność tras czerwonych w tym ośrodku. Raczej w stronę bordowego, czy granatowego? Ogólnie jak on się ma np do Isghl?

Ewentualnie Isghl (Samnaun). Dla osób słabiej jeżdżących ma sens, czy raczej trasy są mocno wymagające?

Cześć

Wszystko zależy od warunków. 

Pozdro