Mitek Napisano 41 minut temu Udostępnij Napisano 41 minut temu 4 minuty temu, Spiochu napisał: To kociecko nie wystarczy? Przecież to teraz modne wśród lewaków. 1 minutę temu, a_senior napisał: I Ty, stary kawaler, to piszesz. To nie jest stary kawaler. Stary kawaler sugeruje pewien wybór w tu niestety nieudacznictwo ogólne dało efekt w postaci braku możliwości sensownej reprodukcji. Nawet z kotem nie da rady. Zbyt odległe pokrewieństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 39 minut temu Udostępnij Napisano 39 minut temu 16 minut temu, tomkly napisał: Mam nadzieję, że nie masz na myśli przykładowo tej inwestycji: https://zdm.waw.pl/aktualnosci/zegnamy-tunel-pod-ul-marszalkowska/ Nie podejmuję się cytować to co mówią o tym moi warszawscy kumple ze środowiska brydżowego, pomimo że jest po godzinie 22. 😏 Cześć Tego tuneliku akurat mi szkoda ale ma on takie znacznie dla miasta, że nawet nie wiedziałem, że go likwidują. Powaga. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 39 minut temu Udostępnij Napisano 39 minut temu 1 minutę temu, Mitek napisał: To nie jest stary kawaler. Stary kawaler sugeruje pewien wybór w tu niestety nieudacznictwo ogólne dało efekt w postaci braku możliwości sensownej reprodukcji. Nawet z kotem nie da rady. Zbyt odległe pokrewieństwo. Teraz jest 8 milionów singli w Polsce. Na pewno sami nieudacznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 37 minut temu Udostępnij Napisano 37 minut temu (edytowane) 2 minuty temu, Spiochu napisał: Teraz jest 8 milionów singli w Polsce. Na pewno sami nieudacznicy. Cóż, to jest raczej oczywiste, że ewolucyjnie słabi. Ale spora część ma szanse - ty 3-5% może. Próbuj, ale nie rokuję. Edytowane 35 minut temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 35 minut temu Udostępnij Napisano 35 minut temu 6 minut temu, Spiochu napisał: Nie mój wybór. ich tak. Wiesz jak to jest, każdy jest kowalem własnego losu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 34 minuty temu Udostępnij Napisano 34 minuty temu Teraz, Mitek napisał: Cóż, to jest raczej oczywiste, że ewolucyjnie słabi. Ale spora część ma szanse - ty 3-5% może. Próbuj, ale nie rokuję. To wasze geny - też wyginą. Tylko że 1-2 pokolenia później. Kto stworzył tak wspaniały system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 31 minut temu Udostępnij Napisano 31 minut temu Teraz, a_senior napisał: Wiesz jak to jest, każdy jest kowalem własnego losu. Wysyłanym przymusowo na front ukraińcom też byś to powiedział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 minut temu Udostępnij Napisano 30 minut temu Teraz, Spiochu napisał: To wasze geny - też wyginą. Tylko że 1-2 pokolenia później. Kto stworzył tak wspaniały system? Nasze geny jak na razie trwają i mają się dobrze a twoich już praktycznie nie ma, jak podobnym tobie mędrców. Czy wyginą za dwa czy trzy pokolenia - nie wiem ale mają szansę przetrwać - twoje nie - może stąd to wieczne wkurwienie. A systemu nikt nie tworzył, ewolucja jest procesem ślepym i bezkierunkowym. Po prostu lepsi przetrwają a gorsi giną i ... koniec. Jedyna sensowna i obiektywna miara wartości. I nie masz co gdybać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu 5 minut temu, Mitek napisał: Nasze geny jak na razie trwają i mają się dobrze a twoich już praktycznie nie ma, jak podobnym tobie mędrców. Czy wyginą za dwa czy trzy pokolenia - nie wiem ale mają szansę przetrwać - twoje nie - może stąd to wieczne wkurwienie. To jest jego biologiczne wkurwienie, którego nawet świadomie nie kontroluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu 2 minuty temu, Mitek napisał: Nasze geny jak na razie trwają i mają się dobrze a twoich już praktycznie nie ma, jak podobnym tobie mędrców. Czy wyginą za dwa czy trzy pokolenia - nie wiem ale mają szansę przetrwać - twoje nie - może stąd to wieczne wkurwienie. A systemu nikt nie tworzył, ewolucja jest procesem ślepym i bezkierunkowym. Po prostu lepsi przetrwają a gorsi giną i ... koniec. Jedyna sensowna i obiektywna miara wartości. I nie masz co gdybać. Nie ma już tych lepszych. Zastąpią nas muzułamanie albo hindusi. Nasze społeczeństwo znika w bardzo szybkim tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 23 minuty temu Udostępnij Napisano 23 minuty temu 5 minut temu, Spiochu napisał: Wysyłanym przymusowo na front ukraińcom też byś to powiedział? Na szczęście nie muszę im nic mówić, bo żyje w wolnej Polsce póki co. I Tobię to mogę powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 21 minut temu Udostępnij Napisano 21 minut temu Teraz, a_senior napisał: Na szczęście nie muszę im nic mówić, bo żyje w wolnej Polsce póki co. I Tobię to mogę powiedzieć. To w wolnej polsce mam mniej wiecej taki sam wybor. Z ta roznica ze moge oposcic polske. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu 3 minuty temu, MarioJ napisał: To jest jego biologiczne wkurwienie, którego nawet świadomie nie kontroluje. Nie kontrolujesz to wypisywania głupot. Niesety w przyszłości zastąpią cię jeszcze głupsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 minut temu Udostępnij Napisano 17 minut temu 1 godzinę temu, Spiochu napisał: Dotarłem do tych lewackich badań na które się powoływał mario. https://www.wroclaw.pl/komunikacja/galeria/kompleksowe-badania-ruchu-we-wroclawiu-2024,p,1 Podejrzewam że i tak są mocno naciągane ale nawet przyjmując że to realne dane Wrocław + Gminy sąsiednie: Samochód 771 000 - 63,8% Zbiorkom 336 600 - 27,8 % Rower i hulajnogi 101 000 - 8,4 % Razem 1208,6 Pieszych pominałem bo nikt nie porusza sie pieszo na duze odleglosci. Po Wroclawiu jezdzi tez masa osob z poza najblizszych gmin, zazwyczaj przyjechali samochodem. Można też zauważyć, że pomimo usilnych starań miasta by utrudnić życie kierowcom i potężnych inwestycji w zbiorkom ruch samochodowy wzrósł, a zbiorkomem się nie zmienił. Warto dodadać, że na zbiorkom Wrocław wydaje ok. 1 MLD zł rocznie, to prawie 2x więcej niż na utrzymanie dróg. (Wpływy z biletów to marginalne 20-kilka mln zł) A tutaj ilewacka metodologia badań: Normalnie jestem jasnowidzem. 😉 Oczywiście że podróżne pieszych się liczą. To są dojścia do pracy, pójście do sklepu. Mój sąsiada na kilometr jedzie autem do sklepu, a ja idę na pieszo. Razem samochód ma 40% podróży, jak te wszystkie słupki tam się policzy. Ty manipulujesz po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 17 minut temu Udostępnij Napisano 17 minut temu Teraz, Spiochu napisał: To w wolnej polsce mam mniej wiecej taki sam wybor. Z ta roznica ze moge oposcic polske. E tam. Masz wybór. Zakręć się koło jakiejś ładnej i mądrej panny. Czasem takie połączenie jest możlwe. Ja znalazłem. 🙂 Ożeń się z nią albo zostań w związku partnerskim i zróbcie sobie dzieci. Pożyj trochę i wtedy będziesz miał większe możliwości oceniania siebie, innych i całego świata. Pomijając to, że zapewne, o ile nie będziesz miał pecha, zaczniesz z większym optymizmem podchodzić do ludzi. I siebie samego też. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 minut temu Udostępnij Napisano 15 minut temu Teraz, MarioJ napisał: Oczywiście że podróżne pieszych się liczą. To są dojścia do pracy, pójście do sklepu. Mój sąsiada na kilometr jedzie autem do sklepu, a ja idę na pieszo. Razem samochód ma 40% podróży, jak te wszystkie słupki tam się policzy. Ty manipulujesz po swojemu. Taki niebinarny sąsiada?? Też chodzę z buta do sklepu ale to nie są rzadne podróże po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 10 minut temu Udostępnij Napisano 10 minut temu 10 minut temu, Spiochu napisał: Z ta roznica ze moge oposcic polske. Co cię powstrzymuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 minut temu Udostępnij Napisano 10 minut temu 1 minutę temu, a_senior napisał: E tam. Masz wybór. Zakręć się koło jakiejś ładnej i mądrej panny. Czasem takie połączenie jest możlwe. Ja znalazłem. 🙂 Ożeń się z nią albo zostań w związku partnerskim i zróbcie sobie dzieci. Pożyj trochę i wtedy będziesz miał większe możliwości oceniania siebie, innych i całego świata. Pomijając to, że zapewne, o ile nie będziesz miał pecha, zaczniesz z większym optymizmem podchodzić do ludzi. I siebie samego też. 🙂 Te czasy już mineły... W twoim roczniku to było zupełnie zwyczajne, teraz to jak wygrana w lotto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 minut temu Udostępnij Napisano 9 minut temu 1 godzinę temu, tomkly napisał: Zapewne znasz funkcje prawa opisane w literaturze tej dziedziny. W tym przypadku aż się prosi dodanie do dorobku nauki pojęcia: funkcja demoralizująca. Normy prawne powinny odzwierciedlać społeczne poczucie słuszności --> jeśli tak nie jest, to będą budzić sprzeciw i nie będą przez ogół przestrzegane, prowadząc w prostej linii do erozji całego systemu prawnego, osłabiając autorytet prawa ipso se, jak i państwa, które je ustanowiło. Tu masz klasyczny przykład tego typu regulacji, która nie pokrywa się z oczekiwaniami społecznymi. Bardzo mocno się mylisz. Uważasz tak jak Musk, że jego poglądy wszyscy inni podzielają. Jesteś egocentrykiem w Mercedesie AMG 400KM, który jeździ niezgodnie z przepisami po buspasach. To że powstają buspasy, albo auta są wyrzucane z torowiska, to jest funkcja DEMOKRACJI. Musisz się z tym pogodzić, że duża część mieszkańców miasta ma gdzieś nowoczesność skóry i tabletka w twoim AMG. Więc ta twoja erozja systemu to jest naciągactwo intelektualne. Nigdzie w sądzie tego nie obronisz. Mamy tutaj do czynienia z POLARYZACJĄ. Gdzie jakaś część ludzi jest przeciwna priorytetowi dla zbiorkomu, a znaczna część (ta rozsądna i ta która jeździ tym zbiorkomem) jest ZA. I jest to jakiś problem demokracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 minut temu Udostępnij Napisano 7 minut temu (edytowane) 6 minut temu, MarioJ napisał: Bardzo mocno się mylisz. Uważasz tak jak Musk, że jego poglądy wszyscy inni podzielają. Jesteś egocentrykiem w Mercedesie AMG 400KM, który jeździ niezgodnie z przepisami po buspasach. To że powstają buspasy, albo auta są wyrzucane z torowiska, to jest funkcja DEMOKRACJI. Musisz się z tym pogodzić, że duża część mieszkańców miasta ma gdzieś nowoczesność skóry i tabletka w twoim AMG. Więc ta twoja erozja systemu to jest naciągactwo intelektualne. Nigdzie w sądzie tego nie obronisz. Mamy tutaj do czynienia z POLARYZACJĄ. Gdzie jakaś część ludzi jest przeciwna priorytetowi dla zbiorkomu, a znaczna część (ta rozsądna i ta która jeździ tym zbiorkomem) jest ZA. I jest to jakiś problem demokracji. Kiedy było to referendum w sprawie buspasów? Oczywiśćie dla mieszkańców miasta i okolicznych powiatów. Swoja droga bardzo mu zazdrościsz tego AMG. Jakim cudem takiego zdolnego programiste nie stać nawet na używanego kopciucha jakiego kupił Tomkly od Turka. Edytowane 2 minuty temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 minutę temu Udostępnij Napisano 1 minutę temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Podaj przykład gdzie w Warszawie są cztery pasy w jedną stronę - nawet jeden Cię uratuje. Pozdro Konotopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano teraz Udostępnij Napisano teraz 9 minut temu, kordiankw napisał: Co cię powstrzymuje? Bardzo niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi