Skocz do zawartości

Spodnie ocieplające pod spodnie gore tex

filok

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Używa ktoś może spodni ( szortów ) ocieplających primaloft pod spodnie laminat z gore ?

Zawsze jeździłem w spodniach z podszewką ale ostatnio kupiłem gore i ubrałem pod nie tylko kalesony merino z Brubecka i nie powiem wypizdziało mnie okrutnie zwłaszcza na kanapach .Znalazłem parę szortów z primaloftu może by się nadały jedne droższe drugie tańsze ale może spełnią swoje zadanie .

19022c1c716f5d168b149.jpg.thumb.webp.55726ad54ed7e318e279186025aa95de.webp

29 minut temu, filok napisał:

Cześć

Używa ktoś może spodni ( szortów ) ocieplających primaloft pod spodnie laminat z gore ?

Zawsze jeździłem w spodniach z podszewką ale ostatnio kupiłem gore i ubrałem pod nie tylko kalesony merino z Brubecka i nie powiem wypizdziało mnie okrutnie zwłaszcza na kanapach .Znalazłem parę szortów z primaloftu może by się nadały jedne droższe drugie tańsze ale może spełnią swoje zadanie .

@KrzysiekK paradował w takich - laski wyrywał na kwaterze... to się  może wypowie

• Haha 2

10 minut temu, .Beata. napisał:

Mam spódniczkę z 60. i spełnia swoją funkcję. Dla mnie to dodatkowe ciepełko tam i ówdzie. 

Najbardziej mi chodzi o tyłek i uda 

Wiele bym dał by zobaczyć miny mojej ekipy jak bym tak z rana wyskoczył w kalesonach i kiecce z primaloftu 😄  hehehe 

Edytowane przez filok
  • Haha 1

Cześć. Ja mam taki zestaw. Spodenki są lekkie, nie były drogie, a żeby zdjąć szybko bez zdejmowania spodni rozsuwasz po bokach. Założyłem w tym tygodniu 2 razy na samym początku a później dałem spokój bo było mi bez nich ciepło. Rano tylko ogrzewacz wsadzałem w bokserki z boku prawego biodra. Weź pod uwagę, że i spodnie i spodenki mają Primaloft. Jeśli masz spodnie bez ociepliny to takie spodenki pod spód powinny zdać egzamin. 

Pozdrawiam 

Screenshot_2026-01-17-22-04-20-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2026-01-17-22-03-37-34_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

8 minut temu, AdrianW napisał:

Cześć. Ja mam taki zestaw. Spodenki są lekkie, nie były drogie, a żeby zdjąć szybko bez zdejmowania spodni rozsuwasz po bokach. Założyłem w tym tygodniu 2 razy na samym początku a później dałem spokój bo było mi bez nich ciepło. Rano tylko ogrzewacz wsadzałem w bokserki z boku prawego biodra. Weź pod uwagę, że i spodnie i spodenki mają Primaloft. Jeśli masz spodnie bez ociepliny to takie spodenki pod spód powinny zdać egzamin. 

Pozdrawiam 

Screenshot_2026-01-17-22-04-20-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2026-01-17-22-03-37-34_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Fajne są a i cena przystępna już je oglądam 🙂 dzięki 

18 minut temu, filok napisał:

Najbardziej mi chodzi o tyłek i uda 

Wiele bym dał by zobaczyć miny mojej ekipy jak bym tak z rana wyskoczył w kalesonach i kiecce z primaloftu 😄  hehehe 

Zapewne zrobiłbyś furorę 🤣 nie kupiłam spodenek, bo mam spodnie z ociepliną, a poza tym nie mam na nie miejsca. Padło na spódniczkę (z primaloftu właśnie, sześćdziesiątkę), bo zakładam ją na wierzch, kiedy tyłek i udka mi sztywnieją. Pytałeś czy warto, to odpowiedziałam. 

• Thanks 1

4 minuty temu, filok napisał:

Fajne są a i cena przystępna już je oglądam 🙂 dzięki 

Pewnie rozmiaru nie będzie. Ja szczupak z suchą dupą to jeszcze wyrwałem S . Może zadzwoń do nich w tygodniu i podpytaj czy będą. Albo szukaj coś innego z Primaloft. Nogawki mają lekko za kolano a ja np nie lubię jak coś mi ogranicza ruch więc lekko podciagałem przed kolano. 

• Thanks 1

2 minuty temu, .Beata. napisał:

Zapewne zrobiłbyś furorę 🤣 nie kupiłam spodenek, bo mam spodnie z ociepliną, a poza tym nie mam na nie miejsca. Padło na spódniczkę (z primaloftu właśnie, sześćdziesiątkę), bo zakładam ją na wierzch, kiedy tyłek i udka mi sztywnieją. Pytałeś czy warto, to odpowiedziałam. 

Widziałem sporo kobiet jeżdżących w takich spódniczkach ubranych na zewnątrz spodni i robiło to fajne wrażenie 🙂

1 minutę temu, AdrianW napisał:

Pewnie rozmiaru nie będzie. Ja szczupak z suchą dupą to jeszcze wyrwałem S . Może zadzwoń do nich w tygodniu i podpytaj czy będą. Albo szukaj coś innego z Primaloft. Nogawki mają lekko za kolano a ja np nie lubię jak coś mi ogranicza ruch więc lekko podciagałem przed kolano. 

Z moją dupą to tylko L , zadzwonię w poniedziałek i popytam 

• Like 1

17 minut temu, .Beata. napisał:

Beatko, a z jakiej firmy masz spódniczkę? Chodzi mi głównie o model czy jest z suwakiem czy bez? - chodzi o komfort zakładania i ściągania w razie potrzeby, czy ma znaczenie że można rozpiąć?

1 godzinę temu, filok napisał:

Cześć

Jeżdzę w ciepłych getrach - link poniżej.
https://www.directalpine.com/e-shop/tonale-pants-20

Sprawdza się bardzo dobrze

pozdrawiam

• Thanks 1

39 minut temu, filok napisał:

Z moją dupą to tylko L , zadzwonię w poniedziałek i popytam 

Ja długo szukałem, nie było za dużo wyboru bo wszędzie z rozmiarami problem. Te S z JMP to dla mnie na styk, mam 178cm wzrostu, ważę około 72kg, 85cmnw pasie

Pozdrawiam 

• Thanks 1

25 minut temu, zając napisał:

Beatko, a z jakiej firmy masz spódniczkę? Chodzi mi głównie o model czy jest z suwakiem czy bez? - chodzi o komfort zakładania i ściągania w razie potrzeby, czy ma znaczenie że można rozpiąć?

Mam taką:

IMG_4330.thumb.jpeg.471a0ea2c62575c1f826c5b4f6e811ac.jpeg

ma zamek na całej długości, więc nie ma problemu, żeby ją założyć na portki. Można też zostawić rozporek. Nie ogranicza ruchu, po obu stronach ma elastyczne wstawki. Dość duży zakres regulacji rzepami w pasie. Generalnie może być przykrótka dla wysokich pań, ale ja jestem wypierdek mamuta, więc u  mnie idealnie kryje uda. Jest krojona w trapez. Sprawdzona w Zwardoniu, przydała się na tej ekspresowej kanapie 😉 no i na zlotowych przeeeerwach 

• Like 3
  • Thanks 1

4 godziny temu, filok napisał:

Też ciekawa opcja szkoda że są do samego dołu bo do buta ich nie wpuszczasz ?

Podwijam w połowie łydki. Zastanawiałem się nad skróceniem ale w sumie się nie zdecydowałem. No i kupiłem je w PL na promocji w jakiejś normalnej cenie. 
Pozdrawiam 

• Thanks 1

Cześć

Ja mam chyba jakąś inna termikę bo nigdy w życiu nie używałem nic pod spodnie i zawsze było mi ... normalnie. Natomiast...

Większość ciuchów technicznych - które mamy w domu to zakupy poczynione przez Rybelka i Amelkę w okolicznych szmaciarniach. Dziewczyny traktują to jako swoiste polowanie i mają zabawę ale łupy są naprawdę bardzo wartościowe. Cały zestawy rowerowe ( tu ubiór do jazdy jak jest zimno to przy nartach cała filozofia) - czyli właśnie różnego rodzaju kalesonki i przedłużane majtki na takie dni jak teraz są stamtąd a kosztowały po kilkanaście złotych za - zazwyczaj - nowy ciuch. Szczytem był polarek Kjusa a metką z 40 czy 50 dych. 

Przeciętny klient takich sklepów nie jest użytkownikiem odzieży technicznej więc okazje są znakomite - polecam spróbować.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1
  • Thanks 1

14 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Ja mam chyba jakąś inna termikę bo nigdy w życiu nie używałem nic pod spodnie i zawsze było mi ... normalnie. Natomiast...

Większość ciuchów technicznych - które mamy w domu to zakupy poczynione przez Rybelka i Amelkę w okolicznych szmaciarniach. Dziewczyny traktują to jako swoiste polowanie i mają zabawę ale łupy są naprawdę bardzo wartościowe. Cały zestaw rowerowy - czyli właśnie równego rodzaju kalesonki i przedłużane majtki na takie dni jak teraz są stamtąd a kosztowały po kilkanaście złotych z - zazwyczaj - nowy ciuch. Szczytem był polarek Kjusa a metką z 40 czy 50 dych. 

Przeciętny klient takich sklepów nie jest użytkownikiem odzieży technicznej więc okazje są znakomite - polecam spróbować.

Pozdro

Jak miałem normalne galoty z podszewką i gore było ok ale chciałem mieć lepiej no i mam marznę w dupę 🙂 .Jeszcze jak są podgrzewane kanapy to nie ma problemu ale jak nie to naprawdę czuć duży dyskomfort .Jednak myślę że takie szorty primaloftowe załatwią temat a dużo nie kosztują

23 minuty temu, filok napisał:

Jak miałem normalne galoty z podszewką i gore było ok ale chciałem mieć lepiej no i mam marznę w dupę 🙂 .Jeszcze jak są podgrzewane kanapy to nie ma problemu ale jak nie to naprawdę czuć duży dyskomfort .Jednak myślę że takie szorty primaloftowe załatwią temat a dużo nie kosztują

Kup sobie spodnie piankowe i będzie po problemie, ja używam takich od firmy Berkner z Knurowa niedaleko Raciborza

• Like 1

2 minuty temu, Jan napisał:

Kup sobie spodnie piankowe i będzie po problemie, ja używam takich od firmy Berkner z Knurowa niedaleko Raciborza

Od nich używam koszulek rowerowych i bokserek z pieluchą są rewelacyjne .Jednak pod narty dam szorty i będzie ok 🙂

Za chwilkę jadę z zięciem na wyrypę jednodniową taką fest szaloną bo lecimy na jeden dzień do Obertauern 650km w jedną stronę ale damy radę 😄 wtedy wypróbuję szorty pod laminatami 

2 minuty temu, Jan napisał:

Chodzi Ci o neoprenowe? Bo takie też testowałem i nie polecam. Nie oddychają i skóra robi się wilgotna - nieprzyjemne uczucie. 

Screenshot_2026-01-18-10-09-13-44_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

W latach 80 i 90 widziałem na stokach ludzi śmigających w spodniach dresowych,jeansach a najlpsze były te oczojebne spodnie dresowe co na targu sie kupowało .Fajne czasy to były heh .Narty sam sobie pomalowałem i dałem napis Super Tiger 😄 na przystanku PKS w Wiśle wszyscy się dziwili co to za firma hehehe