Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Cześć Myślę, że Twoja ocena jest tendencyjna, wystawiona poprzez pryzmat tego, że gościa po prostu nie lubisz. Ja oglądałem akurat cały ten mecz i nie zwróciłem uwagi na jakiekolwiek gesty czy brak chęci do gry. Zresztą akurat chwalenie biegania dla samego biegania jest błędne. Jeżeli tego wymaga sytuacja to się biega ale - na pozycji gdzie kluczowe są szybkość i reakcja - trzeba grać niezwykle ekonomicznie aby nie tracić sił na bezsensowne bieganie - od tego są inni. To są zawodnicy, którzy maja kumulować energię aby w odpowiednim momencie odpalić - tak to wygląda. Zresztą każdy zawodnik gra inaczej i zmienia ten sposób gry w różnych etapach kariery. Jamal ma genialną wizję boiska i podania otwierające grę są jego kluczowym zagraniem a nie kiwki czy nabieg na lewą, który już jest nudny (ale i tak dają się nabierać, nawet klasowi obrońcy, właśnie dlatego, że ma przewagę szybkości ruchu). Ważne też jest aby trener wykorzystywał naturalne niemalże podświadome cechy zawodnika i ustawiał go tak aby mógł się w pełni realizować - wtedy będzie przydatny dla drużyny a nie biegając jak idiota, bo się w tym po prostu nie odnajdzie. - wiesz o co mi chodzi. A pokora, pokora jest raczej wrogiem sukcesu. Myślę, że to taka pozostałość po przebrzmiałym chrześcijańskim wodzostwie. A co do dzisiaj to kibicuję Norwegom całym sercem. Pozdro serdeczne Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 27 minut temu, Mitek napisał: Cześć Myślę, że Twoja ocena jest tendencyjna, wystawiona poprzez pryzmat tego, że gościa po prostu nie lubisz. Ja oglądałem akurat cały ten mecz i nie zwróciłem uwagi na jakiekolwiek gesty czy brak chęci do gry. Zresztą akurat chwalenie biegania dla samego biegania jest błędne. Jeżeli tego wymaga sytuacja to się biega ale - na pozycji gdzie kluczowe są szybkość i reakcja - trzeba grać niezwykle ekonomicznie aby nie tracić sił na bezsensowne bieganie - od tego są inni. To są zawodnicy, którzy maja kumulować energię aby w odpowiednim momencie odpalić - tak to wygląda. Zresztą każdy zawodnik gra inaczej i zmienia ten sposób gry w różnych etapach kariery. Jamal ma genialną wizję boiska i podania otwierające grę są jego kluczowym zagraniem a nie kiwki czy nabieg na lewą, który już jest nudny (ale i tak dają się nabierać, nawet klasowi obrońcy, właśnie dlatego, że ma przewagę szybkości ruchu). Ważne też jest aby trener wykorzystywał naturalne niemalże podświadome cechy zawodnika i ustawiał go tak aby mógł się w pełni realizować - wtedy będzie przydatny dla drużyny a nie biegając jak idiota, bo się w tym po prostu nie odnajdzie. - wiesz o co mi chodzi. A pokora, pokora jest raczej wrogiem sukcesu. Myślę, że to taka pozostałość po przebrzmiałym chrześcijańskim wodzostwie. Pozdro serdeczne To chyba oglądamy inne MŚ. @Victorma rację. O ile Yamal, to bardzo dobry zawodnik,to nic specjalnego do tej pory nie pokazał, oglądałem wszystkie mecze Hiszpanii. Jedno co rzucało się w oczy,to to, że po stracie piłki prawie każda jego próba odbioru piłki przeciwnikowi kończyła się przez niego faulem. O dużej ilości źle przyjętych podań nie wspomnę. A to, że praktycznie sciagnał z nogi piłkę Cucureea w polu karnym,gdzie już miał 100% sytuację i lepsza pozycję i sam strzelił to mnie zagotowało jaki samego zawodnika.. Edytowane 1 godzinę temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 6 minut temu, Edwin napisał: To chyba oglądamy inne MŚ. @Victorma rację. O ile Yamal, to bardzo dobry zawodnik,to nic specjalnego do tej pory nie pokazał, oglądałem wszystkie mecze Hiszpanii. Jedno co rzucało się w oczy,to to, że po stracie piłki prawie każda jego próba odbioru piłki przeciwnikowi kończyła się przez niego faulem. O dużej ilości źle przyjętych podań nie wspomnę. Ma rację w czym? Ja piszę ogólnie odpowiadając na zarzuty Victora. W tych konkretnych zawodach Jamal nie jest ani spektakularny ani wyjątkowy, powiedziałbym nawet, że mu nie idzie, ale to raczej nie należy do tematu o pokorze i charakterze gry. Oceniając jego występ na Mundialu - jest bardzo przeciętny ale gra dla drużyny. Niedokładność jest jakby symbolem pucharowej fazy tych Mistrzostw w wielu drużynach. Przy grze na takim speedzie niedokładności to norma. Ale ciekawe jest to, że koncentrujecie się na takim Jamalu a nie np. na Olmo, który gra absolutnie genialnie - nie oglądacie meczy czy tego nie widzicie czy po prostu wolicie się przypierdalać niż chwalić? Pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 8 minut temu, Mitek napisał: Ma rację w czym? Ja piszę ogólnie odpowiadając na zarzuty Victora. W tych konkretnych zawodach Jamal nie jest ani spektakularny ani wyjątkowy, powiedziałbym nawet, że mu nie idzie, ale to raczej nie należy do tematu o pokorze i charakterze gry. Oceniając jego występ na Mundialu - jest bardzo przeciętny ale gra dla drużyny. Niedokładność jest jakby symbolem pucharowej fazy tych Mistrzostw w wielu drużynach. Przy grze na takim speedzie niedokładności to norma. Ale ciekawe jest to, że koncentrujecie się na takim Jamalu a nie np. na Olmo, który gra absolutnie genialnie - nie oglądacie meczy czy tego nie widzicie czy po prostu wolicie się przypierdalać niż chwalić? Pozdro Olmo gra zajebiście w każdym meczu i fakt oklaski dla niego. Zresztą hipis też 😀 Możesz wykreślić czytając zdanie o Victorze i brać pod uwagę tylko moje zdanie na temat Yamal,bo na pewno go nie zmienię i takie mam. Edytowane 1 godzinę temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Mitek, pokora u zawodnika powoduje chęć ciągłego doskonalenia swojego warsztatu, rozwijania swoich umiejętności, a w przypadku jej braku często gwiazda jakiegoś zawodnika gaśnie. Tak może, ale oczywiście nie musi być w przypadku Yamala. Sodówka łatwo uderza do głowy, szczególnie w młodym wieku. Sporo talentów się pogubiło. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 2 minuty temu, brachol napisał: Mitek, pokora u zawodnika powoduje chęć ciągłego doskonalenia swojego warsztatu, rozwijania swoich umiejętności, a w przypadku jej braku często gwiazda jakiegoś zawodnika gaśnie. Tak może, ale oczywiście nie musi być w przypadku Yamala. Sodówka łatwo uderza do głowy, szczególnie w młodym wieku. Sporo talentów się pogubiło. pozdro Cześć Chwilę wcześniej czytałem o pokorze u Mbappe - czyżby gwiazda wygasała? A mnie to brzmi jako czepianie się chłopaka i tyle. Zobaczymy czy wygaśnie bez pokory czy nie. Pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi