yoss Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Cześc Jak to często między nami bywa mam zupełnie odmienne zdanie na ten temat. Pozdrowienia Własnie dlatego dodałem wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 230 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 18 23 40 17 Popularne dni 12 Mar 60 19 Maj 30 11 Mar 22 18 Maj 17 Top użytkownicy w tym temacie hammerh34d 18 odpowiedzi WojtekM 23 odpowiedzi star 40 odpowiedzi Rega 17 odpowiedzi Popularne dni 12 Mar 2020 60 odpowiedzi 19 Maj 2020 30 odpowiedzi 11 Mar 2020 22 odpowiedzi 18 Maj 2020 17 odpowiedzi Popularne posty WojtekM 8 Stycznia 2021 Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Dzięki. Dokładnie tak samo to postrzegam. Jak dostęp do muzy zrobił się dostępny to "w tył" odrobiłem lekcję i zobaczyłem co panowie pominęli serwując jakieś paronoiczne nurty zastępcze (typu rock symfoniczny). Ale największy zarzut mam do tego, że napisali "swoją" historię polskiego rocka. Z najwyższym trudem znalazły się tam jeszcze Janerka i Brygada Kryzys ale inne typu Śmierć Kliniczna czy Absurd zniknęły. Utwory z płyty Klausa Mitchoffa, chyba najmocniejszej antysystemowej wydanej rzeczy, pojawiały się sporadycznie i to akurat te które były poboczne i "niezbyt groźne". Innych za to nie grywano. Ja wiem, że to jest zwykły syf, paranoja, wiemJa wiem, że to jest zwykły syf, paranoja, wiemJa wiem, czego chcesz no i znowu się boję, wiemJa wiem, ze to jest zwykły syf, paranoja, wiemJa wiem, że ty chcesz by się lała krewLecz pytam się z ilu jeszcze sercTo figurole palą w głowęW końcu nie masz szansTo figur role pieprzą swojeW końcu nie masz szansŻadnych religii, zmartwieńŻadnych analiz, zmianTo figurole! -------------------- I najbardziej dołująca tytułowa Mamy dzień, mamy każdą nocMamy swoje sny i swoje drogiTak jak Ty rozglądamy sięChcemy znać ostatnią wersję prawdyGoni nas lukratywny wieprzI wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzyChować się, bo nadbiega tłumChyba, że ktoś chce się z tego pośmiaćWiele rąk i zbyt mało główO faszyzmie łatwo nic nie mówićWiele rąk i zbyt mało główI nigdy nie mów mi bzdur że to dla mnieO tylko nie to, o tylko nie toO tylko nie toNie nie nie nie nie nie nie nieKiedy już walniesz głową w dnoWszyscy chcą, by w końcu to się stałoKiedy już sparszywieją dniA Tobie krwią za długi przyjdzie płacićKiedy już będzie pełno krwiWtedy nie krzycz mi bzdur że to dla mnieO tylko nie to, o tylko nie toO tylko nie toNie nie nie nie nie nie nie nie Napiszę wprost - nienawidzę Panów Niedźwiedzkich and reszty za to kłamstwo, za ten fałsz, za ten zabieg na pamięci zbiorowej. Byli soft twarzami reżimu i cenzury. Żaden specjalny szacunek ani pamięć im się nie należy. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Dzięki. Dokładnie tak samo to postrzegam. Jak dostęp do muzy zrobił się dostępny to "w tył" odrobiłem lekcję i zobaczyłem co panowie pominęli serwując jakieś paronoiczne nurty zastępcze (typu rock symfoniczny). Ale największy zarzut mam do tego, że napisali "swoją" historię polskiego rocka. Z najwyższym trudem znalazły się tam jeszcze Janerka i Brygada Kryzys ale inne typu Śmierć Kliniczna czy Absurd zniknęły. Utwory z płyty Klausa Mitchoffa chyb Mitffocha:-) z pozdrowieniem ps. nie to żebym jakiegoś focha chciał strzelić;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Heh... Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli ktoś robi coś w ramach tego co mu wolno, to jest zły? Czy lepiej by było gdyby nic nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do sklasyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do skladyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Każdy dziennikarz muzyczny prowadzący autorskie audycje fałszuje obraz, bo pokazuje to co mu leży. Nie trzeba było ograniczać się do niedźwiecia. W Rozgłośni Harcerskiej leciał u Ryłki japoński punk rock i kapele z Jugosławii, a potem, w latach 90, pojawiły się kasety, na których było wszystko na świecie. Nie czuję się zmanipulowany przez Niedźwieckiego. Puszczał to co lubił i to co mógł, a ja i tak po latach słucham wszystkiego poza "czarną" muzyką i disco polo, z wskazaniem na ekstemalny metal i muzykę dawną, mam nawet jedną płytkę z napisem smooth jazz caffee i mnie nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Własnie dlatego dodałem wyjaśnienie. Szacun za zrozumienie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Tak oto megaloman pognębił mega(lo)melomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest! Nawiasem mówiąc, na szczęście, trochę tej nieznanej Ci historii, napisali inni np Lizut czy Księżyk. Szczególnie ten ostatni na tle omawianych Panów jest muzycznym erudytą. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Dzięki. Dokładnie tak samo to postrzegam. Jak dostęp do muzy zrobił się dostępny to "w tył" odrobiłem lekcję i zobaczyłem co panowie pominęli serwując jakieś paronoiczne nurty zastępcze (typu rock symfoniczny). Ale największy zarzut mam do tego, że napisali "swoją" historię polskiego rocka. Z najwyższym trudem znalazły się tam jeszcze Janerka i Brygada Kryzys ale inne typu Śmierć Kliniczna czy Absurd zniknęły. Utwory z płyty Klausa Mitchoffa, chyba najmocniejszej antysystemowej wydanej rzeczy, pojawiały się sporadycznie i to akurat te które były poboczne i "niezbyt groźne". Innych za to nie grywano. Ja wiem, że to jest zwykły syf, paranoja, wiemJa wiem, że to jest zwykły syf, paranoja, wiemJa wiem, czego chcesz no i znowu się boję, wiemJa wiem, ze to jest zwykły syf, paranoja, wiemJa wiem, że ty chcesz by się lała krewLecz pytam się z ilu jeszcze sercTo figurole palą w głowęW końcu nie masz szansTo figur role pieprzą swojeW końcu nie masz szansŻadnych religii, zmartwieńŻadnych analiz, zmianTo figurole! -------------------- I najbardziej dołująca tytułowa Mamy dzień, mamy każdą nocMamy swoje sny i swoje drogiTak jak Ty rozglądamy sięChcemy znać ostatnią wersję prawdyGoni nas lukratywny wieprzI wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzyChować się, bo nadbiega tłumChyba, że ktoś chce się z tego pośmiaćWiele rąk i zbyt mało główO faszyzmie łatwo nic nie mówićWiele rąk i zbyt mało główI nigdy nie mów mi bzdur że to dla mnieO tylko nie to, o tylko nie toO tylko nie toNie nie nie nie nie nie nie nieKiedy już walniesz głową w dnoWszyscy chcą, by w końcu to się stałoKiedy już sparszywieją dniA Tobie krwią za długi przyjdzie płacićKiedy już będzie pełno krwiWtedy nie krzycz mi bzdur że to dla mnieO tylko nie to, o tylko nie toO tylko nie toNie nie nie nie nie nie nie nie Napiszę wprost - nienawidzę Panów Niedźwiedzkich and reszty za to kłamstwo, za ten fałsz, za ten zabieg na pamięci zbiorowej. Byli soft twarzami reżimu i cenzury. Żaden specjalny szacunek ani pamięć im się nie należy. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Dzięki. Dokładnie tak samo to postrzegam. Jak dostęp do muzy zrobił się dostępny to "w tył" odrobiłem lekcję i zobaczyłem co panowie pominęli serwując jakieś paronoiczne nurty zastępcze (typu rock symfoniczny). Ale największy zarzut mam do tego, że napisali "swoją" historię polskiego rocka. Z najwyższym trudem znalazły się tam jeszcze Janerka i Brygada Kryzys ale inne typu Śmierć Kliniczna czy Absurd zniknęły. Utwory z płyty Klausa Mitchoffa chyb Mitffocha:-) z pozdrowieniem ps. nie to żebym jakiegoś focha chciał strzelić;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Heh... Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli ktoś robi coś w ramach tego co mu wolno, to jest zły? Czy lepiej by było gdyby nic nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do sklasyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do skladyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Każdy dziennikarz muzyczny prowadzący autorskie audycje fałszuje obraz, bo pokazuje to co mu leży. Nie trzeba było ograniczać się do niedźwiecia. W Rozgłośni Harcerskiej leciał u Ryłki japoński punk rock i kapele z Jugosławii, a potem, w latach 90, pojawiły się kasety, na których było wszystko na świecie. Nie czuję się zmanipulowany przez Niedźwieckiego. Puszczał to co lubił i to co mógł, a ja i tak po latach słucham wszystkiego poza "czarną" muzyką i disco polo, z wskazaniem na ekstemalny metal i muzykę dawną, mam nawet jedną płytkę z napisem smooth jazz caffee i mnie nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Własnie dlatego dodałem wyjaśnienie. Szacun za zrozumienie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Tak oto megaloman pognębił mega(lo)melomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest! Nawiasem mówiąc, na szczęście, trochę tej nieznanej Ci historii, napisali inni np Lizut czy Księżyk. Szczególnie ten ostatni na tle omawianych Panów jest muzycznym erudytą. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Dzięki. Dokładnie tak samo to postrzegam. Jak dostęp do muzy zrobił się dostępny to "w tył" odrobiłem lekcję i zobaczyłem co panowie pominęli serwując jakieś paronoiczne nurty zastępcze (typu rock symfoniczny). Ale największy zarzut mam do tego, że napisali "swoją" historię polskiego rocka. Z najwyższym trudem znalazły się tam jeszcze Janerka i Brygada Kryzys ale inne typu Śmierć Kliniczna czy Absurd zniknęły. Utwory z płyty Klausa Mitchoffa chyb Mitffocha:-) z pozdrowieniem ps. nie to żebym jakiegoś focha chciał strzelić;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Heh... Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli ktoś robi coś w ramach tego co mu wolno, to jest zły? Czy lepiej by było gdyby nic nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do sklasyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do skladyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Każdy dziennikarz muzyczny prowadzący autorskie audycje fałszuje obraz, bo pokazuje to co mu leży. Nie trzeba było ograniczać się do niedźwiecia. W Rozgłośni Harcerskiej leciał u Ryłki japoński punk rock i kapele z Jugosławii, a potem, w latach 90, pojawiły się kasety, na których było wszystko na świecie. Nie czuję się zmanipulowany przez Niedźwieckiego. Puszczał to co lubił i to co mógł, a ja i tak po latach słucham wszystkiego poza "czarną" muzyką i disco polo, z wskazaniem na ekstemalny metal i muzykę dawną, mam nawet jedną płytkę z napisem smooth jazz caffee i mnie nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Własnie dlatego dodałem wyjaśnienie. Szacun za zrozumienie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Tak oto megaloman pognębił mega(lo)melomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest! Nawiasem mówiąc, na szczęście, trochę tej nieznanej Ci historii, napisali inni np Lizut czy Księżyk. Szczególnie ten ostatni na tle omawianych Panów jest muzycznym erudytą. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Heh... Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli ktoś robi coś w ramach tego co mu wolno, to jest zły? Czy lepiej by było gdyby nic nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do sklasyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Powinien puszczac tylko miedzynarodowkę. Bylby jednoznaczny do skladyfikowania. Jakos nie chcial i stal sie kontrowersyjny...... A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Każdy dziennikarz muzyczny prowadzący autorskie audycje fałszuje obraz, bo pokazuje to co mu leży. Nie trzeba było ograniczać się do niedźwiecia. W Rozgłośni Harcerskiej leciał u Ryłki japoński punk rock i kapele z Jugosławii, a potem, w latach 90, pojawiły się kasety, na których było wszystko na świecie. Nie czuję się zmanipulowany przez Niedźwieckiego. Puszczał to co lubił i to co mógł, a ja i tak po latach słucham wszystkiego poza "czarną" muzyką i disco polo, z wskazaniem na ekstemalny metal i muzykę dawną, mam nawet jedną płytkę z napisem smooth jazz caffee i mnie nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Własnie dlatego dodałem wyjaśnienie. Szacun za zrozumienie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Tak oto megaloman pognębił mega(lo)melomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest! Nawiasem mówiąc, na szczęście, trochę tej nieznanej Ci historii, napisali inni np Lizut czy Księżyk. Szczególnie ten ostatni na tle omawianych Panów jest muzycznym erudytą. