Gabrik Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 2 godziny temu, .Beata. napisał: No dzisiaj warun bardzo dobry. Popołudniowa lampa i temperatura na idealnym plusie. Generalnie równo, z miejscami jak stół. Trasa dobra dla początkujących 😉 Pozdro! Mi już pozostało tylko w czwartek podjechać i zmierzyć finalne 2 modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 31 minut temu, Gabrik napisał: Mi już pozostało tylko w czwartek podjechać i zmierzyć finalne 2 modele. Bierz czerwone 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 10 godzin temu, Gabrik napisał: Mi już pozostało tylko w czwartek podjechać i zmierzyć finalne 2 modele. Czyli nowy wątek już na dniach 😁 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrik Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 12 godzin temu, .Beata. napisał: Bierz czerwone 😉 Ach kobiety, potraficie nas na koszty naciągnąć 😉 2 godziny temu, zając napisał: Czyli nowy wątek już na dniach 😁 Bankowo 😀 i zawiązuję grupę, pod nic nie mówiąca nazwą " Zaskoczmy siebie i innych" , licząc, że @.Beata. będzie pierwszym członkiem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted April 13, 2022 Author Share Posted April 13, 2022 ...no może nie członkiem 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrik Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 1 godzinę temu, .Beata. napisał: ...no może nie członkiem 😉 Nie brnę dalej 😀... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted August 15, 2022 Author Share Posted August 15, 2022 Czy jeszcze ktoś coś? Czy to tylko ja walczę…? Gdzie ta grupa…? Gdzie te członki…? Gdzie te czerwonawe rolki…? 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted September 28, 2022 Share Posted September 28, 2022 Może się przyda komuś: 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 Jest nowa porcja szybkich podpowiedzi - efektywne odepchnięcie: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamaG Posted January 14 Share Posted January 14 W dniu 15.08.2022 o 21:43, .Beata. napisał: Czy jeszcze ktoś coś? Czy to tylko ja walczę…? Gdzie ta grupa…? Gdzie te członki…? Gdzie te czerwonawe rolki…? Zając, jakie masz gustowne sznurówki 😍 Przed chwilą mnie olśniło, że szukam dziury w całym, zamiast się wziąć i coś zrobić 😖 Kombinuje jak koń pod górę, kupić nartorolki takie czy s..akie... A w domu leżą zwyczajne rolki i się kurzą... Dość... Postanowiłam zacząć na tym co mam, jak się nie połamię to może chociaż kondychy trochę zrobię. Zając i pozostali rolkarze czy jeździcie z kijkami na rolkach? Na filmikach jeżdżą z kijkami, zastanawiam się czy to pomaga czy przeszkadza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted January 14 Share Posted January 14 🙂 sznurówki to chyba Beata ma takie gustowne 😉 Ja nie jeżdżę z kijkami, ponieważ nie traktuję tej rozrywki jako ćwiczenia pod narty tylko po prostu jako jazdę rekreacyjną na rolkach gdzie kijki są zupełnie zbędne. Generalnie jest tak ciepło, że śmiało można śmigać, jedyny problem to ścieżki w parkach czy w terenach zadrzewionych bo mają sporo brudu (resztki liści) i wilgoci, więc trzeba uważać lub znaleźć dobrą miejscówkę z suchym i w miarę czystym asfaltem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamaG Posted January 14 Share Posted January 14 Przepraszam, faktycznie to Beata😁, pomroczność mnie ogarnęła jakaś. Właśnie zebrałam grupę wsparcia-dwóch synów, i lecimy rolkowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamaG Posted January 17 Share Posted January 17 Pogoda ze mnie drwi ewidentnie 🥺 jak oddałam narty do serwisowania to był śnieg po kolana, jak odebrałam to stopniał... Jak się teraz na rolki najaralam to mi pada ciągle... Jak żyć? 😳 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted January 17 Share Posted January 17 Na rolkach uczyłem się jazdy jako dorosły już człowiek. Próbowałem dla stabilności jeździć z wózkiem dziecięcym. Nawet uczynna, sąsiadka dzwoniła do mojej żony, z informacją, co to wyprawiam (wózek był oczywiście pusty). Miałem problem z równowagą. Dopiero gdy wziąłem kijki narciarskie w dłonie, jak ręką odjął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted January 18 Share Posted January 18 12 godzin temu, moruniek napisał: Na rolkach uczyłem się jazdy jako dorosły już człowiek. Próbowałem dla stabilności jeździć z wózkiem dziecięcym. Nawet uczynna, sąsiadka dzwoniła do mojej żony, z informacją, co to wyprawiam (wózek był oczywiście pusty). Miałem problem z równowagą. Dopiero gdy wziąłem kijki narciarskie w dłonie, jak ręką odjął. Jak już umiesz po płaskim to teraz odstaw kijki i spróbuj jeździć po pumptracku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted January 18 Share Posted January 18 W dniu 14.01.2023 o 13:50, zając napisał: 🙂 sznurówki to chyba Beata ma takie gustowne 😉 Ja nie jeżdżę z kijkami, ponieważ nie traktuję tej rozrywki jako ćwiczenia pod narty tylko po prostu jako jazdę rekreacyjną na rolkach gdzie kijki są zupełnie zbędne. Generalnie jest tak ciepło, że śmiało można śmigać, jedyny problem to ścieżki w parkach czy w terenach zadrzewionych bo mają sporo brudu (resztki liści) i wilgoci, więc trzeba uważać lub znaleźć dobrą miejscówkę z suchym i w miarę czystym asfaltem. Pod narty najlepszy jest skatepark ale to bardzo trudne do nauki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted January 18 Share Posted January 18 1 minutę temu, Spiochu napisał: Jak już umiesz po płaskim to teraz odstaw kijki i spróbuj jeździć po pumptracku. To było jakieś 7 lat temu (chyba nawet więcej, jak ten czas leci). Teraz najwięcej frajdy sprawiają mi zjazdy o niewielkim nachyleniu, a mam takie 3 - 4 obok domu. Odnośnie pumptracku to wjechałem na niego kilka razy rowerem, na rolkach jeszcze nie czuję się na siłach (i pewnie już mi tak zostanie). Na tym moim, sporo osób się połamało, głównie próbując sił na hulajnogach. Teraz nawet wprowadzili zakaz jazdy na hulajnogach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted January 18 Share Posted January 18 5 minut temu, moruniek napisał: To było jakieś 7 lat temu (chyba nawet więcej, jak ten czas leci). Teraz najwięcej frajdy sprawiają mi zjazdy o niewielkim nachyleniu, a mam takie 3 - 4 obok domu. Odnośnie pumptracku to wjechałem na niego kilka razy rowerem, na rolkach jeszcze nie czuję się na siłach (i pewnie już mi tak zostanie). Na tym moim, sporo osób się połamało, głównie próbując sił na hulajnogach. Teraz nawet wprowadzili zakaz jazdy na hulajnogach. Mnie łatwiej ogarnąć na rolkach niż na rowerze. Pewne ryzyko jest ale takie zmienne nachylenie bardzo poprawia równowagę. Pod rolki lepsze są takie mniejsze pumptracki, nie wiem jaki masz w okolicy. Jeździłem kiedyś na specjalnym rolkowym to już jest mega. Co do bezpieczeństwa to zawsze rozgrzewka + kask + komplet solidnych ochraniaczy (nie takich fitnessowych) Przydatny też żółw na kręgosłup. Ja miałem jeden wypadek w skateparku, spadłem z 2 m na twarz. Wyglądałem jak po sparingu z M. Tysonem, ale poważniejszych konsekwencji chyba nie było. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted January 18 Share Posted January 18 5 minut temu, Spiochu napisał: Mnie łatwiej ogarnąć na rolkach niż na rowerze. Pewne ryzyko jest ale takie zmienne nachylenie bardzo poprawia równowagę. Pod rolki lepsze są takie mniejsze pumptracki, nie wiem jaki masz w okolicy. Jeździłem kiedyś na specjalnym rolkowym to już jest mega. Co do bezpieczeństwa to zawsze rozgrzewka + kask + komplet solidnych ochraniaczy (nie takich fitnessowych) Przydatny też żółw na kręgosłup. Ja miałem jeden wypadek w skateparku, spadłem z 2 m na twarz. Wyglądałem jak po sparingu z M. Tysonem, ale poważniejszych konsekwencji chyba nie było. Tu chyba najwięcej zdjęć. https://mazowszelokalnie.pl/budowa-placu-zabaw-morzyczynie-wloki-2-2/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted January 18 Share Posted January 18 3 minuty temu, moruniek napisał: Tu chyba najwięcej zdjęć. https://mazowszelokalnie.pl/budowa-placu-zabaw-morzyczynie-wloki-2-2/ Super to jest! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted January 18 Share Posted January 18 24 minuty temu, Spiochu napisał: Pod narty najlepszy jest skatepark ale to bardzo trudne do nauki. To skatepark czy pumptrack? Jakoś sobie nie umiem wyobrazić że skatepark najlepszy pod narty i to nie freestyle'owe (które urządzenia konkretnie lub jakie triki?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted January 18 Share Posted January 18 10 minut temu, zając napisał: To skatepark czy pumptrack? Jakoś sobie nie umiem wyobrazić że skatepark najlepszy pod narty i to nie freestyle'owe (które urządzenia konkretnie lub jakie triki?) Jedno i drugie. Każde urządzenie i trick. Jak potrafisz zjechać na rolkach z pionowej rampy to wjazd na ściankę na nartach to banał. Podobnie skoki, obroty, poręczy nie próbowałem ale również. Równowaga i czucie na rolkach musi być na dużo wyższym poziomie. Natomiast zwykła jazda po płaskim, poza kondycją niewiele daje. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted January 18 Share Posted January 18 23 minuty temu, moruniek napisał: Tu chyba najwięcej zdjęć. https://mazowszelokalnie.pl/budowa-placu-zabaw-morzyczynie-wloki-2-2/ Wygląda na dość niski więc dobry na rolki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts