Chertan Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Ja jutro rano, teraz jeszcze robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 1/3 u góry miękko (inwersja ich dopadła), dół fajnie twardy. Będzie pan zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 1/3 u góry miękko (inwersja ich dopadła), dół fajnie twardy. Będzie pan zadowolony W nocy ma być przymrozek, może stwardnieje. To przewężenie nie przeszkadza bardzo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 Przy 20 osobach na stoku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredowski Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Eh, gdybym nie był zdeklarowanym heterykiem. To dotyczylo treningu na final jeszcze musisz popracowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Przy 20 osobach na stoku? Jakie narty tym razem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 To dotyczylo treningu na final jeszcze musisz popracowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 Jakie narty tym razem? Niebieskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Yoss nagrales te 10 skretow na 10 do 14? Nie badz gogusiem, mozesz dac na priv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 W mojej galaktyce niedziela będzie pojutrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Niebieskie. Uff. Wreszcie spasowane do stroju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kontrrotacji staram się unikać, gorzej z a-framem i ześlizgiem. Na swoje usprawiedliwienie zaznaczę, że trasa na filmie ma jakieś ~35% nachylenia. Unikasz kontrrotacji, cwicz jazde frontalna. A-frame? rozpoczynaj skret od odchylenia kolana zamierzonego skretu. Zeslizg? za wczesnie zaczynasz skret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Naprawdę szacun, żeby tyle wyczytać z tego filmu (ja bym nie potrafił). Z Łukaszem, miałem przyjemność wspólnej jazdy, czego jak czego, ale jazdy siłowej to nie zaobserwowałem. Nie ma też w tej jeździe pędu - byle szybciej, bywa natomiast pieszczenie skrętów. Kazde za wczesne rozpoczecie skretu absorbuje korpus. Ca. 50kg nie da sie latwo manewrowac. "byle szybciej" to nie u mnie. Pieszczenie? Na stoku za zimno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MajkaW Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kazde za wczesne rozpoczecie skretu absorbuje korpus. Ca. 50kg nie da sie latwo manewrowac. "byle szybciej" to nie u mnie. Pieszczenie? Na stoku za zimno. sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kontrrotacji staram się unikać, gorzej z a-framem i ześlizgiem. Na swoje usprawiedliwienie zaznaczę, że trasa na filmie ma jakieś ~35% nachylenia. Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 U mnie Garmin pokazuje około 25% średnio, w połowie jest wypłaszczenie, więc w pewnych miejscach będzie sporo więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 21, 2020 Author Share Posted December 21, 2020 Film jest z dolnej ścianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Plywak Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. (1) wzdłuż kolei K2, po jego wschodniej stronie trasa niebieska o długości 835 m i szerokości 80–100 m oraz przewyższeniu 235 m. Średnie nachylenie trasy wynosi 28%; coś im się z tą niebieską pomyliło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyłyJa ciezkich skretow nie widze. Yoss jedzie swoim ulubionym sposobem, regularnie w b. zblizonych odstepach o czym swiadczy: sz, sz, sz, na sciance sz, sz, ... na plaskim sz, sz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Pomarańczę kolega Yoss goni, na Dynasstarach, w ramach Projektu nr 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Jakoś tam sezon rozpocząłem - niedziela z rana "Złoty groń" Istebna. 2H szkolenia i trochę jazdy. O warunkach się nie wypowiadam - jest śnieg są doskonałe. Organizacja pod kątem sanitarnym b. dobra. Połowa bramek wyłączona, bodajże 20--30 metrowe fartuchy dojazdowe na szerokość ok 1 m. Separatory przy kasach, ciągłe komunikaty o konieczności zasłaniania twarzy, obsługa kulturalnie dyscyplinująca zapominalskich. Większość ludzi jakoś tam samoistnie trzyma dystans. Niestety całkiem spora liczba prowokatorów - i to widać - ostentacyjnie odsłonięte twarze, pogaduchy w sporych grupach, jakieś piwko. W niedzielę także planuję sobie troszkę pojeździć w Istebnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Nikt sie nie bedzie znecal. Mam