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hammerh34d Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Każdy dziennikarz muzyczny prowadzący autorskie audycje fałszuje obraz, bo pokazuje to co mu leży. Nie trzeba było ograniczać się do niedźwiecia. W Rozgłośni Harcerskiej leciał u Ryłki japoński punk rock i kapele z Jugosławii, a potem, w latach 90, pojawiły się kasety, na których było wszystko na świecie. Nie czuję się zmanipulowany przez Niedźwieckiego. Puszczał to co lubił i to co mógł, a ja i tak po latach słucham wszystkiego poza "czarną" muzyką i disco polo, z wskazaniem na ekstemalny metal i muzykę dawną, mam nawet jedną płytkę z napisem smooth jazz caffee i mnie nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Własnie dlatego dodałem wyjaśnienie. Szacun za zrozumienie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Tak oto megaloman pognębił mega(lo)melomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest! Nawiasem mówiąc, na szczęście, trochę tej nieznanej Ci historii, napisali inni np Lizut czy Księżyk. Szczególnie ten ostatni na tle omawianych Panów jest muzycznym erudytą. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Tak oto megaloman pognębił mega(lo)melomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest! Nawiasem mówiąc, na szczęście, trochę tej nieznanej Ci historii, napisali inni np Lizut czy Księżyk. Szczególnie ten ostatni na tle omawianych Panów jest muzycznym erudytą. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Dopisałeś sobie historię, która Ci pasuje. Moja żona akurat zna te kapele i wie o co chodzi z tamtych czasów. Pisanie, że goście Ci coś zamknęli, "stworzyli własną historię" itd. to totalne przegięcie!\ Znasz lepszą swoją to napisz! Cenię Cię ale czasami Twoja megalomania zaczyna być wkurwiająca. Pozdrowienia Tak oto megaloman pognębił mega(lo)melomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest! Nawiasem mówiąc, na szczęście, trochę tej nieznanej Ci historii, napisali inni np Lizut czy Księżyk. Szczególnie ten ostatni na tle omawianych Panów jest muzycznym erudytą. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Tak oto megaloman pognębił megalomelomana. Ha ha ha. Ale ponieważ w temacie muzy to JA (tak JA) jestem tu najmądrzejszy to Twoje zdanie mam gdzieś. Bo i tak wiem jak jest. Pozdro Wiesiek Cześć Ale kora opada.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=TzXM8YWc-yI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 PIERDOLISZ WUJOCIE. Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Tymczasem Bielszy Odcień Bluesa Jana Chojnackiego już też wypadł z Trójki. Teraz tylko na radiu Baobab będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A może mu nie kazali??? Aby była jasność w tamtym systemie (i obecnym) masa ludzi robi tego co się od nich oczekuje. Np teraz ludzie PR produkujący hejt na zlecenie takich czy innych rządzących. Mój żal w kwestii wymienionych panów wynika z tego, że jestem maniakiem muzycznym. Boli mnie, że historia została tak a nie inaczej napisana. Był wtedy jakiś ruch koncertowy więc pamiętam jeszcze trochę te niszowe zespoły. Ale jak tacy jak ja wymrą to zniknie bezpowrotnie. Mówi się, że historię piszą zwycięzcy. Tu jest odwrotnie w pamięci zostało tylko to co zostało przesiane przez system. Interesujące... Oglądałem kiedyś benefis Niedźwiedzkiego, byłem ciekaw czy coś się zająknie o tym co "przegapili". Znajdzie choć trochę miejsca dla tych zapomnianych niepokornych. Choć troszkę - symbolicznie. Gdzie tam! A ponieważ po tylu latach, u dojrzałego mężczyzny, chyba powinna być refleksja historyczna to uznałem go za zakłamany relikt czasów minionych. Niezależnie, że i on i jego koledzy prezentowali dobry poziom warsztatu, elokwencji, kultury osobistej itd. Należy oddzielić poziom osobisty od tego co zrobili. A jak napisałem zafałszowali nasz obraz polskiej i światowej muzy. O ile to drugie było łatwe do odkręcenia to pierwszego już się nie poprawi... Pozdro Wiesiek Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej?
robertdr Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://img5.demotyw..._zl7pkx_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja mam do nich żal bo nie puszczali w ogóle Euro Disco. Byliśmy odcięci od tej muzyki, cała młodość spieprzona. Trauma mi pozostała do dzisiaj.A italo disco? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Rzadko się z Tobą zgadzam, ale teraz w 100%. Oczekiwać, że jedna stacja muzyczna pokryje 100% gustów jest zwyczajnie śmieszne. Tak jakby RMF i ZET pokrywały . Tymczasem Trójka grała zawsze to, co aktualnie można znaleźć na listach wszech czasów Rolling Stone, czy New Musical Express. Czyli to nie tylko gusta naszych krajowych redaktorów, ale generalnie światowe. Czy się komuś podoba, czy nie. No, ale użytkownik Wujot zupełnie. całkowicie i totalnie nie zna się na muzyce, więc wypisuje takie historie. Proponuję przeczytać, ze zrozumieniem to co napisałem. Zasadniczy żal mam o zafałszowanie obrazu polskiej muzy rockowej. Za grywanie jednych (uładzonych) i nie grywanie innych. Wtedy nie było nieograniczonego dostępu do całości twórczości. Ludzie mogli słuchać tylko i wyłącznie to co im redaktor puszczał. I takiego Brylewskiego zasadniczo nie puszczał. Ani nic ostrzejszego Janerki (z Klausa M). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej?
hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A teraz leci to, co się dobrze sprzedaje -to jeszcze gorsza sytuacja, bo cenzury nie ma, a z radia leci głównie kupa. Znaczy jak dla mnie. O telewizji lepiej nie mówić w ogóle, znaczy o takiej muzycznej, bo "publicznej" nie ogladam od lat. Jeśli nie puszczali ostrzejszych tekstów, to widocznie mieli powody. Pamiętam kawałek Maanam "Simple story" który był na indeksie. I kawałek był na liście trójki, zamiast niego Niedźwieć puszczał zagrywlę perkusyjną z "to tylko tango"... Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. A przez internet to oferta jest gigantyczna. Naprawdę dostęp do świetnej muzy jest nieograniczony. Z życiem koncertowym też jest bardzo dobrze. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Maciej S Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.youtube....h?v=nzCXZRUPJhc https://www.facebook...547391389228485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerh34d Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Raczej masz słaby przegląd. Wielcy (ZET, RMF) lecą z bardzo krótkiego line up i to jest kupa o której wspomniałeś (choć jak widać słuchaczom to pasi). Ale są stacje jakoś inaczej sformatowane np Antyradio, u nas we Wro RAM gra naprawdę znakomity autorski wybór. [...] Co do drugiej części Twojej wypowiedzi 100% trafne. Ale skoro czegoś (lub kogoś) z jakiś względów nie puszczali to chyba napisali taką a nie inną "dozwoloną" historię??? I o to mi chodziło, o prawdziwą historię. I dokładnie o tym napisałem. Co do antyradia: słucham czasem. Sorry, ale takiego np. Anaal Nathrak czy nawet Meshuggah tam nie słyszałem, Sinsaenum tym bardziej... Mógłbym godzinami wymieniać. Owszem, czasem leci Incubus. Kamaaan. Co do historii: robili co mogli, a nie mogli wszystkiego. Zapytam jeszcze raz: czy lepiej, że robili co mogli, czy gdyby nie robili nic?... Anyway... Trójka mnie wychowała, karmiła muzyką i słowem, może i selektywnie dobranym, ale na dobrym poziomie. I to tym "kolaborantom" to zawdzięczam. A jeśli ktoś oczekuje, że radio w warunkach cenzury będzie szło pod prąd... Sorry, ale naiwny jest. Ten kto się postawi - poleci. Przyjdą inni, zwykle gorsi. Taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olioli Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Trójka też mnie wychowała, ale taki Kaczkowski to już mnie drażni. Non stop to samo gra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerh34d Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olioli Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To nie słuchaj Mnie trujka drażni, więc z bólem, ale przestałem słuchać. Lepiej tak niż co dzień się denerwować słysząc co z niej zrobiono. No dlatego słucham coraz mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
WojtekM Napisano 25 Marca 2020 Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 https://www.onet.pl/...v6etsc,681c1dfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi