Jump to content

Ski Arena Szrenica

Administrator
 Share

Recommended Posts

W dniu 10.01.2026 o 11:13, MarioJ napisał:

Planują. Zaraz będzie odwilż, to plany się jeszcze zmieni. 😉

plan się nie zmienia, odpalają Lolę w nadchodzącym tygodniu na pełnej długości. Oznacza to także, że ruszy Świąteczny Kamień.

image.thumb.png.25ca641f5a1aa00a78152273ac501338.png

Grimson przeżywasz to co roku. Jeszcze się nie nauczyłeś że szkoda czasu i uwagi na szklarską? Wytłumacz mi proszę ten Twój masochizm coroczny. Jakiej jeszcze trzeba zimy żeby tam coś działało?!

• Like 1
  • Haha 1

26 minut temu, mlesik napisał:

Grimson przeżywasz to co roku. Jeszcze się nie nauczyłeś że szkoda czasu i uwagi na szklarską? Wytłumacz mi proszę ten Twój masochizm coroczny. Jakiej jeszcze trzeba zimy żeby tam coś działało?!

w tym czasie co pisal @grimson te posty to już zapewne dojechał by autem do Austrii

• Haha 1

14 godzin temu, mlesik napisał:

zbieram afrykańskich szamanow , żeby odprawili w swoich chatkach czary, i w Szklarskiej spadło 5m białego.

Edited by grimson

Teraz, grimson napisał:

zbieram afrykańskich szmanów, żeby odprawili w swoich chatkach czary, i w Szklarskiej spadło 5m białego.

to będzie do maja alarm lawinowy i zakaz wstępu na tern KPN

• Like 1
  • Haha 1

Ja miałem 3 czy 4 lata pod rząd podejścia do szklarskiej w okolicach Trzech Króli. Za pierwszym razem śnieg był, mróz był i były pieruńskie kolejki. W następnych latach, śniegu brak. Także jechaliśmy niby do Szklarskiej a kończyliśmy tak że nocleg Szklarska a na narty na czeską stronę.

Ostatnio jeździłem w Szklarskiej 14.02.2021:

- czynna była Lola, Śnieżynka i Puchatek

- FIS przejezdny, ale oficjalnie wylaczony

- śniegu było sporo, szczegolnie w górnych partiach 

- trafilismy dobrą pogodę, bo lampa, mróz i bez wiatru 

ec56721d-3257-48a9-8116-d8f453c3b086.jpeg

a453a7a1-3acb-48a3-868e-8cb2f2e4fc90.jpeg

674be8b9-936b-47a2-85a6-876e082dec7f.jpeg

57f1ae23-7e85-4b93-b5d2-76deed1338c3.jpeg

• Like 2

43 minuty temu, grimson napisał:

W nocy spadło z 20cm białego, ratrak śmiga po Loli, a tu dalej brak deklaracji ze strony Ski Areny, kiedy odpalają Śnieżynkę i wspomnianą Lolę.

I to jest cała organizacja Ski Areny od wielu lat. Wszędzie się ogarnęli i jest śnieg, tylko w  Szklarskiej nie ma. Co za wredny klimat na Szrenicy panuje, uwziął się chyba 😉.

23 minuty temu, brachol napisał:

Można liczyć na weekend, zaczynają się ferie Opole, Wrocław i Szczecin

jak Dolny Śląsk startuje z feriami, i do tego Szklarska otworzy Lolę, to kolejka do Karkonosza w weekend min 15 min czekania. Nie, dziękuję.

9 minut temu, grimson napisał:

jak Dolny Śląsk startuje z feriami, i do tego Szklarska otworzy Lolę, to kolejka do Karkonosza w weekend min 15 min czekania. Nie, dziękuję.

szukasz pretekstu aby nie jechać na narty?

• Haha 1

Z komunikatu na FB nie wynika, żeby odpalili Świąteczny Kamień. Wniosek z tego taki, żeby zjechać Lola na całym dystansie, trzeba będzie cierpliwie wjechać najpierw dwoma sekcjami krzesła na Szrenicę (co zajmuje czystej jazdy 30 min), a dopiero potem można zjeżdżać Lola.

Przynajmniej z II sekcji na Szrenicę będzie można podziwiać krzaczory na FIS.

IMG_7717.jpeg

10 minut temu, grimson napisał:

Oficjalnie:

- jutro startuje Lola

- w niedzielę Śnieżynka

Biorąc pod uwagę start w ten weekend ferii w dolnośląskiem, prognozowana kolejka do Karkonosza to 20 min czekania.

Czyli tak jak podejrzewałem. Kolejki będą o ile nie odwołano rezerwacji.

9 minut temu, brachol napisał:

Czyli tak jak podejrzewałem. Kolejki będą o ile nie odwołano rezerwacji.

szkoda że opóźnili uruchomienie tych tras o tydzień. Celowałem wbić z familią do Szklarskiej na piątek-niedziela w ostatni weekend.

niestety rezerwacja w fajnym miejscu musiała pójść się paść.