wrazenie, ze tak sie kiedys nauczyles, lubisz swoja jazde i bez wzgledu na podloze/dlugosc nart uprawiasz swoj wieloznaczny skret. Jezeli chcesz urozmaicic jazde, wprowadz dluzszy skret. Na tyle dlugi, zebys jadac po luku mogl kontrolowac swoja jazde tym samym rozpoznawac co w kazdym momencie 'od stop do glow' czynisz. Teorie masz jak przystoi na inteligentnego skiforumowicza wykuta na blaszke. Z tej blaszki bierz tylko tyle ile zrobisz! A-frame faktycznie rzuca sie w oczy. Moja rade znasz: odchylasz najpierw kolano wewnetrzne razem nim natychmiast pojdzie wewnetrzne ale odstep oczekiwany zostanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Z wariacji na temat długiego (o biodrze wiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next Page 7 of 19 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Narty w pandemii × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 Jakie narty tym razem? Niebieskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Yoss nagrales te 10 skretow na 10 do 14? Nie badz gogusiem, mozesz dac na priv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 W mojej galaktyce niedziela będzie pojutrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Niebieskie. Uff. Wreszcie spasowane do stroju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kontrrotacji staram się unikać, gorzej z a-framem i ześlizgiem. Na swoje usprawiedliwienie zaznaczę, że trasa na filmie ma jakieś ~35% nachylenia. Unikasz kontrrotacji, cwicz jazde frontalna. A-frame? rozpoczynaj skret od odchylenia kolana zamierzonego skretu. Zeslizg? za wczesnie zaczynasz skret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Naprawdę szacun, żeby tyle wyczytać z tego filmu (ja bym nie potrafił). Z Łukaszem, miałem przyjemność wspólnej jazdy, czego jak czego, ale jazdy siłowej to nie zaobserwowałem. Nie ma też w tej jeździe pędu - byle szybciej, bywa natomiast pieszczenie skrętów. Kazde za wczesne rozpoczecie skretu absorbuje korpus. Ca. 50kg nie da sie latwo manewrowac. "byle szybciej" to nie u mnie. Pieszczenie? Na stoku za zimno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MajkaW Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kazde za wczesne rozpoczecie skretu absorbuje korpus. Ca. 50kg nie da sie latwo manewrowac. "byle szybciej" to nie u mnie. Pieszczenie? Na stoku za zimno. sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kontrrotacji staram się unikać, gorzej z a-framem i ześlizgiem. Na swoje usprawiedliwienie zaznaczę, że trasa na filmie ma jakieś ~35% nachylenia. Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 U mnie Garmin pokazuje około 25% średnio, w połowie jest wypłaszczenie, więc w pewnych miejscach będzie sporo więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 21, 2020 Author Share Posted December 21, 2020 Film jest z dolnej ścianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Plywak Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. (1) wzdłuż kolei K2, po jego wschodniej stronie trasa niebieska o długości 835 m i szerokości 80–100 m oraz przewyższeniu 235 m. Średnie nachylenie trasy wynosi 28%; coś im się z tą niebieską pomyliło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyłyJa ciezkich skretow nie widze. Yoss jedzie swoim ulubionym sposobem, regularnie w b. zblizonych odstepach o czym swiadczy: sz, sz, sz, na sciance sz, sz, ... na plaskim sz, sz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Pomarańczę kolega Yoss goni, na Dynasstarach, w ramach Projektu nr 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Jakoś tam sezon rozpocząłem - niedziela z rana "Złoty groń" Istebna. 2H szkolenia i trochę jazdy. O warunkach się nie wypowiadam - jest śnieg są doskonałe. Organizacja pod kątem sanitarnym b. dobra. Połowa bramek wyłączona, bodajże 20--30 metrowe fartuchy dojazdowe na szerokość ok 1 m. Separatory przy kasach, ciągłe komunikaty o konieczności zasłaniania twarzy, obsługa kulturalnie dyscyplinująca zapominalskich. Większość ludzi jakoś tam samoistnie trzyma dystans. Niestety całkiem spora liczba prowokatorów - i to widać - ostentacyjnie odsłonięte twarze, pogaduchy w sporych grupach, jakieś piwko. W niedzielę także planuję sobie troszkę pojeździć w Istebnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Nikt sie nie bedzie znecal. Mam wrazenie, ze tak sie kiedys nauczyles, lubisz swoja jazde i bez wzgledu na podloze/dlugosc nart uprawiasz swoj wieloznaczny skret. Jezeli chcesz urozmaicic jazde, wprowadz dluzszy skret. Na tyle dlugi, zebys jadac po luku mogl kontrolowac swoja jazde tym samym rozpoznawac co w kazdym momencie 'od stop do glow' czynisz. Teorie masz jak przystoi na inteligentnego skiforumowicza wykuta na blaszke. Z tej blaszki bierz tylko tyle ile zrobisz! A-frame faktycznie rzuca sie w oczy. Moja rade znasz: odchylasz najpierw kolano wewnetrzne razem nim natychmiast pojdzie wewnetrzne ale odstep oczekiwany zostanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Z wariacji na temat długiego (o biodrze wiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next Page 7 of 19 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Narty w pandemii
fredowski Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Yoss nagrales te 10 skretow na 10 do 14? Nie badz gogusiem, mozesz dac na priv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 W mojej galaktyce niedziela będzie pojutrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Niebieskie. Uff. Wreszcie spasowane do stroju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kontrrotacji staram się unikać, gorzej z a-framem i ześlizgiem. Na swoje usprawiedliwienie zaznaczę, że trasa na filmie ma jakieś ~35% nachylenia. Unikasz kontrrotacji, cwicz jazde frontalna. A-frame? rozpoczynaj skret od odchylenia kolana zamierzonego skretu. Zeslizg? za wczesnie zaczynasz skret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Naprawdę szacun, żeby tyle wyczytać z tego filmu (ja bym nie potrafił). Z Łukaszem, miałem przyjemność wspólnej jazdy, czego jak czego, ale jazdy siłowej to nie zaobserwowałem. Nie ma też w tej jeździe pędu - byle szybciej, bywa natomiast pieszczenie skrętów. Kazde za wczesne rozpoczecie skretu absorbuje korpus. Ca. 50kg nie da sie latwo manewrowac. "byle szybciej" to nie u mnie. Pieszczenie? Na stoku za zimno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajkaW Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kazde za wczesne rozpoczecie skretu absorbuje korpus. Ca. 50kg nie da sie latwo manewrowac. "byle szybciej" to nie u mnie. Pieszczenie? Na stoku za zimno. sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kontrrotacji staram się unikać, gorzej z a-framem i ześlizgiem. Na swoje usprawiedliwienie zaznaczę, że trasa na filmie ma jakieś ~35% nachylenia. Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 U mnie Garmin pokazuje około 25% średnio, w połowie jest wypłaszczenie, więc w pewnych miejscach będzie sporo więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 21, 2020 Author Share Posted December 21, 2020 Film jest z dolnej ścianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Plywak Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. (1) wzdłuż kolei K2, po jego wschodniej stronie trasa niebieska o długości 835 m i szerokości 80–100 m oraz przewyższeniu 235 m. Średnie nachylenie trasy wynosi 28%; coś im się z tą niebieską pomyliło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyłyJa ciezkich skretow nie widze. Yoss jedzie swoim ulubionym sposobem, regularnie w b. zblizonych odstepach o czym swiadczy: sz, sz, sz, na sciance sz, sz, ... na plaskim sz, sz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Pomarańczę kolega Yoss goni, na Dynasstarach, w ramach Projektu nr 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Jakoś tam sezon rozpocząłem - niedziela z rana "Złoty groń" Istebna. 2H szkolenia i trochę jazdy. O warunkach się nie wypowiadam - jest śnieg są doskonałe. Organizacja pod kątem sanitarnym b. dobra. Połowa bramek wyłączona, bodajże 20--30 metrowe fartuchy dojazdowe na szerokość ok 1 m. Separatory przy kasach, ciągłe komunikaty o konieczności zasłaniania twarzy, obsługa kulturalnie dyscyplinująca zapominalskich. Większość ludzi jakoś tam samoistnie trzyma dystans. Niestety całkiem spora liczba prowokatorów - i to widać - ostentacyjnie odsłonięte twarze, pogaduchy w sporych grupach, jakieś piwko. W niedzielę także planuję sobie troszkę pojeździć w Istebnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Nikt sie nie bedzie znecal. Mam wrazenie, ze tak sie kiedys nauczyles, lubisz swoja jazde i bez wzgledu na podloze/dlugosc nart uprawiasz swoj wieloznaczny skret. Jezeli chcesz urozmaicic jazde, wprowadz dluzszy skret. Na tyle dlugi, zebys jadac po luku mogl kontrolowac swoja jazde tym samym rozpoznawac co w kazdym momencie 'od stop do glow' czynisz. Teorie masz jak przystoi na inteligentnego skiforumowicza wykuta na blaszke. Z tej blaszki bierz tylko tyle ile zrobisz! A-frame faktycznie rzuca sie w oczy. Moja rade znasz: odchylasz najpierw kolano wewnetrzne razem nim natychmiast pojdzie wewnetrzne ale odstep oczekiwany zostanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Z wariacji na temat długiego (o biodrze wiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next Page 7 of 19 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Narty w pandemii
star Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Kontrrotacji staram się unikać, gorzej z a-framem i ześlizgiem. Na swoje usprawiedliwienie zaznaczę, że trasa na filmie ma jakieś ~35% nachylenia. Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 U mnie Garmin pokazuje około 25% średnio, w połowie jest wypłaszczenie, więc w pewnych miejscach będzie sporo więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 21, 2020 Author Share Posted December 21, 2020 Film jest z dolnej ścianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Plywak Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. (1) wzdłuż kolei K2, po jego wschodniej stronie trasa niebieska o długości 835 m i szerokości 80–100 m oraz przewyższeniu 235 m. Średnie nachylenie trasy wynosi 28%; coś im się z tą niebieską pomyliło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyłyJa ciezkich skretow nie widze. Yoss jedzie swoim ulubionym sposobem, regularnie w b. zblizonych odstepach o czym swiadczy: sz, sz, sz, na sciance sz, sz, ... na plaskim sz, sz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Pomarańczę kolega Yoss goni, na Dynasstarach, w ramach Projektu nr 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Jakoś tam sezon rozpocząłem - niedziela z rana "Złoty groń" Istebna. 2H szkolenia i trochę jazdy. O warunkach się nie wypowiadam - jest śnieg są doskonałe. Organizacja pod kątem sanitarnym b. dobra. Połowa bramek wyłączona, bodajże 20--30 metrowe fartuchy dojazdowe na szerokość ok 1 m. Separatory przy kasach, ciągłe komunikaty o konieczności zasłaniania twarzy, obsługa kulturalnie dyscyplinująca zapominalskich. Większość ludzi jakoś tam samoistnie trzyma dystans. Niestety całkiem spora liczba prowokatorów - i to widać - ostentacyjnie odsłonięte twarze, pogaduchy w sporych grupach, jakieś piwko. W niedzielę także planuję sobie troszkę pojeździć w Istebnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Nikt sie nie bedzie znecal. Mam wrazenie, ze tak sie kiedys nauczyles, lubisz swoja jazde i bez wzgledu na podloze/dlugosc nart uprawiasz swoj wieloznaczny skret. Jezeli chcesz urozmaicic jazde, wprowadz dluzszy skret. Na tyle dlugi, zebys jadac po luku mogl kontrolowac swoja jazde tym samym rozpoznawac co w kazdym momencie 'od stop do glow' czynisz. Teorie masz jak przystoi na inteligentnego skiforumowicza wykuta na blaszke. Z tej blaszki bierz tylko tyle ile zrobisz! A-frame faktycznie rzuca sie w oczy. Moja rade znasz: odchylasz najpierw kolano wewnetrzne razem nim natychmiast pojdzie wewnetrzne ale odstep oczekiwany zostanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Z wariacji na temat długiego (o biodrze wiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next Page 7 of 19 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1 Go to topic listing
Chertan Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 U mnie Garmin pokazuje około 25% średnio, w połowie jest wypłaszczenie, więc w pewnych miejscach będzie sporo więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted December 21, 2020 Author Share Posted December 21, 2020 Film jest z dolnej ścianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plywak Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Średnie pewno mniejsze. A która to z tych tras: https://pl.wikipedia...Arena_Myślenice Pewno czerwona, wiec średnio 21%. (1) wzdłuż kolei K2, po jego wschodniej stronie trasa niebieska o długości 835 m i szerokości 80–100 m oraz przewyższeniu 235 m. Średnie nachylenie trasy wynosi 28%; coś im się z tą niebieską pomyliło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyłyJa ciezkich skretow nie widze. Yoss jedzie swoim ulubionym sposobem, regularnie w b. zblizonych odstepach o czym swiadczy: sz, sz, sz, na sciance sz, sz, ... na plaskim sz, sz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Pomarańczę kolega Yoss goni, na Dynasstarach, w ramach Projektu nr 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Jakoś tam sezon rozpocząłem - niedziela z rana "Złoty groń" Istebna. 2H szkolenia i trochę jazdy. O warunkach się nie wypowiadam - jest śnieg są doskonałe. Organizacja pod kątem sanitarnym b. dobra. Połowa bramek wyłączona, bodajże 20--30 metrowe fartuchy dojazdowe na szerokość ok 1 m. Separatory przy kasach, ciągłe komunikaty o konieczności zasłaniania twarzy, obsługa kulturalnie dyscyplinująca zapominalskich. Większość ludzi jakoś tam samoistnie trzyma dystans. Niestety całkiem spora liczba prowokatorów - i to widać - ostentacyjnie odsłonięte twarze, pogaduchy w sporych grupach, jakieś piwko. W niedzielę także planuję sobie troszkę pojeździć w Istebnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Nikt sie nie bedzie znecal. Mam wrazenie, ze tak sie kiedys nauczyles, lubisz swoja jazde i bez wzgledu na podloze/dlugosc nart uprawiasz swoj wieloznaczny skret. Jezeli chcesz urozmaicic jazde, wprowadz dluzszy skret. Na tyle dlugi, zebys jadac po luku mogl kontrolowac swoja jazde tym samym rozpoznawac co w kazdym momencie 'od stop do glow' czynisz. Teorie masz jak przystoi na inteligentnego skiforumowicza wykuta na blaszke. Z tej blaszki bierz tylko tyle ile zrobisz! A-frame faktycznie rzuca sie w oczy. Moja rade znasz: odchylasz najpierw kolano wewnetrzne razem nim natychmiast pojdzie wewnetrzne ale odstep oczekiwany zostanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Z wariacji na temat długiego (o biodrze wiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next Page 7 of 19 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1
fredowski Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 sądzę, że kamerka przeszkadzała, stąd takie "ciężkie" skręty. Kamerka na kaska najlepiej na kask znajomego. I proszę o śmig cięty. PS nie wiedziałam, że Myślenice ruszyłyJa ciezkich skretow nie widze. Yoss jedzie swoim ulubionym sposobem, regularnie w b. zblizonych odstepach o czym swiadczy: sz, sz, sz, na sciance sz, sz, ... na plaskim sz, sz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Załączone miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Cześć Ale ten pomarańczowy kolega na filmie to nie jest Yoss bo z tego co pamiętam to Yoss jednak jakoś tam umie jeździć a kolega raczej raczkuje. Pozdro Pomarańczę kolega Yoss goni, na Dynasstarach, w ramach Projektu nr 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam ..DUCH Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Jakoś tam sezon rozpocząłem - niedziela z rana "Złoty groń" Istebna. 2H szkolenia i trochę jazdy. O warunkach się nie wypowiadam - jest śnieg są doskonałe. Organizacja pod kątem sanitarnym b. dobra. Połowa bramek wyłączona, bodajże 20--30 metrowe fartuchy dojazdowe na szerokość ok 1 m. Separatory przy kasach, ciągłe komunikaty o konieczności zasłaniania twarzy, obsługa kulturalnie dyscyplinująca zapominalskich. Większość ludzi jakoś tam samoistnie trzyma dystans. Niestety całkiem spora liczba prowokatorów - i to widać - ostentacyjnie odsłonięte twarze, pogaduchy w sporych grupach, jakieś piwko. W niedzielę także planuję sobie troszkę pojeździć w Istebnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredowski Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dzisiaj dwie godzinki przed pracą. Młody zakosił mi sl-ki, wypadło na mastery. Ludzi mało, stok znośny. Halny zaczyna podmuchiwać. Taki filmik mam. Chaos i spinka przy nagraniu. I drugi zjazd na masterze. Tłumaczą się winni, można się znęcać. Nikt sie nie bedzie znecal. Mam wrazenie, ze tak sie kiedys nauczyles, lubisz swoja jazde i bez wzgledu na podloze/dlugosc nart uprawiasz swoj wieloznaczny skret. Jezeli chcesz urozmaicic jazde, wprowadz dluzszy skret. Na tyle dlugi, zebys jadac po luku mogl kontrolowac swoja jazde tym samym rozpoznawac co w kazdym momencie 'od stop do glow' czynisz. Teorie masz jak przystoi na inteligentnego skiforumowicza wykuta na blaszke. Z tej blaszki bierz tylko tyle ile zrobisz! A-frame faktycznie rzuca sie w oczy. Moja rade znasz: odchylasz najpierw kolano wewnetrzne razem nim natychmiast pojdzie wewnetrzne ale odstep oczekiwany zostanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 Z wariacji na temat długiego (o biodrze wiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts